حکومت وحدت ملی افغانستان میگوید، انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۸ در زمان معین آن برگزار خواهد شد.
شاه حسین مرتضوی معاون سخنگوی ریاست جمهوری شام شنبه ۵ عقرب ۱۳۹۷ به رادیو آزادی گفت که حکومت میتواند از پس مسئولیتهای خود در قبال برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آینده بر آید.
او بیشتر گفت:
"چیزیکه مربوط به حکومت افغانستان میشود، موضوع امنیت و تأمین منابع مالی انتخابات است. همچنین، اراده برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری از سوی حکومت وجود دارد. موضوعات تخنیکی را باید کمیسیون انتخابات تنظیم کند."
سید حفیظ الله هاشمی عضو و سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات روز شنبه به خبرنگاران در کابل از گامهای بعدی سخن گفت:
"تقویم انتخابات ریاست جمهوری آماده شده و امیدواریم که طبق قانون هفته روان این تقویم را با جریانهای سیاسی، ناظران و کمیسیون مستقل شکایات انتخاباتی شریک بسازیم."
هاشمی تاریخ مشخص انتخابات را رسماً اعلام نکرد. اما بر اساس صفحۀ انترنتی کمیسیون، چهارمین انتخابات ریاست جمهوری افغانستان قرار است در آخرهای ماه حمل سال ۱۳۹۸ خورشیدی برگزار شود.
انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۴ میلادی در افغانستان بهخاطر اتهامها در مورد تقلب گسترده به بن بست رسید و سر انجام محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله با پا در میانی جان کری وزیر خارجۀ پیشین ایالات متحده روی تشکیل حکومت وحدت ملی توافق کردند.
بسیاری به این باور اند که انتخابات ریاست جمهوری گذشته اعتبار رأیدهندگان را نیز خدشه دار کرد.
اکنون، اما کمیسیون مستقل انتخابات گفته که برگزاری انتخابات ولسی جرگه در ۲۸ و ۲۹ ماه میزان در ۳۲ ولایت و همین دیروز شنبه، ۵ عقرب در کندهار، اعتبار کمیسیون را نزد رأیدهندگان احیا کردهاست.
اما، انتقادها از نحوۀ برگزاری انتخابات ولسی جرگه هم کم نبود.
به گونه مثال، به موقع باز نشدن شماری از مراکز رأیدهی، نبود فهرست رأیدهندگان، کارنکردن ماشینهای بایومتریک، حاضر نبودن کارمندان کمیسیون مستقل انتخابات و نیز ساعتها منتظر ماندن رأیدهندگان در شماری از مراکز رأیدهی از جمع شکایتهای عمده بودهاند.
کمیسیون شکایات انتخاباتی گفتهاست که بیش از شش هزار شکایت دریافت کردهاست.
در بخش امنیتی، نجیب دانش سخنگوی وزارت داخلۀ افغانستان وقوع ۱۹۲ رویداد امنیتی را در جریان انتخابات ولسی جرگه تأیید کرد و گفت که در نتیجۀ آن ۲۷ نفر به شمول نیروهای امنیتی کشته شدند.
اما برخی از رسانهها، شمار کشته و زخمیهای خشونتهای هنگام انتخابات ولسی جرگه را چند صد تن گزارش دادهاند.
طالبان که در ۲۶ میزان دو روز پیش از برگزاری انتخابات ولسی جرگه مسئولیت کشتن جنرال عبدالرازق فرمانده امنیۀ کندهار را به عهده گرفتند، هشدار داده بودند که انتخابات را به هم میزنند.
انتخابات ولسی جرگه افغانستان با سه سال تأخیر برگزار شد. اکنون دیده شود که با توجه به چالشهای سیاسی و امنیتی فرا روی حکومت وحدت ملی، برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۸ با چه سرنوشتی روبهرو خواهد شد.