لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۳۴

خانوادۀ یما مقصودی: انتشار پُست‌هایی در فیس‌بوک منجر به دستگیری او شده است


خانوادۀ یما مقصودی خواستار رهایی این عضو خانواده خود هستند که توسط طالبان و درپی انتشار پُست‌هایی توسط او در شبکه‌های اجتماعی دستگیر شده است.
خانوادۀ یما مقصودی خواستار رهایی این عضو خانواده خود هستند که توسط طالبان و درپی انتشار پُست‌هایی توسط او در شبکه‌های اجتماعی دستگیر شده است.

خانوادهٔ یما مقصودی، فعال فرهنگی و اجتماعی، خواستار رهایی او از بند طالبان شده‌اند. فرید مقصودی، برادر یما مقصودی، به رادیو آزادی اعلام کرد که برادرش به دلیل انتشار پستی در شبکه‌ اجتماعی فیس‌بوک، بازداشت شده است.

به گفتۀ آقای فرید مقصودی؛ مکان بازداشت برادرش هنوز مشخص نیست.

اعضای خانواده یما مقصودی می‌گویند که او ۷۰ سال سن دارد و از بیماری شکر «دیابت» نیز رنج می‌برد. فعالان حقوق بشر بازداشت فعالان افغان را ترسناک و غیر قانونی عنوان می‌کنند. مقام‌های حکومت طالبان به پرسش‌های رادیو آزادی در این مورد پاسخ نداند.

اعضای خانوادهٔ یما مقصودی، همچنان می‌گویند که او پس از ۴۰ سال با این تصور که افغانستان امن شده و مردم با آرامش خاطر می‌تواند به کشور و دیدار خانوادهٔ شان بروند به تاریخ ۱۹‌ ثور سال روان به افغانستان سفر کرده است.
آنان تدکید دارد که او پس از سپری کردن ده روز در افغانستان، سرانجام از سوی ادارهٔ استخبارات حکومت طالبان در منطقهٔ کلوله پشتهٔ شهر کابل هنگام که از موتر تاکسی پیاده می‌شد بازداشت شد.

رسول پارسی از فعالان فرهنگی در هرات نیز به دلیل انتشار پست‌هایی در شبکه‌های اجتماعی بازدداشت شد و با گذشت بیش از یک‌سال هنوز در بند طالبان است.
رسول پارسی از فعالان فرهنگی در هرات نیز به دلیل انتشار پست‌هایی در شبکه‌های اجتماعی بازدداشت شد و با گذشت بیش از یک‌سال هنوز در بند طالبان است.

فرید مقصودی، برادر یما مقصودی به رادیو آزادی گفت، برادرش در تماس تلفونی به او گفته است که علت بازداشت او پست‌هایی در شبکه اجتماعی فیس‌بوک گفته شده است.
یما مقصودی هفتاد سال سن دارد و ثمرهٔ ازدواج او و خانمش یک پسر است.
فرید مقصودی برادر یما مقصودی می‌گوید، طالبان از این که او را به کجا برده‌اند و این که در کدام محل نگهداری می‌شود هیچ اطلاعی به آن‌ها نداده است.
او می‌گوید خانوادهٔ شان نگران برادرش هستند زیرا او بیماری شکر دارد و باید به گونهٔ دوامدار دارو مصرف کند.
او خواستار رهایی هرچهٔ زودتر یما مقصودی از بند طالبان است.
با این حال، فعالان حقوق بشر بازداشت فعالان افغان را ترسناک و غیر قانونی عنوان می‌کنند.
شهرزاد اکبر، رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر در نظام جمهوری مخلوع و فعال در این بخش به رادیو آزادی گفت:
«وقتی که یک چهرهٔ شناخته شده به ای قسم بازداشت می‌شود و گزارش‌ها در موردش انعکاس پیدا می‌کند محیط ترس و دلهره را پیدا می‌کند، به خاطر که هیچ واضح نیست که ای فرد چرا بازداشت شده وضعیت صحی اش چگونه است و در کجا نگهداری می‌شود، در واقع این نوع بازداشت غیر قانونی است.»
تلاش کردیم تا در این مورد دیدگاه حکومت طالبان را نیز داشته باشیم، اما ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان و عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخلهٔ این گروه به پرسش‌های رادیو آزادی پاسخ ندادند.
یما مقصودی به‌خاطر فعالیت‌های فرهنگی و بشردوستانه‌اش موفق به کسب نشان «شایستگی حکومت فدرال آلمان» نیز شده است.
این درحالی‌ست که فعالان فرهنگی و اموزش پیش از این نیز از سوی طالبان به بهانه‌های مختلف بازداشت شده‌اند.
از این میان رسول پارسی، استاد دانشگاه در هرات و نویسنده‌ای که اواخر زمستان ۱۴۰۱ بازداشت شده بود، تا اکنون در بند طالبان به سر می‌برد.
برخی فعالان دیگر از جمله احمد فهیم عظیمی، فعال حق آموزش نیز در بند طالبان است.
بازداشت فعالان در بخش‌های مختلف همواره مورد واکنش سازمان‌های و نهادهای ملی و بین‌المللی قرار گرفته است.
چنان‌چه وزارت خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا در گزارش سالانه‌اش گفته است که در سال ۲۰۲۳ حقوق بشر در افغانستان به گونۀ گسترده نقض شده و طالبان برای دوام حکومت‌شان به بازداشت‌های خودسرانه، شکنجه، آزار و اذیت، آدم ربایی، قتل و مهاجرت اجباری افغان‌ها ادامه داده‌اند.

XS
SM
MD
LG