ترمپ چهارشنبه ۲۰ حمل گفت که "اگر نیاز به اقدام نظامی باشد، ما دست به این اقدام خواهیم زد. اسرائیل به وضوح در این امر مشارکت جدی خواهد داشت. آنها هدایت حمله را برعهده خواهند داشت. ولی هیچکس ما را هدایت نمیکند، اما ما کاری را که میخواهیم انجام میدهیم."
ترمپ در هفتههای اخیر به تهران هشدار داده بود که بهتر است برای دستیابی به توافقی تازه در مورد برنامه هستهای اش وارد مذاکره با واشنگتن شود، درغیر آن هدف تحریمهای جدیدقرار خواهد گرفت و "بمباران خواهد شد."
پیش از این رئیس جمهور امریکا نامهای به آیت الله علی خامنهای، رهبر ارشد ایران، فرستاده و پیشنهاد گفتوگو داد.
مقامهای ایرانی در آن زمان اعلام کردند که تهران تحت فشار و تهدید وارد مذاکره نخواهد شد. اما تهران سرانجام موافقت کرد که در عمان با نمایندهٔ ویژهٔ ترمپ در امور شرق میانه مذاکره داشته باشد.
امریکا به طور فزایندهای نگران ذخایر یورانیوم ایران است که به گفته آژانس بینالمللی انرژی اتمی، مواد لازم برای غنیسازی در سطح ۹۰ درصد و ساخت چند سلاح اتمی را در اختیار دارد.
تهران میگوید هیچ برنامهای برای ساخت سلاح اتمی ندارد و اهداف برنامه هستهای اش «صلحآمیز» است.
ایالات متحده و دیگر قدرتهای جهانی در جولای ۲۰۱۵ به یک توافق هستهای دست یافتند اما ترمپ در سال ۲۰۱۸ امریکا را از توافق هستهای خارج کرد و آن را «بدترین توافق تاریخ» خواند.
ایران و امریکا در دوران ریاستجمهوری جو بایدن در سال ۲۰۲۱ مذاکراتی را به صورت غیرمستقیم با هدف احیای توافقنامه هستهای در ویانا پایتخت اتریش انجام دادند، اما این گفتوگوها و سایر مذاکرات بین تهران و کشورهای اروپایی نتوانست به هیچ توافقی دست یابد.