لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۰۳

در واکنش به ادامه نقض حقوق بشر در افغانستان نهاد های بین المللی خواهان اقدامات فوری شدند


تصویر آرشیف: طالبان یک گردهمایی زنان را در کابل با فیر های هوایی مختل کردند
تصویر آرشیف: طالبان یک گردهمایی زنان را در کابل با فیر های هوایی مختل کردند

برخی از نهاد‌های حامی حقوق بشری بین‌المللی در یک نامه از جامعهٔ جهانی خواسته‌اند که به مشکلات دختران و زنان افغان توجه صورت بگیرد.

سازمان عفو بین‌الملل، خانهٔ آزادی، اتحادیهٔ مدافعان حقوق بشری، سازمان نظارت از حقوق بشری، فدارسیون بین‌المللی صلح و استقلالیت برای زنان و برخی دیگر از نهاد‌ها در این نامهٔ مشترک از جامعهٔ جهانی خواسته‌اند که در کنار تأمین حقوق بشری در افغانستان، از آزار و اذیت فعالان جلوگیری شود و با وارد کردن فشار بیشتر بر طالبان، زنان افغان را شامل همه گفتگو‌ها سازد.

در این نامهٔ مشترک که ناوقت جمعه‌شب به مناسبت روز جهانی زن منتشر شده، آمده است که طالبان پس از حاکمیت دوباره‌شان در سال ۲۰۲۱، با حملات ظالمانه بر حقوق زنان و دختران، یک بحران جدی را به میان آورده‌اند.

توماس ویست نماینده ویژه امریکا برای افغانستان
توماس ویست نماینده ویژه امریکا برای افغانستان

از سوی هم توماس ویست و رینا امیری، نمایندگان ویژۀ امریکا برای افغانستان در اعلامیه‌های جداگانه گفته‌اند که از شجاعت دختران و زنان افغان در بخش دفاع از حقوق‌شان در برابر فرمان‌های بی‌رحمانه، افراطی و سیستماتیک طالبان قدردانی می‌کنند.

توماس ویست، نمایندۀ ویژۀ امریکا در امور افغانستان در صفحهٔ ایکس نوشته است که به همهٔ آن شجاعت و تلاش‌های دختران و زنان افغان احترام قایل است که می‌خواهند در کنار کار در هر سطحی آموزش ببینند تا حقوق‌شان را تامین کنند و در همه بخش‌های زندگی سهم بگیرند.

رینا امری، نمایندهٔ ویژهٔ امریکا در امور حقوق بشر، دختران و زنان افغان در صفحهٔ ایکس خود نوشته است که آنان از شجاعت دختران و زنان افغان در بخش دفاع از حقوق شان در برابر فرمان‌های بی‌رحمانه، سیستماتیک و افراطی طالبان قدردانی می‌کنند.

کارن دیکر، شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان نیز در صفحهٔ ایکس‌اش گفته است که زنان برای آیندهٔ افغانستان مهم هستند.

ملاله یوسفزی، برندهٔ جایزهٔ صلح نوبل و فعال حقوق زنان ادعا کرده است که جامعهٔ جهانی به خشونت در برابر دختران و زنان در افغانستان توجه نکرده است.

ملاله یوسفزی
ملاله یوسفزی

یوسفری روز جمعه در یک نشست به مناسبت روز جهانی زن که در آن برخی از فعالان برجستهٔ حقوق زنان نیز حضور داشتند، گفت، سیاست طالبان در برابر زنان کوتاه مدت نیست بلکه بسیار با دقت محاسبه شده است:

"به نظر می‌رسد که این مسألهٔ بسیار مهم برای جامعهٔ‌ جهانی نیست، اما به نظر من این یک مسألهٔ مهم است، البته اگر می‌خواهیم که طالبان و ایدیولوژی آن‌ها را با چالش مواجه سازیم، زیرا تنها طفولیت دختران افغان نه بلکه آینده‌شان از آن‎ها گرفته شده است."

این درحالیست که دفتر هيئت معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) همواره بر پایان محدودیت‌ها در برابر زنان در افغانستان تأکید کرد و سازمان ملل تنها در سه ماه گذشته دو نشست بزرگ را در این رابطه برگزار کرده است.

طالبان محدودیت‌های شدید و متعددی را بر فعالیت و حضو زنان و دختران از جمله حق کار و تحصیل آنان وضع کردند.

درحالی که طالبان مدعی اند که حقوق زنان و دختران در چارچوب شریعت اسلام تامین است، به شمول ملل متحد و کشورهای مختلف، نهاد‌های مختلف حامی حقوق بشری بارها حکومت طالبان را به نقض گستردۀ حقوق بشری به ویژه حقوق زنان متهم کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG