امیدواری سپیدار برای حمایت ملل متحد از مبارزه علیه تروریزم در افغانستان

ریاست اجرائیه حکومت افغانستان ابراز امیدواری می‎کند تا با حمایت سازمان ملل در بخش مبارزه با تروریزم وضعیت درین کشور بهبود یابد.

سپیدار می‎گوید ازین که افغانستان در خط مقدم جنگ با تروریزم قرار دارد نیاز است تا تمامی کشورها و سازمان‎های جهانی برای مبارزه با آن این کشور را حمایت کنند.

امید میثم معاون سخنگوی این ریاست روز پنجشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت حمایت از سوی سازمان ملل متحد در پیوند به پروسه صلح می‎تواند روی بهبود وضعیت در افغانستان تاثیر مثبت داشته باشد.

میثم: امیدواریم سازمان ملل، افغانستان را در بخش مبارزه با تروریزم حمایت کند.

وی افزود:

"امیدوار هستیم که سازمان ملل متحد بعنوان بزرگترین سازمان جهانی حکومت و ملت افغانستان را در بخش‎های مختلف بویژه در بخش مبارزه با تروریزم حمایت کند تا ما شاهد نابودی گروه‎های تروریستی در افغانستان باشیم و وضعیت این کشور بهبود پیدا کند و این مسئله تاثیر می‎گذارد روی وضعیت در منطقه و جهان."

این سخنان در حالی بیان می‎شوند که نماینده خاص سازمان ملل متحد برای افغانستان گفته‎است که ملل متحد ماموریت دارد تا به افغان‎ها برای در یافت راه حل برای پایان جنگ کمک کند.

تادامیچی یاماموتو اخیرا با نشر مقاله یی تاکید کرده که صلح در این کشور باید جامع بوده و از تمامی کارهای که برای صلح انجام می‎شود باید آگاهی داده شود.

آقای یاماموتو در این مقاله تذکر داده که زنان و مردان هر دو بر تغییرات مثبت برای توانمند سازی اجتماع و برای آوردن صلح در افغانستان تاثیر گذار اند.

در این مقاله آمده‎است که برای تشویق فعالیت‎های صلح آمیز عاری از خشونت می‎توان کارهای بیشتری را انجام داد.

نماینده خاص سازمان ملل متحد برای افغانستان در مقاله اش ابراز امیدواری کرده که افغان‎ها در سطح بنیادی با هم کار کنند و تاکید کرده که می‎توانند با شجاعت و تعهد تاریخ خود را شکل دهند.

هاطف: سازمان ملل در قدم اول باید نظر کشورهای را که در قضایای افغانستان دخیل استند متحد بسازد.

اما شماری از آگاهان سیاسی می‎گویند با آنکه نمی‎توان از تلاش‎های سازمان ملل متحد در افغانستان انکار کرد، اما به گفته آنان مشکلات موجود و نبود یک میکانیزم شفاف برای تامین صلح سبب شده تا این سازمان نقش فعالی در این راستا نداشته باشد.

بشیر هاطف یکی از این آگاهان نیز است به رادیو آزادی گفت سازمان ملل متحد باید بیشتر تلاش کند تا در پروسه صلح نقش تسهیل کننده داشته و نیازمندی‎های تخنیکی این پروسه را رفع بسازد.

وی افزود:

"سازمان ملل در قدم اول باید کار عمده یی را که انجام میداد این بود که نظر کشورهای را که در قضایای افغانستان دخیل استند متحد بسازد یک میکانیزم مورد اتفاق برای تمام کشورها ترتیب بکند و پس از آن بخاطر تطبیق آن استراتژی همکاری‎های لازم را در بخش صلح انجام بدهد اما این خلا تا کنون موجود است."

این در حالیست که رئیس جمهور اشرف غنی در دیدار پنج روز قبل اش با نماینده خاص سازمان ملل متحد از این سازمان تقاضا کرد تا خواست‎های حکومت افغانستان را در نظر گرفته و بر موثریت کار توجه جدی کنند.

آقای غنی خواهان عملی شدن برنامه‎های واحد و موثر از جانب نهادهای ملل متحد در افغانستان شده و تاکید کرده تا در روشنایی آن یک استراتژی واضح از فعالیت‎ها ایجاد شود.

سحر لیوال