سروی:‌ از ۳۲۸ هزار هکتار زمین کشت شده کوکنار صرف ۶صد هکتار آن تخریب شده‌است

مقامات وزارت مبارزه علیه مواد مخدر می‌گویند، در سال روان از مجموع بیش از سه صد هزار هکتار زمین که بالای آن کوکنار کشت شده بود، تنها پنج تا شش صد هکتار این مزارع از سوی دولت افغانستان محو شده‌است.

به اساس بررسی‌ها و ارقام ابتدایی وزارت مبارزه علیه مواد مخدر افغانستان، در سال ۲۰۱۸ میلادی در تمامی ولایات افغانستان بالای ۳۲۸ هزار هکتار زمین کوکنار کشت شده و حاصلات بیشتر این مزارع از سوی دهاقین برداشته شده‌است.

نجیب الله احمدی رئیس سروی مواد مخدر وزارت مبارزه علیه مواد مخدر به رادیو آزادی گفت، در سال روان بیشترین کوکنار در مناطق نا امن ولایات کندهار، ننگرهار، لغمان، کنر، کابل، بلخ، بدخشان، فراه، فاریاب، بادغیس، سمنگان، بغلان و هرات صورت گرفته و همین نا امنی‌ها مانع تخریب این مزارع شده‌اند.

آقای احمدی در رابطه به علت عدم تطبیق درست پلان محو مزارع کوکنار در مناطق امن گفت:

" محو را که ما توقع آنرا داشتیم که به اساس آن در سال ۲۰۱۸ بالای ۳۲۸ هزار هکتار زمین کشت کوکنار صورت گرفته بود و باید از دو تا پنج فیصد آنرا محو می‌کردیم، نتوانستیم به آن هدف برسیم. در چند ولایتی‌که ذکر شد، پنج تا شش صد هکتار زمین محو شده‌است. ۹۳ درصد کوکنار در مناطقی کشت می‌شود که نا امن است. در مناطقی‌که امنیت وجود داشته باشد، در آنجا همآهنگی دقیق و خوب وجود نداشته‌است."

این مقام وزارت مبارزه علیه مواد مخدر می‌گوید، از سال ۲۰۱۴ میلادی به این‌سو آنان به دلیل ناامنی نتوانسته‌اند پلانی را که سالانه برای محو مزارع کوکنار ترتیب می‌کنند، به گونه کامل تطبیق کنند و به هدف تعیین شده دست یابند.

این در حالیست که به تازه‌گی ریاست مبارزه علیه مواد مخدر کندهار از کمتر شدن تمایل دهاقین به کشت کوکنار خبر داده‌است، اما بر عکس، مسئولان در ولایات شمال کشور از افزایش بی‌سابقه کشت کوکنار در مناطق شان سخن می‌گویند.

از این میان، در سال روان ولایت غور شاهد افزایش کشت کوکنار بوده، اما به گفته رئیس مبارزه علیه مواد مخدر غور، کمپاین محو مزارع کوکنار در این ولایت تطبیق نشده‌است.

چمن شاه اعتمادی عضو کمیسیون مبارزه علیه مواد مخدر ولسی جرگه به این باور است که نبود پلان قابل تطبیق و اراده جدی باعث شده‌است که کشت کوکنار با گذشت هر سال بیشتر شود.

وی می‌گوید:

"کم کاری مسئولین و بی اعتنایی مسئولین در امر مبارزه علیه مواد مخدر علت افزایش کشت کوکنار و تولید مواد مخدر شده‌است. متأسفانه در طول سال‌های مبارزه علیه مواد مخدر، ما یک پلان مدون، استراتژیک و قابل تطبیق از سوی مسئولین نه دیدیم. حال که گراف کشت بلند رفته‌است، بهانه‌ها را می‌اندازند روی نا امنی. این دلایل بیش از آن‌که یک توجیه خوب باشد، یک عذر بد تر از گناه‌است."

وزارت مبارزه علیه مخدر خارج شدن بحث مبارزه علیه مواد مخدر از اولویت نیروهای افغان را علت افزایش کشت کوکنار و تولید مواد مخدر می‌داند و شورای امنیت می‌خواهد که بحث مبارزه علیه مواد مخدر باید در صدر پلان مبارزه علیه تروریزم قرار گیرد.

آقای اعتمادی نیز پیشنهاد می‌کند که نیروها و ظرفیت اختصاص یافته به مبارزه علیه مواد مخدر باید در بخش‌های دیگر به کار گرفته نشوند، زیرا مبارزه علیه مواد مخدر باعث فلج شدن منابع عایداتی طالبان و تروریستان می‌گردد.

گزارش: مرسلین ارسلا

Your browser doesn’t support HTML5

سروی:‌ از ۳۲۸ هزار هکتار زمین کشت شده کوکنار صرف ۶صد هکتار آن تخریب شده‌است