لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۶ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۲۷

ستیفین رودریکس: ممنوعیت‌ها بر زنان افغان به معنی حذف سیستماتیک آن‌ها در جامعه است


زندان افغان در کابل.
زندان افغان در کابل.

ستیفین رودریکس نماینده برنامه انکشافی سازمان ملل متحد (یو ان دی پی) در افغانستان بر حمایت جامعه جهانی از زنان و دختران افغان تأکید کرده، گفته است که آنان به حمایت فوری نیاز دارند.

وی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با رسانه جاپانی «ان اچ کی»، با اشاره به ممنوعیت‌های اخیر از سوی حکومت طالبان بر زنان و دختران افغان ابراز نگرانی کرده که ممکن این سرکوب‌ها همچنان بدتر شود و آنرا بخشی از حذف سیستماتیک حضور و صدای زنان در جامعه خوانده است.

وی در این گفت‌وگو افزوده است: "ما اهمیت مسایل غزه، اوکراین، لبنان و جاهای دیگر را درک می‌کنیم، اما می‌خواهیم هشدار بدهیم که اگر آن‌چه در افغانستان می‌گذرد را نادیده بگیریم و همچنان یک دولت شکننده باقی بماند و وضعیت‌اش بدتر شود، در پنج سال آینده به همان نقطه‌ای برخواهیم گشت که از آن‌جا آغاز کرده بودیم."


ستیفین رودریکس همچنان گفته است، درحالی‌که جامعه جهانی بر اوکراین و خاورمیانه تمرکز کرده، کمک‌ها به افغانستان از سال ۲۰۲۱ به این‌سو کاهش یافته، امسال کمتر از نصف بودجه مورد نیاز برای حمایت از محل کار و زنده‌گی زنان تأمین شده‌است.

در این حال شماری از زنان افغان و فعالان حقوق زن می‌گویند که هرگاه سازمان ملل متحد و جامعه جهانی در بخش حقوق زنان افغان اقدام جدی نکند، فاجعه بشری موجود در این کشور بیشتر خواهد شد.

طاهره کریمی یکی از آن‌ها به رادیو آزادی گفت: "این محدودیت‌ها بر زنان بسیار تأثیر ناگوار دارد و تنها یک نسل نه، بلکه چندین نسل را در افغانستان به عقب می‌راند، نماینده سازمان ملل، سازمان ملل متحد این توانایی را دارد که در برابر آن اقدام جدی کند."

اعتراض زن افغان به محدویت‌ها و آواز خوانی زیر برقه.
اعتراض زن افغان به محدویت‌ها و آواز خوانی زیر برقه.

یک بانوی دیگر افغان که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نام‌اش در گزارش گرفته شود به رادیو آزادی گفت: "خواست ما از جهانیان به ویژه اعضای سازمان ملل و همچنان سازمان کشورهای اسلامی این است که به وضعیت زنان افغان و حقوق آن‌ها توجه کند. آن‌ها را نظرانداز نکنند و همراه‌شان همکاری نمایند تا کم از کم بتوانند در افغانستان به خوبی زنده‌گی کنند."

حکومت طالبان پس از حاکمیت دوباره‌شان در افغانستان به شمول آموزش و کار محدودیت‌های زیادی بر زنان افغان وضع کرده‌است.

حکومت طالبان به سلسله وضع این محدودیت‌ها بر زنان افغان اخیراً قانون امر به معروف و نهی از منکر را اعلام کرده که با واکنش‌های متعدد بین‌المللی روبه‌رو شده‌است.

درماده ۱۳این قانون که در ماه اگست سال روان میلادی اعلام شد، حتی صدای زنان "عورت" خوانده شد و در آن بر پوشش کامل زنان تأکید شده‌است.

با وجود واکنش‌های بین‌المللی در برابر این قانون، حکومت طالبان بر تطبیق کامل آن تأکید کرده‌است.

XS
SM
MD
LG