«دبلیو ایچ او » در گزارش خواستار احتیاط در ایام عید قربان شده است زیرا بر اساس این گزارش، ویروس کنگو بیشتر از طریق تماس با حیوانات پخش می شود.
شرافت زمان، سخنگوی وزارت صحت عامه حکومت طالبان به پرسش های رادیو آزادی در مورد گزارش سازمان جهانی صحت پاسخ نداد، اما شماری از باشندگان ولایات مختلف افغانستان می گویند که در این اواخر بیماری های مختلف افزایش یافته و باعث مرگ اعضای خانواده های شان شده است.
لیلما یکی از باشندگان شهر کابل در صحبت با رادیو آزادی گفت که اخیراً یک طفل خردسال خانوادهاش در نتیجه ابتلا به بیماری سرخکان جان باخته است:
معلوم شد که سرخکان دارد، با وجودی که برایش دوا دادند، باز هم فوت کرد
«برادر زاده ام حدود یک ماه پیش تب زیاد داشت، سپس وقتی او را نزد داکتر بردیم، معلوم شد که سرخکان دارد، با وجودی که برایش دوا دادند، باز هم فوت کرد، از یک سو مشکلات اقتصادی و ازسوی دیگر این بیماری انسان را به شدت بیچاره میکند.»
محمد انعام باشنده ننگرهار نیز در صحبت با رادیو آزادی گفت که واقعات سرخکان در این اواخر در قریه شان افزایش یافته است:
"چند روز قبل یک طفل چهار ساله در قریه ما به اثر سرخکان فوت کرد وضعیت اقتصادی پدرش خوب نبود واقعات سرخکان زیاد شده دربعد از هر دو یا سه خانه قریه یک طفل به این مرض مبتلا است حالا که فصل گرمی است این بیماری هم زیاد شده است . امراض نیز افزایش یافته است. حکومت باید به این موضوع توجه جدی کند."
سازمان جهانی صحت درحالی از افزایش واقعات مثبت مشکوک بیماری های مختلف به شمول سرخکان خبرداده است که این کشوردربخش سهولت های صحی با بحران جدی روبرو است.
صندوق جمعیت سازمان ملل متحد (UNFPA) به تاریخ ۱۶ می، هشدار داد که کاهش کمکهای بشری امریکا، نزدیک به ۷ میلیون زن و کودک افغان را از دسترسی به خدمات صحی محروم میکند.
معاون اجرایی این صندوق اعلام کرد که با توقف ۱۰۲ میلیون دالر کمکهای امریکا به افغانستان، از میان ۹۰۰ مرکز صحی تحت حمایت صندوق جمعیت سازمان ملل متحد ، ۵۰۰ مرکز آن مسدود خواهد شد.