به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، عباس عراقچی، هاکان فدان و سرگئی لاوروف گفتند که روی ایجاد دیالوگ سیاسی میان حکومت سوریه و گروههای مخالف به گفته شان «مشروع» توافق شد.
ایران ترکیه و روسیه از سال ۲۰۱۷ در مذاکرات موسوم به «فارمت آستانه» دخیل بودند که هدفش جست و جوی جورآمد سیاسی در سوریه بوده.
قطر که در آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ از شورشیان حمایت میکرد، حالا خواهان پایان جنگ از راه مذاکره شده است.
وضعیت در سوریه پس از پیش روی نیروهای شورشی اسلامگرای ضد حکومت رئیس جمهور بشار اسد، در روزهای اخیر به شکل دراماتیک تغییر کرده است.
یک فرمانده ائتلاف شورشیان امروز گفت که نیروهای شان وارد آخرین مرحله محاصره دمشق پایتخت سوریه شده اند.
در این حال وزارت دفاع سوریه گفته است که ادعاها در مورد این که اردوی سوریه از قرارگاه هایش در نزدیکی عقب نشینی کرده، نادرست است.
شورشیان سوریه در حال پیشروی به سوی حمص، سومین شهر سوریه استند.
ویدئوهای که امروز در رسانههای اجتماعی منتشر شده، شورشیان سوریه را در شمال شهرکی در شهر پالمیرا در نزدیکی جادۀ منتهی به حمص نشان میدهد.
حسن عبدالغنی، فرمانده شورشیان سوریه گفته است که هیچ جایی برای فرقه گرایی وجود ندارد.
این سخنان او پس از آن است که گروه متحد شان به رهبری هیئت تحریرالشام هفتۀ گذشته حملات تهاجمی را آغاز کرد.
آنها ظرف چند روز مراکز شهرهای کلیدی را تصرف کردند، بشمول حلب، دومین شهر سوریه، جایی که اقلیت مسیحی را در خود جا داده و نیز حما و شهرکهای اطرافش را که محل بود و باش اعضای فرقه اسماعیلیه بوده.
در درعا، شورشیان شبهنگام مجسمۀ حافظ اسد، پدر رییس جمهور بشار اسد را پایین کشیدند.
درعا چهارمین شهری است که ظرف یک هفته از کنترل نیروهای اسد بیرون شد.
اعتراضها در سال ۲۰۱۱ علیه بشار اسد از درعا آغاز شده بود.
وزیر خارجۀ ایران به روز جمعه در عراق گفت که تهاجم شورشیان در سوریه تنها به این کشور محدود نخواهد ماند و تهدید به تمامی شرق میانه است و کشورهای همسایه سوریه مثل عراق، اردن و ترکیه را متاثر خواهد کرد.