خانجان الکوزی، عضو هیئت مدیره این اتاق به رادیو آزادی گفت که این بندر ناوقت ۲۳م اپریل به روی تاجران بسته شد و انتقال کالاهای که در حال حاضر در مسیر راه است نیز با مشکلات روبهرو شده است.
متأسفانه این بندر (واگه) بسته شده و کالاهای ما نیز در آنجا متوقف مانده است
او به رادیو آزادی گفت "بندر واگه یک بندر بسیار مهم برای صادرات ما، به ویژه میوههای خشک و تازه است و یک مسیر زمینی اساسی و نزدیک است که به ما اجازه میدهد کالاهایما را در مدت زمان بسیار کوتاهی به آنجا (هند) برسانیم، متأسفانه این بندر بسته شده و کالاهای ما نیز در آنجا متوقف مانده است."
آقای الکوزی افزود که واگه ارزانترین مسیر برای صادرات افغانستان به هند است.
به گفتهی آقای الکوزی، سالانه به ارزش حدود ۵۰۰ میلیون دالر تنها میوه خشک افغانستان از طریق این بندر به هند صادر میشود، اما او در مورد اینکه در مجموع چقدر صادرات و واردات ازین بندر صورت می گیرد، جزئیات بیشتر نداد.
رسانههای پاکستانی، از جمله جیو نیوز گزارش داده اند که کمیتۀ امنیت ملی پاکستان به ریاست شهباز شریف صدراعظم این کشور، در نشست ۲۴م اپریل در واکنش به تحریمهای اعلام شده از سوی هند، تصمیم گرفته است که برعلاوه بستن فضای هوایی پاکستان به روی تمام پروازهای هند، بندر واگه را نیز ببندد.
حمله در کشمیر تحت ادارۀ هند
پس از حملۀ خونین در منطقه پهلگام کشمیر تحت کنترول هند، حکومت هند سلسله اقداماتی را علیه پاکستان اعلام کرد که مهمترین آن تعلیق توافقنامه آبهای سند (اندوس) میباشد.
کمیته امنیت ملی پاکستان گفته است که محروم ساختن پاکستان از جریان آب، بهعنوان یک اقدام جنگی تلقی خواهد شد.
توافقنامه آبهای سند، یک توافق تاریخی میان هند و پاکستان است که در سال ۱۹۶۰ میلادی با میانجیگری بانک جهانی امضا شد و بر جریان آب رودخانههای سند به پاکستان تأکید میکند.
در ۲۲ اپریل، در حملهی در منطقه پهلگام کشمیر تحت کنترول هند انجام شد، حداقل ۲۶ نفر کشته و بیش از ۲۰ نفر دیگر زخمی شدند.
مسوولیت این حمله گروهی موسوم به "مقاومت کشمیر" که گفته میشود وابسته به گروه لشکر طیبه است، به دوش گرفت.
میوۀ خشک عمده ترین کالای صادراتی افغانستان به هند است
اتحادیه صادر کنندهگان میوه خشک افغانستان نیز با ابراز نگرانی از بسته شدن بندر واگه توسط پاکستان، گفت که این اقدامات به تجارت و ترانزیت آسیب میرساند و ابراز امیدواری کرد که وضعیت به زودی به حالت عادی برگردد.
خالد رحمانی، سخنگوی این اتحادیه در یک پیام ویدیویی که به رسانهها ارسال کرده، گفت "متأسفانه با بسته شدن این بندر، تمام صادر کنندهگان میوه خشک افغانستان که میتوانم بگویم ۷۰ درصد صادرات میوه خشک به هند است، ضررهای زیادی متحمل میشوند، چون هوا هم گرم است."
آقای رحمانی میافزاید که با بسته شدن بندر واگه دهها موتر اموال صادراتی افغانستان در این بندر گیر مانده اند، اما او در مورد شمار دقیق این موترها جزئیات بیشتر نداد.