لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۳۲

افغانستان

طالبان دوباره تأکید کردند که روز دوشنبه در افغانستان عید قربان است

مراسم عید قربان، سال گذشته در سمنگان
مراسم عید قربان، سال گذشته در سمنگان

حکومت طالبان یک‌بار دیگر تأکید کرده است که روز دوشنبه، اولین روز عید قربان است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، ناوقت دیروز در صفحه ایکس (توییتر سابق) خود نوشته است که طبق اعلام ستره محکمه، دوشنبه روز اول عید قربان در افغانستان خواهد بود.

وی گفت: "یک‌بار دیگر یادآوری می‌کنیم که امروز شنبه روز عرفه نیست، بلکه فردا یکشنبه روز عرفه و دوشنبه روز اول عید قربان است."

وی تأکید کرده است که همین حکم شرعی است.

حکومت طالبان در حالی دوشنبه آینده را روز اول عید قربان در افغانستان اعلام کرده است که عربستان سعودی فردا یکشنبه را روز اول عید قربان اعلام کرده و صدها هزار زائر امروز در تپه عرفات تجمع کرده، دعا می‌کنند و نماز می‌خوانند.

به گفتهٔ مقامات، حدود ۳۰۰۰۰ زائر افغان در مراسم حج امسال شرکت کرده‌اند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

نگرانی کشور های منطقه به خاطر گسترش تروریزم از افغانستان، در شورای امنیت مطرح شد

تالار برگزاری جلسات شورای امنیت سازمان ملل
تالار برگزاری جلسات شورای امنیت سازمان ملل

روزا اوتنبایوا نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان می گوید که کشورهای منطقه همچنان نگران گسترش تروریزم از افغانستان اند.

اوتنبایوا این مطلب را شام روز جمعه ( اول سرطان) هنگام سخنرانی خود در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در باره وضعیت افغانستان، بیان کرد. او افزود:

«منطقه در مورد خطر بالقوه تروریزم یا افراط گرایی از افغانستان، نگرانی دارد. آنها همچنین در مورد نیاز به همکاری بیشتر در مبارزه با مواد مخدر، نگران اند، اما تلاش ها برای مشارکت عملی به هدف حمایت از ثبات به ویژه در بخش اقتصادی مهم است و باید ادامه یابد.»

پیش از این، برخی از کشورهای جهان از حضور گروه های افراطی مانند القاعده و گروه دولت اسلامی یا داعش در افغانستان ابراز نگرانی کرده بودند.

اندره بلوسف، وزیر دفاع روسیه، در نشستی در شهر آلماتا قزاقستان به تاریخ ۱۱ ماه جوزا گفت که برخی از گروه های افراطی در افغانستان مستقر شده اند، بنابر این مسکو مجبور است امنیت مرز میان تاجیکستان و افغانستان را تأمین کند.

یک کارمند قنسلگری طالبان در مشهد به شکنجهٔ یک عکاس ایرانی متهم شد

سفارت افغانستان در تهران و نماینده‌گی های قنسلی آن در کنترول حکومت طالبان است
سفارت افغانستان در تهران و نماینده‌گی های قنسلی آن در کنترول حکومت طالبان است

حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه ایران برای افغانستان، می گوید که تهران خواستار فراخوانی یک کارمند قنسلی طالبان در مشهد شده که در برخورد با یک عکاس ایرانی تخلف کرده بود.

این کارمند قنسولگری طالبان متهم است که در ابتدای ماه جاری یک عکاس ایرانی را به داخل ساختمان قنسولگری برده و او را شکنجه کرده است.

حسن کاظمی قمی سفیر ایران در کابل می گوید که با کارمندان قنسولگری طالبان به صورت قانونی برخورد شده است، اما آقای قمی توضیح بیشتری در مورد چگونه‌گی برخورد قانونی نداده است.

رسانه های ایران به روز جمعه (اول سرطان) گزارش دادند که آقای قمی گفته که با نمایندگان سیاسی هر کشوری که تخلف می کنند، باید بر اساس اصول دیپلوماتیک برخورد صورت گیرد.

پیش از این، یک فعال مدنی افغان به نام قاری عیسی محمدی ادعا کرده بود که در جریان سفرش به مشهد، سه دیپلومات طالبان با استفاده از مصونیت دیپلوماتیک و موتر قنسولگری برای اختطافش تلاش کرده بودند و وی مدتی را در توقیف‌گاه مقامات ایرانی در میدان هوایی سپری کرده بود.

پیمان امنیت دسته‌جمعی تدابیر امنیتی مرز های تاجیکستان با افغانستان را تقویت می‌کند

پوسته امنیتی نیروهای سرحدی تاجیکستان در نزدیکی مرز با افغانستان
پوسته امنیتی نیروهای سرحدی تاجیکستان در نزدیکی مرز با افغانستان

شورای وزیران امور خارجه سازمان پیمان امنیت دسته جمعی، طرح تقویت بیشتر امنیت مرزی میان افغانستان و تاجیکستان را، تصویب کرد.

