لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۸ جوزا ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۵۹

پایان چهارمین نشست روند انتالیا؛ بحث‌های این نشست روی کدام موضوعات متمرکز بود؟


چهارمین نشست انتالیا
چهارمین نشست انتالیا

شماری از اشتراک‌کنندگان چهارمین دور روند انتالیا گفت‌وگوها در این نشست را گامی مهم برای فراهم‌سازی زمینۀ‌ مشارکت همه‌جانبۀ افغان‌ها در آیندۀ سیاسی افغانستان می‌دانند.

حامد عبیدی رئیس سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان و یکی از اشتراک کنندگان نشست انتالیا به رادیو آزادی گفت که در مورد بحران فعلی افغانستان، راه های حل و شکل گیری نظامی که مورد قبول همه افغان‌ها قرار بگیرد، بحث‌هایی در این نشست صورت گرفت.

این بحث‌ها دریچه را بخاطر بحث‌های دیگر باز می‌کند.

"این بحث‌ها دریچه را بخاطر بحث‌های دیگر باز می‌کند تا زمینه برای همه‌شمول شدن این بحث‌ها مساعد شود و تمام طرف‌های درگیر در قضایای افغانستان بیایند در آن اشتراک و صحبت کنند و برای حل قضیه و معضل افغانستان یک راه حل همه‌جانبه جستجو شود."

چهارمین دور نشست انتالیا زیر عنوان "گفت‌وگوهای ملی در مورد نقش جامعۀ مدنی و نیروهای دموکراتیک در آیندۀ افغانستان" برای دو روز در شهر انتالیای ترکیه برگزار شد که روز سه‌شنبه، ۲۷ می پایان یافت.

حامد عبیدی، مسئول مرکز حمایت از خبرنگاران افغانستان و یک تن از شرکت کنندگان نشست انتالیا
حامد عبیدی، مسئول مرکز حمایت از خبرنگاران افغانستان و یک تن از شرکت کنندگان نشست انتالیا

شماری از اشتراک‌کنندگان این نشست، شامل شماری از فعالان سیاسی، مدنی، رسانه‌ای، نمایندگان زنان و جوانان افغان گفته اند که چالش‌های فعلی و جستجوی راه‌حل‌های ملی برای افغانستان را بررسی کرده اند.

در اعلامیۀ برگزار کنندگان کنفرانس چهارم انتالیا آمده که در این نشست به بحث روی نیاز مبرم برای آغاز یک گفت‌وگوی ملی فراگیر پرداخته شده و محور اصلی بحث‌های آن روی مشارکت فعال جامعۀ مدنی، بازیگران سیاسی، زنان و جوانان در شکل‌دهی در آیندۀ افغانستان متمرکز است.

در تمامی مذاکرات با این گروه (طالبان) باید زنان و دختران محور اصلی مذاکره قرار داده شوند.

درعین حال داکتر ذاکره حکمت، مسئول ‌‌دیدبان حقوق زنان افغانستان در ترکیه و از اشتراک کنندگان نشست چهارم روند انتالیا می‌گوید که در این نشست تأکید شد که زنان و دختران افغان باید در محور اصلی تمام مذاکرات مربوط به آیندۀ افغانستان قرار داشته باشند.

او به رادیو آزادی گفت: "از جمله موضوعاتی که صحبت شد این بود که فشارهای سیاسی باید از سوی جامعۀ جهانی روی طالبان زیادتر صورت بگیرد و در تمامی مذاکرات با این گروه (طالبان) باید زنان و دختران محور اصلی مذاکره قرار داده شوند."

اما حکومت طالبان پیش از این باوجود انتقادات گسترده از نحوۀ حکومتداری و وضع ممنوعیت‌ها بر زنان، مدعی است که حقوق همه به شمول زنان در افغانستان تامین است و حکومت خود را همه‌شمول خوانده و گفته که هر نوع گفت‌وگو در خارج از افغانستان بدون حضور نمایندگان آنان بی‌نتیجه است.

با آنکه این نشست بدون حضور طالبان برگزار شد، اشتراک‌کنندگان آن ابراز امیدواری کرده‌اند که گفت‌وگوهای آینده جامع و عملی باشد.

این نشست به میزبانی مرکز "دیالوگ و ترقی جینوا" و "شبکۀ نیروهای مدنی و دموکراتیک افغانستان" برگزار شده بود.

XS
SM
MD
LG