(WFP)روز یکشنبه در شبکه ایکس (توییترسابق) اعلام کرد که با کمبود بودجه روبرو است و برای کمک رسانی ازطریق هوا درسال ۲۰۲۵به میلیون ها دالر کمک عاجل نیازدارد.
شماری افغانها که در مناطق دوردست افغانستان زندگی میکنند میگویند که به این کمک ها نیاز فوری دارند.
عبدالکریم سرپرست یک خانواده ۱۴ نفره درقریۀ کاشی ولایت غور به رادیو آزادی گفت که به دلیل بیکاری دروضعیت بد اقتصادی قرار دارد.
او میگوید که برنامه جهانی غذا قبلاً کمکهایی را در منطقهشان به مردم نیازمند ارائه کرده و مردم اکنون نیز نیاز فوری به ادامه این کمکها دارند.
"این ولایت بسیار دورافتاده است و راه های پخته و درست ندارد و مواد خوراکی هم بسیار قیمت است. قبلا WFP مواد غذایی را برای مردم اینجا توزیع کرد ولی دیگرهیچ موسسه ونهادی کمک نمیکند. به شمول خودم، مردم فعلا شدید به کمک نیازدارند»
نظرمحمد که چندی قبل از پاکستان به افغانستان برگشته می گوید در ولایت تخار در وضعیت بد اقتصادی بسر می برد.
فعلا به امید خدا افتادیم اینجا نه سرپناه داریم و نه چیزی برای خوردن. نیاز داریم که برای بچه های ما مواد خوراکه داده شود
او به رادیوآزادی گفت "فعلا به امید خدا افتادیم اینجا نه سرپناه داریم و نه چیزی برای خوردن. نیاز داریم که برای بچه های ما مواد خوراکه داده شود. از زمانی که اینجا آمدیم تا هنوزهیچ کسی با ما کمک نکرده است. تنها در تورخم برای ما چند قوطی بیسکیت وکرایه موتر داده اند که تا اینجا آمدیم "
این نگرانی ها درحالی مطرح می شود که برنامۀ جهانی غذا (WFP) هشدار داده که به دلیل کمبود بودجه، ممکن است خدمات حمل و نقل هوایی بشردوستانه این سازمان به مناطق دوردست افغانستان به حالت تعلیق درآید.
(WFP)روز یکشنبه در شبکه ایکس (توییتر سابق) نوشته که برای ادامۀ عملیات هوایی در سال ۲۰۲۵ به ۱۰.۵ میلیون دالر نیاز دارد.
این سازمان افزوده که این پروازها دسترسی به جوامع آسیبپذیر را ممکن میسازند، بهویژه در مناطقی که حمل و نقل از راه های زمینی دشوار یا ناممکن است و تأکید کرده که بدون پروازهای امدادی، رساندن کمکهای اضطراری به مناطق دوردست شدیداً مختل خواهد شد.
دراین حال برخی از فعالان و رضا کاران امداد رسان که وضعیت مردم مناطق دوردست را از نزدیک مشاهده کرده اند، میگویند که مردم در وضعیت بسیار بد اقتصادی قراردارند.
اسلام الدین سرگند یکی از این فعالان بخش امداد رسانی به رادیوآزادی گفت "چند روز قبل بغلان رفتم زمانی که به قریه ها میرسیدیم، مردم دور موتر جمع میشدند. فکرمیکردند که کمک آوردیم. مردم نیازمند زیاد است. اگر کمکها قطع شود، مشکلات زیاد را به بار میآورد. مردم در حالت بد زندگی میکنند. کارو روزگار نیست. بهتراست جهانیان مردم افغانستان را درک کنند"
برنامه جهانی غذا درحالی از احتمال توقف کمکهای هوایی این نهاد خبرداده است که وزارت خارجه ایالات متحده قبلا گفته بود که تعدادی از برنامههای کمکهای غذایی اضطراری برای افغانستان را به دلیل این که این کمک ها به نفع طالبان استفاده میشود به حالت تعلیق درآورده است.
تمی بروس، سخنگوی این وزارت در یک کنفرانس خبری به تاریخ ٨ اپریل گفت که ایالات متحده کمکهایش با برنامه جهانی غذا (WFP) در یمن و افغانستان را به دلیل "نگرانی هایی مبنی بر اینکه این کمک مالی به نفع گروه های تروریستی مانند حوثی ها و طالبان است، بر اساس یک فرمان اجرايی، به حالت تعلیق درآورده است"
این در حالی است که دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) گفته که در سال جاری میلادی نزدیک به ۲۳ میلیون تن در افغانستان به کمک های بشری نیاز دارند.
بر اساس گزارش اوچا، کاهش کمک های مالی به ویژه تعلیق کمک های مالی خارجی ایالات متحده، افغان ها را در بخش مواد غذایی، صحت و سایر بخشهای حیاتی متاثر خواهد کرد.