جهان
وزارت صحت غزه: شمار کشته شده ها در حملات اسرائیل به بیش از ۲۶ هزار تن رسیده است

وزارت صحت غزه تحت کنترل گروه حماس می گوید که شمار کشته شده ها در نتیجه حملات اسرائیل بر این منطقه، نزدیک به ۲۶ هزار و ۵۰۰ تن رسیده است.
این وزارت در اعلامیه اش دیروز (۲۸جنوری) گفت که بیش از ۶۵ هزار تن هم در این حملات زخم برداشته اند.
حملات بر غزه پس از آن آغاز شد که گروه حماس، در حمله هفتم اکتبر بر خاک اسرائیل، حدود ۱۲۰۰ تن را کشت و ۲۴۰ تن دیگر را گروگان گرفت. حماس از سوی امریکا و اتحادیه اروپا، سازمان تروریستی دانسته می شود.
اسرائیل گفته که به حملاتش تا نابودی کامل گروه حماس ادامه خواهد داد.
از جانب دیگر، در نشستی که دیروز یکشنبه در پاریس به هدف تلاش ها برای برقراری آتش بس در غزه برگزار شد، از برخی پیشرفت ها خبر داده شده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس و روزنامه نیویارک تایمز گزارش داده اند که نشست پاریس، روی طرح برقراری آتش بس دو ماهه در بدل رهایی گروگانان از نزد گروه حماس تمرکز می کند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
قزاقستان در پروژه خط آهن ترانس افغان ۵۰۰ ملیارد دالر سرمایه گذاری می کند

قزاقستان آمادگی خود برای سرمایه گزاری ۵۰۰ ملیون دالر در پروژه خط آهن ترانس افغان را تایید کرد.
طالبان قبلا گفته بودند که قزاقستان برای سرمایه گزاری نیم ملیارد دالر درپروژه خط آهن ترانس افغان که ازبیکستان را از طریق افغانستان به پاکستان وصل میکند ابراز آمادگی کرده ولی خود قزاقستان رسما درمورد چیزی نگفته بود.
ریل فرایت ، نشریه خاص خطوط آهن دریک گزارش شب گذشته خود از قول مقامات قزاقستان گفت که این کشور آماده است در پروژه ترانس افغان ۵۰۰ ملیون دالر سرمایه گزاری کند.
روسیه نیز گفته که آماده ای سرمایه گزاری دراین پروژه خصوصا دربخش ماشین های قطار آهن است.
افغانستان ، ازبیکستان وپاکستان درسال ۲۰۱۸ روی این پروژه توافق کردند.
هزینه این پروژه حدود ۷ ملیارد دالر پیش بینی شده ودر صورت تکمیل شدن ظرفیت انتقال سالانه ای حدود ۲۰ ملیون تن را خواهد داشت.
وزیرخارجه پاکستان ایجاد یک بلاک منطقه ای شامل این کشور ،افغانستان ، چین وبنگله دیش را مطرح کرد

اسحق دارد وزیرخارجه ومعاون صدراعظم پاکستان روز پنجشنبه گفت که این کشور می خواهد با افغانستان ، چین ، وبنگله دیش یک بلاک ایجاد کند.
آقای دار این اظهارات را بعد از درگیری اخیر کشورش با هند در گردهمایی با تاجران پاکستانی دربیجنگ ابراز داشت .
وی دراشاره به تنش های اخیر با افغانستان گفت که روابط میان دوکشور از چندین سال به این سو سرد بوده و وی درسفر به افغانستان با زمامداران حکومت طالبان گفتگو کرده است.
وزیرخارجه پاکستان درحالی خواستار ایجاد یک بلاک چند کشور منطقه به شمول افغانستان می شود که به علت اخراج صد ها هزار مهاجر افغان از پاکستان ، درگیری های سرحدی میان دوکشور ، مسدود ماندن عبورگاه ها واتهامات حمایت از تحریک طالبان پاکستانی روابط میان افغانستان زیرحاکمیت طالبان و پاکستان تیره تر شده است.
دور پنجم گفتوگوهای هستهای ایران و امریکا فردا در روم برگزار میشود؛ عمان میانجیگری میکند

