تظاهرات مونشن مهمترین رویداد این هفته در سلسلۀ اعتراضات علیه فعالیتها و نفوذ احزاب راست افراطی در شهرهای مختلف جرمنی بود.
پس از تظاهرات حدود ۱۶۰ هزار نفر در برلین، پایتخت جرمنی در هفتۀ گذشته، بیش از ۲۵۰ هزار نفر روز شنبه، ۲۰ دلو به جادههای مونشن برآمدند و علیه سیاستهای این احزاب شعار سر دادند.
سازمان دهندگان تظاهرات مدعی اند که دست کم ۳۲۰ هزار نفر در تظاهرات روز شنبه شرکت کردند.
سلسلۀ این تظاهرات با شعار "دموکراسی به شما نیاز دارد" دو هفته قبل از انتخابات پارلمانی جرمنی آغاز شد.
این انتخابات با نگرانیهایی همراه است که ممکن در جریان آن شمار کرسیهای حزب راست افراطی به نام "آلترنیتیف فار دوچلند" (AFD) در پارلمان جرمنی افزایش یابد.
حکومت ائتلافی چپ میانه به رهبری اولاف شولتز، بیش از یک ماه پیش پس از خروج حزب دموکرات آزاد (FDP) از ائتلاف سه جانبه و برکناری وزیر مالیۀ این حزب از سمت خود، سقوط کرد. بنابر این در جرمنی انتخابات زودهنگام اعلام شد.
نظرسنجیها در جرمنی نشان میدهد که حزب "AFD" احتمالاً با کسب ۱۹ درصد آرا پس از حزب تحت رهبری فردریش مرتز، در جایگاه دوم قرار خواهد گرفت.
سازمان استخبارات داخلی جرمنی که به عنوان دفتر حفاظت از قانون اساسی نیز شناخته میشود، حزب AFD را به عنوان یک سازمان راست افراطی تحت نظارت قرار داده است.
این حزب در سال ۲۰۱۳ به عنوان یک گروه ضد اتحادیۀ اروپا تأسیس شد، اما بعداً به سیاستهای ضد مهاجرتی روی آورد. پیشینۀ سیاسی ۱۱ سالۀ این حزب به ویژه در ایالتهایی که قبل از اتحاد مجدد جرمنی شرقی و غربی بخشی از جرمنی شرقی کمونیستی سابق بودند، قوی است.
پارلمان جرمنی (بوندستاگ) به تاریخ ۱۲ ماه دلو لایحۀ جنجالی احزاب محافظه کار را که خواستار وضع محدودیت بر روند مهاجرت به این کشور شده بود، رد کرد.
حزب AFD از عدم محبوبیت دولت ائتلافی اولاف شولتز استفاده کرده و در ماههای اخیر در انتخابات ایالتی به پیروزیهای قابل توجهی دست یافته است.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، معترضان روز شنبه، ۲۰ دلو به همه احزاب سیاسی هشدار دادند که با حزب AFD همکاری نکنند.