کمپاین تخریب مزارع کوکنار که از یک ماه به اینسو در ولایت ننگرهار ادامه داشت، با محو صدها هکتار زمین پایان یافت.
عطاالله خوگیانی سخنگوی والی ننگرهار به رادیو آزادی گفت، از آغاز فصل کشت کوکنار، آنان در سه مرحله به دهاقین آگاهی دادند و از آنان خواستند که کوکنار کشت نکنند، اما با وجود این همه در سال جاری در ۱۵ ولسوالی ننگرهار کوکنار کشت شدهاست.
آقای خوگیانی میگوید که بر اساس تفاهم با سفارت امریکا، اداره مبارزه با جرایم و تطبیق قانون امریکا (INL) تعهد کرده بود که در صورت تخریب مزارع کوکنار، ۲۲.۵ میلیون دالر را در بخش معیشت بدیل با این ولایت کمک میکند و حال این کمکها عملاً آغاز شده است.
وی گفت:
"والی ننگرهار در همآهنگی با وزارت مبارزه علیه مواد مخدر، یک تفاهمنامه را با اداره (INL) امریکا امضاء کرده بود که بر اساس آن ۲۲.۵ میلیون دالر با ننگرهار کمک صورت میگیرد و پروسه انتقال این بودجه آغاز شدهاست. این پول با دهقانانی کمک خواهد شد که مزارع کوکنار شان را از بین بردهاند. در ننگرهار نخست برای دهاقین آگاهی داده شد تا کوکنار کشت نکنند، اما برخی دهقانان سرپیچی کردند و در مناطقیکه تحت اداره ما قرار دارد، در آنجا کمپاین تخریب مزارع کوکنار انجام شد."
بهگفته سخنگوی والی ننگرهار، در گذشته برنامه معیشت بدیل و پروژههای انکشافی در مناطقیکه در آنها کوکنار کشت میشد تطبیق نشده بود، از همین رو بار دیگر کشت کوکنار در آنجا ها افزایش یافتهاست.
این در حالیاست که در گزارش تازه سیگار آمدهاست که در سال جاری بار دیگر کشت کوکنار در افغانستان افزایش یافته و در ولایتهای بدخشان، کندهار، هلمند و نیمروز، حتی در مناطق تحت کنترول حکومت افغانستان نیز کوکنار کشت شدهاست.
ادریس صافی رئیس مبارزه علیه مواد مخدر ننگرهار به رادیو آزادی گفت، هرچند وزارت مبارزه علیه مواد مخدر در سال جاری پلان تخریب ۱۵۰۰ هکتار زمین را به آنان سپرده بود، اما آنان به دلیل نا امنی نتوانسته اند کمپاین تخریب مزارع کوکنار را در برخی ولسوالیهای ننگرهار اجراء کنند.
وی افزود:
"بر اساس پلان وزارت مبارزه علیه مواد مخدر در ۱۵ ولسوالی ننگرهار کمپاین تخریب مزارع کوکنار اجراء شد که تا حال حدود یک هزار هکتار زمین از کشت کوکنار پاکسازی شده و روز گذشته کمپاین را به پایان رساندیم. مناطقیکه نا امن بود، همانند ولسوالیهای شیرزاد و حصارک را ما شامل پلان خود نساخته بودیم، چون از ۱۵ سال گذشته این دو ولسوالی نا امن است."
پیش از این اداره مبارزه با جرایم و تطبیق قانون ایالات متحدۀ امریکا گفته بود، تا زمانیکه ۸۰ درصد مزارع کوکنار در یک ولایت تخریب نشده باشد، حاضر نیستند با آن در بخش تمویل برنامههای معیشت بدیل کمک کنند.
اما آقای صافی میگوید، آنان توانستند با تخریب یک هزار هکتار مزارع کوکنار قناعت این اداره را حاصل کرده و بیش از ۲۲ میلیون دالر را به دست آرند.
برای شنیدن گزارش صوتی روی لینک زیر کلیک کنید:
گزارش: مرسلین ارسلا