لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۳ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۱:۲۵

پناهجویان افغان در امریکا می‌توانند به محاکم مراجعه کنند


جریان اخراج افغانها ها از افغانستان، پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در سال ۲۰۲۱
جریان اخراج افغانها ها از افغانستان، پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در سال ۲۰۲۱

قصر سفید اعلام کرده که پرونده‌های مهاجرتی افغان‌های دارنده اسناد موسوم به «وضعیت حفاظت موقت» در امریکا، توسط محاکم بررسی خواهند شد.

کارولین لیوت سخنگوی قصر سفید در یک نشست خبری روز سه شنبه، ۲۲ اپریل، در پاسخ به پرسش یک خبرنگار در مورد چگونگی لغو این اسناد، به ویژه در مورد افغان های مسیحی، گفت مصئونیت افغان‌های که در دوره رئیس جمهور بایدن اسناد «وضعیت حفاظت موقت» دریافت کرده بودند به زودی پایان می‌یابد.

اما او تاکید کرد که مدارک «وضعیت حفاظت موقت» برای افغان‌ها لغو نشده، بلکه مدت اعتبار آن پایان یافته است.

به گفته خانم لیوت، کسانی‌که به امریکا رفته و خواهان پناهندگی در این کشور اند، باید از طریق روند قانونی اقدام کنند و پرونده‌های شان به‌صورت جداگانه توسط قضات بررسی خواهد شد.

اگر افرادی هستند که از طریق دولت بایدن وارد شده اند و می خواهند درخواست پناهندگی بدهند، یک روند قانونی برای انجام این کار وجود دارد و این پرونده ها توسط یک قاضی مورد بررسی قرار خواهند گرفت


"اگر افرادی هستند که از طریق دولت بایدن وارد شده اند و می خواهند درخواست پناهندگی بدهند، یک روند قانونی برای انجام این کار وجود دارد و این پرونده ها توسط یک قاضی مورد بررسی قرار خواهند گرفت. ما بنا بر دلایلی پروسۀ مهاجرت قانونی در این کشور داریم و تمام تلاش این دولت عملی کردن آن است."

شماری از مهاجران افغان که اعتبار اسناد « وضعیت حفاظت موقت» آنان در ۲۰ ماه می پایان می‌یابد از حکومت امریکا می‌خواهند تا با توجه به شرایط فعلی افغانستان، اقامت آنها را تا زمان پذیرش پناهندگی شان در این کشور تمدید کند.

نمی‌دانیم کجا برویم، چه کنیم و به کی شکایت کنیم. باز هم امیدوار استیم که دولت در قبال افغان ها یک تصمیم بگیرد که ما را حداقل مهلت بیشتر بدهد


یکی از آنان که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش در این گزارش منتشر شود به رادیو آزادی گفت "ما بسیار فعلاً از این تصمیم ناراضی استیم. نمی‌دانیم کجا برویم، چه کنیم و به کی شکایت کنیم. باز هم امیدوار استیم که دولت در قبال افغان ها یک تصمیم بگیرد که ما را حداقل مهلت بیشتر بدهد و یا اقامت ما را تمدید کند تا بتوانیم در اینجا یک زندگی خوب و آراسته داشته باشیم."

تریشیا مکلالین، سخنگوی وزارت امنیت داخلی امریکا، در ۱۱ اپریل، در یک اعلامیه گفت که این وزارت به این نتیجه رسیده که شرایط در افغانستان و کامرون دیگر با معیارهای « وضعیت حفاظت موقت» همخوانی ندارد و بنا بر آن از ماه آینده میلادی اسناد « وضعیت حفاظت موقت» شهروندان افغانستان و کامرون که در امریکا زندگی می‌کنند فاقد اعتبار خواهد بود.

براساس گزارش خبرگزاری رویترز در روز های اخیر شماری از پناهجویان، به شمول افغانها، پیام دریافت کرده اند که امریکا را ترک کنند.

در این حال شماری از فعالان حقوق مهاجران می گویند که افغان ها اگر به افغانستان بازگردانده شوند با خطرات جدی روبرو خواهند شد.

احمد ذکی خلیل، یکی از آنها در صحبت با رادیو آزادی گفت "پس از روی کار آمدن طالبان حقوق زنان و اقلیت های مذهبی به طور گسترده در افغانستان نقض می شود، آزادی سیاسی وجود ندارد. بسیاری از کسانی که تحت حفاظت موقت در امریکا زندگی می‌کردند، اگر مجبور به بازگشت به افغانستان شوند، در معرض تهدید های جدی از سوی گروه های افراطی و به خصوص حکومت فعلی طالبان قرار خواهند گرفت. "

این در حالیست که فاکس نیوز نیز به تازگی گزارش داده که صدها افغان مسیحی به دلیل سیاست های مهاجرتی دولت ترمپ در معرض خطر جدی قرار دارند و رهبران دینی از دولت ترمپ خواسته اند تا از اخراج مسیحیان افغان جلوگیری کند.

بر اساس گزارش ها تعدادی از افغان‌های مسلمان در سال‌های اخیر به مسیحیت گراییده اند. ادعا های وجود دارد که آنها به خاطر آن که در کشور های مهاجر پذیر مهاجرت کنند دین خود را تغییر داده اند، اما خود این افغانها این ادعا را رد کرده اند.

حکومت قبلی امریکا مجوز های حفاظت موقت را برای ۱۴،۶۰۰ افغان‌ که بین سال های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ وارد امریکا شده بودند، برای ۱۸ ماه از ۲۱ نوامبر سال ۲۰۲۳ تا ۲۰ می ۲۰۲۵ تمدید کرده بود .

پس از حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان در ماه اگست سال ۲۰۲۱، حکومت امریکا بیش از ۸۲ هزار افغان را به بیرون از افغانستان انتقال داد که بیش از ۷۰ هزار تن آنان به اساس برنامه موسوم به «پرول» با اسناد اقامت موقت دوساله وارد امریکا شدند.

« وضعیت حفاظت موقت» (Temporary Protection Status) به شهروندان کشور های داده می شود که شاهد حوادث طبیعی، جنگ و دیگر رویداد های استثنایی اند.

پیش از این دونالد ترمپ، رییس جمهور امریکا، برنامه‌ اسکان مجدد پناهجویان به امریکا را نیز به تاریخ ۲۰ جنوری، برای ۹۰ روز به حالت تعلیق درآورد که سبب شد هزاران افغان که در انتظار انتقال به آن کشور اند با سر نوشت نامعلوم روبرو شوند.

XS
SM
MD
LG