خبر ها
وزارت خارجهی حکومت طالبان از احضار شارژدافیر سفارت پاکستان در کابل خبر داد

وزارت خارجه حکومت طالبان میگوید که در پیوند به حمله هوایی پاکستان بر پکتیکا، عبدالرحمان نظامانی، شارژدافیر سفارت آنکشور در کابل را احضار کرده است.
در اعلامیهای این وزارت که از سوی حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه حکومت طالبان، در شبکهٔ ایکس، توییتر سابق، به روز چهارشنبه ۵ جدی منتشر شد، آمده است که عبدالرحمان نظامانی احضار شد و اعتراضنامهای در ارتباط به حمله پاکستان بر ولسوالی برمل ولایت پکتیکا به او سپرده شد.
پیش از این حکومت طالبان گفت که در حمله هوایی پاکستان بر ولسوالی برمل ولایت پکتیکا ۴۶ تن کشته شدند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی این حکومت، به روز چهارشنبه ۵ جدی این ارقام را با فرستادن یک پیام، با رادیو مشال، بخش پاکستان رادیو آزادی، شریک کرد و افزود که در این حمله که دیشب رخ داد، شش تن دیگر از جمله پنج کودک هم زخمی شدهاند.
به گفتهٔ مجاهد، بیشتر قربانیان این حمله، زنان و کودکاناند.
او گفته که حملهٔ هوایی پاکستان مناطق شین سترگی ادی، سور زغمی، الماستی و مرغی ولسوالی برمل ولایت پکتیکا را هدف قرار دادهاند.
مجاهد افزوده که در این حمله افراد ملکی و شماری از خانوادههای مهاجرین وزیرستانی کشته و زخمی شدهاند.
در اعلامیهٔ وزارت خارجهٔ طالبان آمده است که این حمله نقض حریم هوایی افغانستان است و تلاشی است برای "بیاعتبارسازی" روابط میان دو کشور.
طالبان هشدار دادهاند که اینگونه اعمال عواقبی در پی خواهد داشت.
حکومت پاکستان رسماً هنوز در مورد چیزی نگفته و حملهٔ هوایی به قلمرو افغانستان را تأیید یا رد نکرده است.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
دو نفر در تیراندازی در آیرلند شمالی کشته شدند

پولیس آیرلند شمالی گفت که در تیراندازی روز چهارشنبه در منطقه مگوایرزبریج، در جنوبغرب پایتخت بلفاست، دو نفر کشته و دو نفر دیگر زخمی شدند.
پولیس گفت خطری برای عموم مردم وجود ندارد.
انگیزه این حمله هنوز مشخص نیست.
طالبان: حقوق زوج بریتانیایی بازداشتشده رعایت شده؛ کارشناسان سازمان ملل: وضعیت سلامت آنها رو به وخامت است

با وجود نگرانی کارشناسان ملل متحد از وضعیت سلامت یک زوج بریتانیایی در بند طالبان، امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان، میگوید تمامی حقوق این زوج حفظ شده است.
متقی روز چهارشنبه در نشستی با رسانهها به مناسبت ارائه دستاوردهای یکساله وزارت خارجه گفت: « با خانواده خود در تماس هستند، خدمات درمانی دریافت کردهاند و تلاشها برای آزادی آنها ادامه دارد.» اما متقی در مورد علت بازداشت این زوج چیزی نگفته است.
پیتر رینولدز ۸۰ ساله و باربی رینولدز ۷۵ ساله از ماه فبروری نزد طالبان زندانی هستند.
پیش از این، کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیه روز دوشنبه از مقامهای طالبان خواستند این زوج سالخورده را آزاد کنند و هشدار دادند سلامت آنها به سرعت رو به وخامت است و در صورت نداشتن دسترسی به مراقبتهای طبی، ممکن است با آسیب جبرانناپذیر یا حتی مرگ روبهرو شوند.
کارشناسان گفته اند که این زوج که ۱۸ سال در افغانستان زندگی کرده و یک کسبوکار پژوهشی و آموزشی بنیانگذاری کردهاند، در وضعیت جسمی و روانی نامناسب قرار دارند.
آنان در اعلامیه خود افزود: «هیچ دلیلی نمیبینیم که این زوج سالخورده در بازداشت بمانند»
طالبان: چاپ پاسپورت در بن آلمان پس از چهار سال از سر گرفته میشود

