یونیسف به روز سهشنبه، ۱۱ ماه جدی در صفحه اکس، تویتر سابق خود نوشت که این اقدام را با همکاری دفتر اتحادیه اروپا در افغانستان انجام داده است.
یونیسف در این باره جزئیات نداده، اما پیش از این گفته بود که برای پیوستن دوباره کودکان اخراجشده از پاکستان و ایران با خانوادههایشان تلاش میکند.
عوامل اصلی جدایی کودکان از خانوادههای شان چیست؟
شماری از خانوادههایی که کودکانشان دوباره به آنها ملحق شدهاند میگویند مهاجرت، فقر و ناامنی باعث شده تا کودکانشان ماهها از آنها دور بمانند.
بشیر احمد، باشنده کابل، که کودکانش پس از اخراج از ایران به او به واسطه یونیسف بازگردانده شدهاند، به رادیو آزادی گفت: «دو پسر، شانزده و هفده ساله من که یکسال پیش ایران روانشان کرده بودم تا بروند پیش مامایش کار کنند، در مسیر راه دستگیر شدند و به مراکز دیپورت فرستادند. پس از آن، ملل متحد تشخیص داده که آنها زیر سن هستند. بعد کمک کرد که هر دو را دوباره به افغانستان انتقال بدهد. اول به ما زنگ زدند از چندین دفتر که طفلهایتان در امن استند. خاطرتان جمع باشد. سپس بعد از چند هفته آنها را به افغانستان منتقل کرد و از ما تأییدی گرفت که دیگر به کارگری روان نکنید.»
حامد، باشنده ولایت پروان است.
او به رادیو آزادی گفت که پسرش پس از ماهها دوری، با خانوادهی خود پیوست: «ما شش ماه پیش از پاکستان دیپورت شدیم. پسرم پانزده ساله است. جای کار میکرد. وقتی پولیس ما را گرفت، او در کار بود. هر قدر خواهش کردیم که بچیم دکان است، اجازه بده او را بیاورم، به زبان ما نفهمید. بعد از چند ماه به کمک یونیسف ما به اولاد خود رسیدیم. بسیار خوشحال هستیم. همین فقر، مجبوری و اوضاع بد وطن است که ما چقدر سرگردانی کشیدیم.»
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف، در گزارشی در اوایل ماه دسمبر گفت که کودکان در افغانستان وضعیت بحرانی، پیچیده و بیسابقهای را تجربه میکنند؛ زیرا مسائل سیاسی، تأثیرات منفی تغییرات اقلیمی و محدودیتهای فزاینده بر زنان و دختران، خطرات حفاظتی و نیازهای انسانی را در سطح خانوادهها افزایش داده است.
یونیسف همچنین گفته که نیازهای انسانی در تمام بخشها از سال ۲۰۲۱ در افغانستان افزایش یافته است.
به گفته این اداره، دهها طفل روزانه به تنهایی به دنبال زندگی بهتر یا پیدا کردن کار از مرزهای افغانستان به ایران و پاکستان عبور میکنند.
یونیسف افزوده که با ادامه حمایت از کودکان در افغانستان تلاش میکند از اقدامات غیرموجه مثل مهاجرت کودکان یا ازدواجهای زودهنگام جلوگیری شود.