لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۲ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۳۲

رهایی هزاران زندانی به مناسبت عید فطر از سوی طالبان


زندانیان رها‌شده- تصویر از آرشیف
زندانیان رها‌شده- تصویر از آرشیف

در اعلامیه‌ای که روز شنبه، ۲۹ مارچ  از سوی ستره محکمه حکومت طالبان منتشر شد، آمده که ۲۴۶۳ زندانی که واجد شرایط عفو بودند، از زندان‌های مختلف افغانستان آزاد شده‌اند وهمچنان مدت حبس ۳۱۵۲ زندانی دیگر کاهش یافته است.

در ادامه آمده که این زندانیان بنا بر فرمان ویژه هبت‌الله آخندزاده رهبر طالبان و حکم عبدالحکیم حقانی قاضی القضات طالبان از زندان رها و یا مدت حبس‌شان تخفیف یافته است.

در همین حال، جان‌محمد باشنده ننگرهار به رادیو آزادی گفت که یکی از اعضای خانواده‌اش که سه ماه از مدت حبس اش باقی مانده بود، تازه آزاد شده است.

«ما همه از آزادی او، همسرش، فرزندان خردسال اش، مادرش بسیار خوشحال بودیم، ما سپاسگزاریم که حکومت زندانیان را در چنین مناسبت های خوشی آزاد می کند، تا آنها بتوانند لحظات خوشی را با خانواده های شان جشن بگیرند.»

حکومت طالبان واضح نکرده که زندانیان رها شده به چه جرایم محکوم بوده اند.

اما شماری از فعالان حقوق بشر از حکومت طالبان می خواهند که زندانیان سیاسی را که بخاطر مبارزه برای حقوق شان بازداشت شده اند، آزاد کند.

رقیه ساعی یکی از این فعالان درمورد به رادیوآزادی گفت :

«ما خواهان رهایی همه کسانی هستیم که به جرم خواستن حقوق‌شان از سوی طالبان در مکان‌های نامعلومی نگهداری می‌شوند. طالبان حق ندارند کسانی را که خواهان عدالت هستند و برای تطبیق عدالت مبارزه میکنند را زندانی کنند. زندانی کردن آنها یک عمل غیرقانونی است.»

یک فعال مدنی در افغانستان که نخواست نام اش در گزارش ذکر شود در صحبت با رادیو آزادی ادعا کرد که حکومت طالبان زندانیانی را که به دلیل مبارزه برای تامین حقوق مردم بازداشت کرده، آزاد نکرده است.

او به شرط تغییر صدای اصلی اش گفت:

«طالبان فکر می کنند که مانع واقعی حاکمیت شان همین حلقه است و این یک واقعیت هم است بخاطری که آنها با دلیل ومنطق زیان های حکومت طالبان را به جهان و مردم خود ارائه می کنند. من فکر می‌کنم افرادی را که آنها می‌خواهند رها کنند و یا رها کرده اند ، به جرم‌های بسیار عادی بازداشت شده‌اند.»

بر اساس گزارش‌ها هنوز هم بسیاری از فعالان و خبرنگاران در زندان‌های طالبان در قید به سر می برند و خانواده‌های‌شان منتظر رهایی‌ آنان اند.

حکومت طالبان در افغانستان متهم به بازداشت، شکنجه و ناپدید کردن فعالان حقوق بشر است.

سازمان حقوق بشر موسوم به «رواداری »به تاریخ ۲۰ مارچ، در گزارشی گفت که نقض حقوق بشر، از جمله قتل های هدفمند، مرموز و غیرقانونی، ناپدید شدن اجباری، شکنجه منجر به مرگ و بازداشت های خودسرانه و غیرقانونی، در سال ۲۰۲۴ در مقایسه با سال ۲۰۲۳ در افغانستان به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

پیش از این گزارش های هم منتشرشده که حکومت طالبان صدها تن از نیروهای قوای مسلح حکومت جمهوری مخلوع را بازداشت ،شکنجه و درزندان های نامعلوم زندانی کرده است.

هرچند حکومت طالبان بارها چنین گزارش‌ها را رد کرده ، اما در بیش از سه و نیم سال گذشته گزارش‌هایی از بازداشت و شکنجه ده‌ها تن از فعالان حقوق بشر و آموزش ، اعضای جامعه مدنی، خبرنگاران، نیروهای امنیتی حکومت جمهوری و معترضان زن منتشر شده است.

XS
SM
MD
LG