وزارت خارجه حکومت طالبان میگوید که پس از چهار سال وقفه، روند چاپ پاسپورت افغانستان در شهر بن آلمان آغاز میشود.
حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی این وزارت، چهارشنبه در حساب کاربری خود در شبکه «ایکس» نوشت: «بهزودی چاپ پاسپورت در شهر بن آغاز میشود و مشکلات مربوط به اسناد سفر افغانها در تمام کشورهای اروپایی رسیدگی خواهد شد.»
آلمان همین هفته دو کارمند کنسولی طالبان را در شهرهای بن و برلین پذیرفت.
منابع به رادیو آزادی تایید کردند که این دو کارمند کنسولی روز گذشته وارد آلمان شدند.
آلمان نخستین کشور اروپایی است که دو کارمند کنسولی طالبان را میپذیرد.
بازگشت ۴۳ پناهجوی عراقی از جرمنی به بغداد با پرواز چارتر

جرمنی ۴۳ پناهجوی عراقی روز سهشنبه را با یک پرواز چارتر از شهر لایپزیک به بغداد بازگرداند.
این نخستین اخراج گروهی از پناهجویان پس از انتخابات فبروری در این کشور است.
خبرگزاری DPA به نقل از وزیر داخله جرمنی الکساندر دوبرینت، گزارش داده که این اقدام بخشی از سیاست بازگشت مهاجران، مبارزه با قاچاق انسان و توافق با کشورهای اصلی پناهجویان است.
پیشتر نیز ۸۱ پناهجوی افغان که از سوی جرمنی مجرم شناخته شده بودند، به کابل بازگردانده شدند.
پس از آن، جرمنی دو دیپلمات طالبان را برای همکاری در امور بازگشت پناهجویان پذیرفت. این دو نماینده که نام شان ذکر نشده به برلین رسیدهاند.
سازمان ملل: گرسنگی اکنون دروازه هر خانهای غزه را میکوبد

شورای امنیت سازمان ملل متحد در قطعنامهای از ۱۹۳ کشور عضو خواست تا تمامی راهحلهای ممکن برای پایان دادن به جنگها در مناطقی چون غزه، اوکراین، سودان، هائیتی و میانمار را بررسی کنند.
انتونیو گوتیرش، سرمنشی سازمان ملل هشدار داد که گرسنگی اکنون به خانه هر خانوادهای در غزه آمده است و اسرائیل مانع ارسال کمکهای بشردوستانه به این منطقه شده است.
سازمان ملل متحد پیش از این بارها درباره بحران بشری در غزه هشدار داده بود، اما سطح درگیریها در آنجا تغییری نکرده است.
در گزارشی تازه آمده است که در هفتههای اخیر، حدود یکهزار فلسطینی در حالی کشته شدهاند که برای دریافت کمک در مراکز توزیع کمکها تجمع کرده بودند.
رئیسجمهور ایالات متحده از یک توافق تجاری با جاپان خبر داده

دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحده امریکا، از توافق تجاری جدید با جاپان خبر داد و اعلام کرد که تعرفه واردات کالا از این کشور را از ۲۵ درصد به ۱۵ درصد کاهش داده است.
او روز سهشنبه گفت که این توافق باعث ایجاد صدها هزار شغل خواهد شد و تاکنون چنین اقدامی سابقه نداشته است.
ترمپ افزود که جاپان بر اساس این توافق، ۵۵۰ میلیارد دالر در امریکا سرمایهگذاری خواهد کرد و بازار خود را بهروی واردات موتر و برنج امریکایی باز خواهد کرد.
شش کارگر معدن زغال سنگ در بغلان جان باختند

