یکتن از این مهاجرین اخراج شده از پاکستان، نظر محمد نام دارد که میگوید، در حال حاضر همراه با خانوادهاش در یک کمپ مهاجرین در تورخم موسوم به «عمری» با وضعیت بسیار ناگواری بودوباش دارد.
از اول اپریل ۲۴،۶۶۵ مهاجر افغان پاکستان را ترک کرده که ۱۰،۷۴۱ تن آنان به زور اخراج شدهاند
او در مورد مشکلاتاش به رادیو آزادی گفت: "ما اینجا در کمپ در به در و خاک به سر افتاده ایم، شب را زیر باران گذشتاندیم، نه همراه ما یک بالشت بود، نه یک کمپل. همراه من کودکان، زنان و دختران هستند،. ما را به قریه ما در تخار برسانند، در آنجا هم خانه ندارم، برایم سرپناه بدهند، برای فرزندانم کاروبار بدهند تا برای خوراک ما چیزی پیدا شود، همه چیز ما آن طرف باقی مانده است."
بختیار یک پناهجوی دیگر اخراج شدۀ افغان در تورخم نیز نگرانی مشابهی دارد: "سرمایههای ما همه باقی مانده و پنجابیان همه را ضبط کردند، حتی کرایه موتر هم نمانده، ۲۵ نفر هستیم، مشکلات بسیار زیاد است، ما به کابل میرویم بخاطریکه آب و هوای کابل خوب است و جلالآباد گرمی زیاد است، برای ما هر کمکیکه میتوانند بکنند، در قسمت سرپناه، مواد خوراکه و کاروبار را برای ما فراهم کنند، این خواهش ما است."
این تنها مهاجرین اخراج شده به افغانستان نیستند که با این چالشها دستوپنجه نرم میکنند، بلکه شماری از مهاجرین افغانیکه در سال ۲۰۲۳ در دور نخست اخراج مهاجرین از پاکستان اخراج شدند نیز میگویند که تا هنوز مشکلاتشان حل نشده و هر روز را با دشواریهای زیادی سپری میکنند.
عبدالحمید یکی از آنان در این مورد به رادیو آزادی گفت: "مشکل ما تا هنوز وجود دارد، مشکلات روز به روز زیاد شده میرود، تا هنوز ما سرپناه نداریم و کدام کمک هم دریافت نکردیم و فرزندان هم به دور از درس و تحصیل هستند."
عبدالمطلب حقانی سخنگوی وزارت مهاجرین وعودت کنندهگان حکومت طالبان به پرسشهای رادیو آزادی در مورد حل مشکلات و خواستهای این مهاجرین پاسخ نداد.
اما تازه مولوی عبدالکبیر، سرپرست وزارت امور مهاجرین و عودت کنندهگان حکومت طالبان در دیدار با حافظ محبالله قونسل طالبان در پشاور برخورد نادرست با مهاجرین را خلاف تمام اصول اسلامی و بینالمللی خواند و گفت که امکانات کافی را برای حل مشکلات مهاجرین فراهم کردهاست.
سازمان عفو بینالملل این اخراجها را نقض تعهدات بینالمللی این کشور و تهدیدی برای امنیت افرادیکه برگردانده میشوند خوانده
در اعلامیه این وزارت آمده که بسیاری از ادارات حکومت طالبان به گونه مشترک به خدمترسانی برای مهاجرین میپردازند.
با پایان یافتن ضربالاجل تعیین شده در ۳۱ مارچ سال روان از سوی حکومت پاکستان برای اخراج مهاجرین افغان از این کشور، روند اخراج آنان شدت یافته است.
خبرگزاری اسوشیتد پرس به تاریخ ۹ اپریل، به نقل از کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندهگان (یو.ان.اچ.سی.آر) نگاشته است که از اول اپریل ۲۴،۶۶۵ مهاجر افغان پاکستان را ترک کرده که ۱۰،۷۴۱ تن آنان به زور اخراج شدهاند.
بر اساس این گزارش، اخراجهای جاری نشاندهنده مرحله دوم کمپاین گسترده اخراج از پاکستان است که مهاجرین افغان به شمول آنهایی را هدف قرار میدهد که قبلاً اسناد اقامت کارت شهروندی افغان (ایسیسی) را داشتند و اخیراً باطل شدهاست.
به دنبال اخراج هزاران مهاجر افغان در جریان بیش از یک هفتۀ اخیر از پاکستان، شماری از سازمانها و گروههای حقوق بشر در این مورد ابراز نگرانی کردهاند.
پیش از این سازمان عفو بینالملل این اخراجها را نقض تعهدات بینالمللی این کشور و تهدیدی برای امنیت افرادیکه برگردانده میشوند خوانده و از حکومت پاکستان خواسته که این روند را فوراً متوقف کند.