لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۷ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۳:۱۴

کمک ۱۰ میلیون دالری سازمان ملل برای مقابله با خشکسالی در افغانستان؛ دهقانان: خشکسالی همه چیز ما را گرفت


افغانستان - دهقانان هنگام کار روی مزرعه در ولایت بدخشان
افغانستان - دهقانان هنگام کار روی مزرعه در ولایت بدخشان

شماری از دهقانان و مالداران در مناطق مختلف افغانستان می‌گویند که ادامهٔ خشکسالی‌ها خسارات جدی به زراعت و مالداری آنان وارد کرده و وضعیت معیشتی‌شان را به شدت آسیب زده است.

به اثر خشکسالی هم مواشی ما تلف شد و هم کشت و زراعت ما از بین رفت.

صلاح‌الدین، یکی از مالداران در ولسوالی ارگو ولایت بدخشان، در این مورد به رادیو آزادی گفت:
«به اثر خشکسالی هم مواشی ما تلف شد و هم کشت و زراعت ما از بین رفت. خسارۀ زیاد به ما رسانده است. ما می‌خواهیم برای ما کمک شود تا مواشی خود را دوباره خریداری کنیم. اینجا همه مردم آسیب‌پذیر شده‌اند.»

افغانستان - دهقانان در ولسوالی شاه ولی کوت ولایت قندهار
افغانستان - دهقانان در ولسوالی شاه ولی کوت ولایت قندهار
همه چیز ما خلاص شد.

عبدالعظیم، باشندهٔ ولسوالی چهار برجک ولایت نیمروز و یکی از کشاورزان، می‌گوید که در چند سال گذشته خشکسالی آسیب شدید به آنان وارد کرده است: «اگر گندم ذخیره کرده بودیم، نصفش را به داخل زمین‌ها تخم پاش دادیم و نصف دیگرش را هم خود ما خوردیم. همچنان یک مقدار پول که داشتیم آن را به تراکتور دادیم و برای خرید دیزل مصرف کردیم. همه چیز ما خلاص شد و دلیلش خشکسالی بود که آب درست وجود ندارد.»

کمک ۱۰ میلیون دالری سازمان ملل متحد

دفتر هماهنگی امور بشردوستانهٔ سازمان ملل متحد (اوچا) از اختصاص کمک ۱۰ میلیون دالری برای مقابله با بحران خشک‌سالی به افغانستان خبر داده است.

اوچا در گزارش تازۀ خود که در ۲۵ اپریل منتشر کرد، گفته که این مقدار پول از صندوق واکنش اضطراری مرکزی (CERF) برای رسیدگی به بحران خشکسالی در افغانستان برای سال‌های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ اختصاص داده شده است.

به گفتهٔ اوچا، تمرکز اساسی این برنامهٔ کمک‌رسانی بر مناطق مرکزی و غربی افغانستان است که در برابر خشکسالی‌های مکرر به شدت آسیب‌پذیر هستند و به دلیل تغییرات اقلیمی در معرض خطر بیشتر قرار دارند.

کدام ولایت‌ها در اولویت کمک‌رسانی استند؟

ولایات فاریاب، سرپل، تخار و بدخشان که به ویژه در برابر خشکسالی‌های بهاری آسیب‌پذیرند، برای دریافت کمک‌ها در اولویت قرار گرفته‌اند.

این بودجه به طور خاص برای رسیدگی به بحران‌های پیش‌بینی شده طراحی شده است.

بر اساس این گزارش، مقامات بشردوستانهٔ جهانی تأکید کرده‌اند که این برنامهٔ پیش‌بینی شده شامل کمک‌های نقدی و غیرنقدی در بخش‌های زراعت، صحت، تغذیه و حفاظت است.
هدف از این اقدامات، کاهش آثار منفی خشک‌سالی و جلوگیری از تشدید بحران‌های انسانی قبل از وقوع حوادث عنوان شده است.

کارشناسان چه می‌گویند؟

متخصصین بخش زراعت می‌گویند خشکسالی یکی از عوامل اصلی فقر در جامعه است و در افغانستان بیشتر خانواده‌های زراعت‌پیشه و مالدار از این ناحیه آسیب می‌بینند.

عمر منگل، یکی از این کارشناسان، در این مورد به رادیو آزادی گفت: «خشکسالی یکی از عوامل عمدهٔ فقر است، به ویژه در افغانستان که بیشتر مردم زراعت‌پیشه و مالدار هستند و خشکسالی باعث می‌شود که مردم فقیرتر شوند، زیرا تمام زراعت و مواشی خود را از دست می‌دهند. خشکسالی یک بحران خطرناک می‌باشد. حتی کمبود آب سبب می‌شود که مهاجرت‌ها به وجود بیاید.»

اوچا در حالی از کمک‌هایش به مناطق آسیب‌پذیر از خشکسالی در افغانستان خبر داده است که پوهنتون کالیفرنیای امریکا در یک گزارش تحقیقاتی خود در ۷ مارچ گفته بود که افغانستان در ماه‌های آخر ۲۰۲۴ شاهد بارندگی کمتر بوده و همچنان در ماه‌های پیشرو سال جاری بارندگی کمتر از حد نورمال را تجربه خواهد کرد.

گزارش افزوده است که کاهش بارندگی از اکتوبر ۲۰۲۴ تا جون ۲۰۲۵ می‌تواند باعث کاهش تولید محصولات زراعتی، مشکلات در تأمین آب برای مواشی و افزایش فقر و مشکلات معیشتی در بسیاری از مناطق افغانستان شود.

افغانستان یکی از ده کشور آسیب‌پذیر در برابر تغییرات اقلیمی دانسته می‌شود و امکانات کمی برای مقابله با پیامدهای آن دارد.

XS
SM
MD
LG