در پی فروریختن ناگهانی یک معدن زغال سنگ در ولایت بغلان، ۶ کارگر جان باخته و ۱۸ تن دیگر زخمی شدند.
سید مصطفی هاشمی، رئیس اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان در بغلان به خبرگزاری فرانسه گفت که این حادثه روز سهشنبه، ۳۱ سرطان اتفاق افتاده است.
زخمیان به مراکز صحی و شفاخانه منتقل شدهاند اما اطلاعاتی درباره وضعیتشان ارائه نشده است.
در افغانستان، بیشتر کارگران معادن از تجهیزات ایمنی در جریان کار استفاده نمی کنند و حوادث مشابهی در گذشته نیز رخ داده است.
لیگ کرکت شپگیزه؛ تیم های آمو و سپینغر به مصاف هم میروند

در چارچوب لیگ کرکت شپگیزه افغانستان، امروز صبح تیمهای آمو و سپینغر به مصاف هم میروند، بازی دوم امروز میان "بست و بند امیر برگزار خواهد شد.
روز گذشته، سه ستاره سرشناس کرکت افغانستان؛ محمد نبی، رحمانالله گربز و ابراهیم زدران از لیگهای بیرونی بازگشته و به تیمهای خود در لیگ شپگیزه پیوستند.
این لیگ در آغاز همین هفته آغاز شده و تا اول آگست ادامه خواهد یافت.
ایالات متحده از UNESCO بیرون میشود

ایالات متحده امریکا امروز سه شنبه،۲۲ جولای، اعلام کرد که از UNESCO یا ادارۀ آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد بیرون میشود.
واشنگتن ادعا کرده که یونسکو "موقف های ضد اسرائیل" اتخاذ کرده است.
انا کیلی معاون سخنگوی قصر سفید به روزنامه نیویارک پوست گفته است که رییس جمهور ترمپ تصمیم گرفت تا ایالات متحده را از سازمان یونسکو بیرون کند.
او مدعی شد که یونسکو " از اهداف و مرامهای کهنۀ اجتماعی و تفرقهافگن حمایت میکند که کاملاً برخلاف سیاست های منطقی است که مردم امریکا در ماه نومبر به آن رای دادند".
اشارۀ خانم کیلی به انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته بود که در ماه نومبر برگزار شد و دونالد ترمپ در آن برنده شد.
تصمیم بیرون شدن ایالات متحده از ادارۀ آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (UNESCO) در آخر ماه دسمبر سال ۲۰۲۶ اجرایی میشود.
رییس جمهور ترمپ در دور نخست ریاست جمهوریاش در سال ۲۰۱۸ ایالات متحده را از یونسکو بیرون کرد، زیرا به گفته او این سازمان موقفهای ضد اسرائیلی اختیار میکرد.
سپس در سال ۲۰۲۳ رییس جمهور پیشین جو بایدن دوباره امریکا را شامل یونسکو ساخت.
ایالات متحده و اسرائیل تمویل یونسکو را پس از آن متوقف کردند که این سازمان در سال ۲۰۱۱ فلسطین را به حیث یک دولت به عضویت خود پذیرفت.
یک محکمه وضعیت "حفاظت موقت" افغانها در امریکا را لغو کرد

یک قاضی فدرال ایالات متحده حکمی را لغو کرد که مانع پایان یافتن وضعیت «حفاظت موقت» برای هزاران مهاجر افغان و کامرونی میشد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، با این تصمیم، مهلت وضعیت حفاظتی موقت برای حدود ۱۴ هزار و ۶۰۰ افغان و ۷ هزار و ۹۰۰ کامرونی به پایان میرسد و این افراد با خطر اخراج روبهرو هستند.
این وضعیت در ۱۴ جولای به پایان رسید، اما پس از شکایت یک سازمان حامی مهاجران، دادگاه استیناف اجرای آن را به مدت یک هفته تا ۲۱ جولای تمدید کرده بود.
مقامهای امریکایی گفتهاند شرایط کنونی در افغانستان و کامرون به گونهای نیست که ساکنان این کشورها همچنان مستحق این حمایت باشند.