وزارت خارجۀ ایران میگوید که دور پنجم گفتوگوهای هستهای میان ایران و ایالات متحده فردا جمعه دوم جوزا در شهر روم برگزار خواهد شد.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجۀ ایران روز چهارشنبه گفت که پیشنهاد برگزاری دور دیگری از مذاکرات در روم از سوی عمان مطرح شدهاست.
واشنگتن دربارۀ تاریخ و محل دور تازۀ گفتوگوهای هستهای با ایران هنوز چیزی نگفتهاست.
چهارمین دور مذاکرات هستهای بین ایران و امریکا در ۲۱ ثور در شهر مسقط، پایتخت عمان، برگزار شد.
مارکو روبیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده، روز سهشنبه ابراز امیدواری کرد که با ایران توافق هستهای حاصل شود، زیرا گزینۀ دیگر به گفتۀ او «بسیار بدتر خواهد بود».
روبیو، بار دیگر تأکید کرد که برنامۀ هستهای ایران باید بدون غنیسازی یورانیوم باشد.
باران ویرانگر در شرق استرالیا؛ طغیان آبها و محاصره ۵۰ هزار نفر

باران سیلآسا روز پنجشنبه شرق استرالیا را درنوردید و باعث طغیان دریاها، بستهشدن جادهها و گیرماندن نزدیک به ۵۰ هزار نفر شد.
پولیس جسد مردی ۶۳ ساله را در خانهای سیلزده در منطقه روستایی موتو، حدود ۴۰۰ کیلومتری شمالشرق سیدنی، پیدا کرد.
بسیاری از ساکنان برای نجات جان خود به پشتبامها پناه بردند و عملیات گسترده نجات با استفاده از هیلیکوپتر، قایق و طیاره بی سرنشین آغاز شد.
در برخی مناطق ایالت نیو ساوت ولز فقط در دو روز به اندازه بیش از چهار ماه باران باریده.
کریس مینز، مقام ارشد ایالتی، هشدار داد که احتمال وقوع اخبار بدتر در ۲۴ ساعت آینده وجود دارد.
ملل متحد: ۹۰ لاری کمک بشردوستانه وارد غزه شد

ملل متحد روز چهارشنبه گفت که حدود ۹۰ لاری حامل کمکهای بشردوستانه را وارد غزه کرده.
این نخستین توزیع کمکها در غزه از اوایل ماه مارچ به اینسو است و در حالی انجام میشود که فشارهای جهانی بر اسرائیل بهدلیل ادامه حملات و محاصره این منطقه افزایش یافته است.
بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل، گفته با آتشبس موقت مخالفتی ندارد، اما بر ادامه عملیات برای تسلط کامل بر غزه تأکید کرده. او افزود، هدف از ورود کمکها جلوگیری از بحران انسانی است تا «آزادی عمل نظامی» حفظ شود.
به گزارش فرانسپرس، همزمان، حملات اسرائیل ادامه دارد و وزارت صحت غزه گزارش داده که در ۲۴ ساعت گذشته اجساد ۸۲ نفر به شفاخانه ها منتقل شدهاند.
افزایش قیمت نفت در پی نگرانی از حمله احتمالی اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران

بهدنبال انتشار گزارش شبکه خبری سیانان دربارهٔ آمادگی اسرائیل برای حمله احتمالی به تأسیسات هستهای ایران، بهای جهانی نفت روز چهارشنبه بهطور چشمگیری افزایش یافت.
بر اساس گزارش رویترز، قیمت نفت خام امریکا تا سه درصد بالا رفت.
ایران سومین تولیدکننده بزرگ نفت در میان اعضای اوپک است و هرگونه درگیری میتواند مانع صادرات نفت این کشور شود.
رویترز هشدار داده که ایران ممکن است در واکنش، تنگه هرمز را ببندد، که این اقدام میتواند صادرات نفت بسیاری از کشورها را مختل کند.
ایران می گوید: عامل حمله به سفارت آذربایجان را اعدام کرد

به گزارش خبرگزاری میزان وابسته به قوۀ قضاییه ایران ، عامل حمله به سفارت آذربایجان در تهران صبح امروز چهارشنبه (۳۱ ثور ) اعدام شد.
یک مرد مسلح در ماه دلو ۱۴۰۱ به سفارت آذربایجان حمله کرد ، مسئول امنیتی را کشت و دو تن دیگر را زخمی کرد.
به دنبال این حمله، روابط ایران و آذربایجان رو به تیره گی نهاد و آذربایجان با تخلیهٔ شبانه سفارت خود در تهران، کارکنانش را از ایران خارج کرد و تنها جنرال قونسلگری این کشور در تبریز فعال ماند.
مقامهای ایران با معرفی یاسین حسینزاده به عنوان عامل حمله به سفارت آذربایجان، انگیزهٔ مهاجم را «شخصی» دانستند و او را به اعدام محکوم کردند ؛ اما آذربایجان این حمله را «تروریستی» و «اقدامی سازمانیافته» خوانده و خواستار شناسایی و مجازات عاملان آن شده بود.
دو کشور پس از این حمله به مدت یک سال مناسبات سیاسی با یکدیگر نداشتند و در ماه حوت سال ۱۴۰۲ در بارۀ بازگشایی سفارت آذربایجان در ایران به توافق رسیدند.
انفجار در نزدیک بس مکتب در بلوچستان ۵ کشته و ۳۵ زخمی برجای گذاشت