بر اساس گزارش رسانه های روسی، مراد نورتلئو(Murat Nurtleu)، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه قزاقستان گفت که پیش‌نویس توافقنامه این پیمان میان حکومت ها، در نشست روز جمعه (اول سرطان) شورای وزیران خارجه تأیید شد و برای تصویب به اجلاس سران کشور های عضو این پیمان، فرستاده می شود.

به گفته نورتالئو، این برنامه بین حکومت ها برای تقویت مرز های افغانستان و تاجیکستان ظرف یک سال تکمیل شده است.

کشور های آسیای مرکزی به ویژه تاجیکستان از گسترش احتمالی ناامنی از مناطق مرزی افغانستان، ابراز نگرانی کرده اند.

تاجیکستان مدت هاست اتهام وارد می کند که قاچاق مواد مخدر از افغانستان همچنان ادامه دارد، اما طالبان اطمینان داده اند که هیچ کشور همسایه ای از خاک افغانستان تهدید نخواهد شد.

روزا اتونبایوا: با وصف میلیارد‌ها دالر کمک، افغانستان با فقر گسترده رو به رو است

روزا اتونبایووا نمایندۀ ویژۀ سرمنشی ملل متحد برای افغانستان
روزا اتونبایووا نمایندۀ ویژۀ سرمنشی ملل متحد برای افغانستان

روزا اتونبایووا نمایندۀ ویژۀ سرمنشی ملل متحد برای افغانستان می گوید، با وصف سرازیر شدن میلیارد ها دالر به افغانستان، این کشور همچنان با فقر گسترده رو به رو است.

او این موضوع را امشب در گزارشی در مورد وضعیت افغانستان به شورای امنیت این سازمان ابراز کرد.

خانم اتونبایووا افزود که در جریان حدود ۳ سال اخیر، تمویل کنندگان بین المللی برای عرضۀ کمک های بشردوستانه بیش از ۷ میلیارد دالر به افغانستان فراهم کرده اند.

او گفت که بیش از ۴ میلیارد دالر هم برای حمایت از نیازمندی های ابتدایی بشری به مردم افغانستان فراهم شده است.

این مقام ملل متحد افزود که فقر موجود، مردم افغانستان را در برابر رویداد های طبیعی آسیب پذیرتر می‌سازد.

پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، مردم از گسترش فقر و بیکاری در این کشور سخن زده و می گویند که در وضعیت دشوار اقتصادی بسر می برند.

سازمان ملل: نزدیک به یازده میلیون افغان در داخل و بیرون از افغانستان آواره هستند

تعدادی از مهاجرین افغان که از پاکستان به افغانستان برگشت داده شده اند
تعدادی از مهاجرین افغان که از پاکستان به افغانستان برگشت داده شده اند

کمشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان می گوید که حدود سه چهارم همه پناهندگان جهان از پنج کشور؛ افغانستان، سوریه، ونیزویلا، اوکراین و سودان جنوبی هستند.

نشریۀ نیو هیومنتریان(New Humanitarian) که در سال ۱۹۹۵ میلادی توسط سازمان ملل متحد ایجاد شده، در گزارشی که به مناسبت روز جهانی مهاجرین روز پنجشنبه (۲۰ جون) منتشر شده می گوید که حدود ۱۰.۹ میلیون افغان مجبور به ترک خانه هایشان شده اند که اکثریت آنها در داخل افغانستان آواره هستند یا به کشورهای همسایه، به ویژه ایران و پاکستان پناهنده شده اند.

براساس این نشریه، تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی بیش از ۴۳.۴ میلیون بی جا شده در جهان وجود داشت، اما تا پایان ماه می سال ۲۰۲۴ رقم بی سابقۀ ۱۲۰ میلیون تن جبراً از مناطق اصلی شان بی جا شدند.

در ۱۹ ولایت افغانستان بارندگی های شدید و سرازیر شدن سیلاب پیش بینی شده است

بارندگی ها و سرازیر شدن سیلاب ها در ماه های اخیر تلفات و خسارات فراوانی را در افغانستان به وجود آورده است.
بارندگی ها و سرازیر شدن سیلاب ها در ماه های اخیر تلفات و خسارات فراوانی را در افغانستان به وجود آورده است.

ریاست هواشناسی حکومت طالبان از احتمال بارندگی و سیلاب در ۱۹ ولایت افغانستان هشدار داده است.

بر اساس اطلاعیه ای این ریاست که به روز پنجشنبه منتشر شد، در ولایتهای بدخشان، تخار، نورستان، کنر، پنجشیر، کاپیسا، لغمان، ننگرهار، کابل، لوگر، پکتیا، خوست، پکتیکا، غزنی، میدان وردک، بامیان، سمنگان، بغلان و پروان به روز جمعه (اول ماه سرطان) نیز احتمال بارش نسبتا شدید باران و سرازیرشدن سیلاب آنی وجود دارد.

میزان بارندگی در نقاط مختلف بین ۱۵ تا ۳۵ میلیمتر پیشبینی شده است.

