لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۵ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۴۶

برفباری ، باران و طوفان های محتمل دربرخی ولایات افغانستان مردم را نگران کرده


تصویری از اولین برف سال ۲۰۲۵ درافغانستان
تصویری از اولین برف سال ۲۰۲۵ درافغانستان

پیش بینی تازه وزارت ترانسپورت وهوانوردی حکومت طالبان مبنی بر برفباری ، باران وطوفان ها دربرخی ولایات افغانستان شماری از مردم را نگران کرده است. آنان به رادیوآزادی گفتند که در نتیجه رویدادهای طبیعی قبلی سرپناه های شان آسیب دیده ودربرابر بارندگی ها مصون نیست.

ریاست هوا شناسی وزارت ترانسپورت وهوانوردی حکومت طالبان امروزیکشنبه ۲۱دلو از ریزش برف وباران وبادهای تند در۲۵ولایت افغانستان خبرداده است.

نظیفه باشنده ولسوالی زنده جان ولایت هرات است که می گوید بخش های از خانه اش به اثروقوع زلزله در اکتوبر سال ۲۰۲۳ ویران شد ،اما توان آبادی دوباره آنرا نداشت و همچنان درخانه نیمه ویرانه اش زندگی می کند.

وی روزیکشنبه به رادیوآزادی گفت :

بیشتر خانه ها نم کشیده است، دو روز شده باران می بارد، خانه های ما همه در زلزله شکسته و زیاد میترسیم در خانه های شکسته و فروریخته، نه در دارد نه کلکین دارد به این وضعیت می‌گذرانیم

اجمل زازی باشنده ولایت خوست که خانه اش درزمستان سال قبل به نتیجه بارندگی های شدید آسیب دیده است نیز می گوید:

«هر چیزتخریب شده است، توان نداشتیم که دوباره بسازیم، کلکین نداریم، ترپال ها را پیچاندیم که شب خود را صبح کنیم ، باران و باد هم است به خدا گذاره ما نمی‌شود، میخواهیم با ما کمک شود»

آنان ادعا می کنند که توجه لازم به وضعیت شان صورت نگرفته و ازحکومت طالبان ونهادهای مدد رسان میخواهند قبل از این که بارندگی های زمستان بیشتر برای شان آسیب برساند ، با آنان به ویژه درقسمت سرپناه کمک کنند .

این درحالیست که ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت وهوانوردی حکومت طالبان به روز یکشنبه ۲۱دلو از ریزش برف وباران وبادهای تند در۲۵ولایت افغانستان خبرداده است.

این اداره تخمین کرده که بارنده گی همراه باد های شدید در ولایت های هرات، فراه، نیمروز، هلمند، کندهار، زابل، ارزگان، دایکندی، غور، بادغیس، فاریاب، سرپل، بامیان، میدان وردگ، کابل، لوگر، پکتیا، خوست، پکتیکا، غزني، جوزجان، بلخ، پروان، بغلان او پنجشیر به وقوع می پیوندد.

دربرخی مناطق مقدار باران بین ۱۵تا ۳۵ ملی متر و میزان برف بین ۱۰ تا ۴۰ سانتی مترپیش بینی شده است.

به گفته این اداره به شمول سالنگ ها امکان باد های شدید در برخی ولایت های مرکزی ، جنوبی و غربی وجود دارد که سرعت آن دربرخی مناطق درساعت به ۵۰ تا ۸۰ کیلومترمی رسد.

مجیب لحاظ کارشناس اموراجتماعی می گوید که دولت ها باید برای کمک و رسیدگی به آسیب دیدگان حوادث طبیعی امکانات و آمادگی لازم را داشته باشند.

حوادث طبیعی بیشتراوقات حتی قابل پیش بینی نیست، اما دولت ها وحکومت ها مسوولیت دارند که ازقبل برای برخی مسایل آماده گی داشته باشند وبرای افراد آسیب پذیر ومتضرر به وقت رسیدگی کنند

جانان سایق سخنگو ورئیس دفترروابط عامه اداره ملی مبارزه با حوادث حکومت طالبان به تاریخ ۱۳جنوری دریک مصاحبه خود گفته بود که دربخش مدیریت خطرات طبیعی درزمستان سال جاری پلانی را درهماهنگی با نهادهای مدد رسان بین المللی آماده کرده اند ، تا درهنگام وقوع حوادث مشترکا به متضررین کمک کنند.

قابل ذکر است که دفترهماهنگی امور بشری سازمان ملل متحد «اوچا» در یک گزارش به تاریخ ۱۵جنوری گفت که در نتیجه برفباری های سنگین ، باران ها وطوفان ها درمناطق شمال و شرق افغانستان دست‌کم ۱۰ نفر کشته و ۱۷ نفر زخمی شده اند.

XS
SM
MD
LG