پنج نفر به شمول سه کودک در انفجاری در نزدیک یک بس مکتب در ایالت بلوچستان پاکستان کشته و سی و پنج تن دیگر زخمی شدند.
دفتر روابط عامۀ اردوی پاکستان در بیانیه ای گفت که انفجار امروز چهارشنبه (۳۱ ثور) در نزدیک هوتل رخشان در منطقۀ خضدار رخداد.
مسئولیت این رویداد را کسی یا گروهی هنوز نپذیرفته ؛ اما در گذشته مسئولیت حملات مسلحانه و بمبگذاری ها را در بلوچستان گروه های جدایی طلب بلوچ به عهده گرفته بودند.
استقبال رئیس عمومی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی از تعهد کمک مالی اتحادیۀ اروپا

رئیس عمومی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی از تعهد اتحادیۀ اروپا برای ارائۀ حمایت مالی اضطراری برای ادامۀ فعالیت این رسانه استقبال کرد.
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا روز سهشنبه اعلام کرد که این اتحادیه ۵.۵ میلیون یورو برای حمایت از رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی اختصاص خواهد داد.
اتحادیه اروپا این اقدام را پس از آن انجام میدهد که دولت دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، بودجۀ رادیو اروپای آزاد را که توسط کانگرس امریکا تصویب شده، مسدود کرد.
کالاس پس از نشست وزرای خارجۀ اتحادیۀ اروپا در بروکسل به خبرنگاران گفت: "با افزایش انتشار اطلاعات نادرست، روزنامهنگاری مستقل بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا کرده است."
او گفت که این کمک اضطراری از فعالیتهای حیاتی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی حمایت خواهد کرد و آن را "بودجۀ اضطراری کوتاهمدت" برای فراهم کردن "شبکه ایمنی" برای روزنامهنگاری مستقل نامید.
استفن کاپوس، رئیس عمومی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، از کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا و معاون رئیس کمیسیون اروپا، یان لیپاوسکی، وزیر خارجۀ جمهوری چک و دیگران به خاطر حمایتشان تشکر کرد و گفت: "این بودجه به ما کمک میکند تا موقتاً به فعالیتهای رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی ادامه دهیم و در درازمدت، به مبارزۀ حقوقی خود برای تأمین بودجۀ مصوب کانگرس در ایالات متحده ادامه خواهیم داد."
به گفتۀ آقای کاپوس، اگر بودجۀ تصویب شدۀ کانگرس امریکا برای رادیو اروپای آزاد بدست نه آید، ادامۀ فعالیت این رسانه با خطر روبهرو خواهد شد.
از زمانی که ادارۀ ترمپ بودجۀ رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی (RFE/RL) را در ۱۵ مارچ متوقف کرد، این رسانه با مشکلات مالی روبهرو شده است.
در حال حاضر رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی تلاش میکند با استفاده از سیستم قضایی امریکا، دولت این کشور را مجبور کند تا بودجۀ این رسانه را آزاد کند.
وزیر خارجۀ امریکا تأکید کرد که برنامه هستهای ایران باید بدون غنیسازی باشد

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده ابراز امیدواری کرد که با ایران توافق هستهای حاصل شود، زیرا به گفتۀ او، گزینۀ دیگر "بسیار بدتر خواهد بود".
روبیو روز سهشنبه ۳۰ ثور در کمیتۀ روابط خارجی مجلس سنای امریکا گفت دولت دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا در تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران است که به تهران اجازه دهد برنامۀ هستهای صلحآمیز اما بدون غنیسازی اورانیوم داشته باشد.
این درحالیست که علی خامنهای، رهبر ایران روز سهشنبه گفت که گمان نمیکند مذاکرات با امریکا به نتیجه برسد.
او با اشاره به تأکید مقامهای امریکایی برای دست کشیدن از غنیسازی اورانیوم گفت که ایران منتظر اجازۀ هیچ کسی نیست و سیاستهایش خودش را دارد.
تهران و واشینگتن تاکنون چهار دور مذاکرات هستهای برگزار کردهاند و بر اساس گزارشها، موضوع غنیسازی به کانون اختلاف در این مذاکرات تبدیل شده است.