ریاست هواشناسی طالبان در عین حال از احتمال وزش باد در ولایتهای شمالی، غربی، جنوبی و مرکزی هشدار داده است.

در حالی از احتمال بارندگی و سیلاب در شماری از ولایت های افغانستان بار دیگر هشدار داده می شود که ولایت های مختلف کشور از جمله بغلان ، غور و فاریاب در ماه های اخیر شاهد سیلاب های ویرانگر و مرگبار بودند.

طالبان: در ۵ ماه گذشته به ارزش هفت و نیم میلیون دالر قالین صادر شده است

نمونه‌ای از قالین های دست‌بافت افغانستان
نمونه‌ای از قالین های دست‌بافت افغانستان

وزارت تجارت و صنعت حکومت طالبان می گوید که افغانستان در ۵ ماه گذشته به ارزش هفت و نیم میلیون دالر قالین به کشور های مختلف صادر کرده است.

عبدالسلام جواد سخنگوی این وزارت به رسانه ها به روز پنجشنبه گفت که قالین افغانی در این مدت به امریکا ، هند ،پاکستان ، چین ، ازبکستان ، ترکیه و برخی از کشور های اروپایی صادر شده است.

برخی گزارش های وجود دارد که قالین افغانی یکی از اقلام مهم صادراتی افغانستان در سال های اخیر عمدتاً به نام پاکستان به بازار های جهان صادر شده است.

این خبر پس از اصلاح، به روز شده است.

یک محکمه در شهر پشاور پاکستان بازداشت هنرمندان مهاجر افغان را ممنوع کرد

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

یک محکمه در شهر پشاور با صدور یک حکم ، پولیس و دیگر نیروهای امنیتی را از بازداشت آنعده از هنرمندان افغان منع کرد که پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، به پاکستان مهاجر شده اند.

این حکم محکمه به روز پنجشنبه ۲۰ جون به مناسبت روز جهانی پناهنده صادر شد.

۱۴۷ هنرمند افغان در ماه اکتوبر سال گذشته از محکمه خواسته بودند که آزار و اذیت آنان در پاکستان باید متوقف شود.

بر اساس ارقام برنامۀ انکشافی سازمان ملل متحد، بعد از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در آگست سال ۲۰۲۱ ، حدود یک میلیون و ششصد هزار افغان عمدتاً به پاکستان و ایران مهاجر شده اند.

اداره امور زنان ملل متحد: خشونت جنسی و جنسیتی در منازعات را به شدت محکوم می‌کنیم

نماد و بیرق ملل متحد
نماد و بیرق ملل متحد

بخش امور زنان ملل متحد می‌گوید که این اداره همه روزه به صراحت تمام اعمال خشونت جنسی و جنسیتی را در هر کجا، هر زمان و علیه هر کسی که مرتکب شوند، محکوم می کند.

سیما هاوس رئیس اجرایی این اداره، این را روزگذشته چهارشنبه ۳۰ جوزا با نشر گزارشی به مناسبت روزجهانی رفع خشونت جنسی در منازعات گفت.

در گزارش آمده است که در این روز، اداره امور زنان ملل متحد مقاومت زنان و دخترانی را به رسمیت می‌شناسد که همچنان به یافتن راه حل، ایجاد شبکه‌های حمایتی و بلند بردن صدای‌شان در میان تهدیدها و منابع محدود ادامه می‌دهند.

طالبان پس از برگشت به قدرت در نزدیک به سه سال گذشته محدودیت‌های سخت‌گیرانه را بر زنان و دختران در افغانستان وضع کرده‌اند از جمله مسدود ماندن مکاتب بالاتر از صنف ششم و پوهنتون‌ها به روی زنان و دختران.

در گزارش اداره امور زنان ملل متحد گفته شده که خشونت جنسی در منازعات به عنوان یک تاکتیک جنگی مورد استفاده قرار می‌گیرد که زنان و دختران را به طور مشخص تحت تأثیر قرار داده و پيامدهای ویران‌گر آن در طول نسل‌ها بازتاب می‌یابد.

پدر و مادر یک دختر افغان به اتهام قتل در جرمنی بازداشت شدند

تصویر آرشیف: نیروهای پولیس جرمنی
تصویر آرشیف: نیروهای پولیس جرمنی

پولیس به دنبال یافت شدن جسد یک دختر ۱۵ سالۀ افغان در جرمنی ، والدین او را بازداشت کرده است.

روزنامۀ بلد جرمنی به روز چهارشنبه از بازداشت پدر و مادر این دختر خبر داد.

بر اساس گزارش ، جسد این دختر روز دوشنبه در کنار دریای راین در شهر وُرمس پیدا شد.

دویچه ویله گزارش داده که پدر و مادر این دختر به ظن قتل او توقیف شده اند.

برخی از رسانه ها به نقل از یک قاضی گزارش دادند که گمان می رود این دختر را پدر و مادرش به دلیل مخالفت با سبک زندگی او به قتل رسانده باشند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG