نظام‌الدین قیصاری: "فدایی‌های" دارم که حاضر به "حمله انتحاری" بالای دوستم اند

(راست) نظام‌الدین قیصاری از نزدیک‌ترین قوماندانان پیشین جنرال دوستم (چپ) عبدالرشید دوستم معاون اول ریاست جمهوری

​نظام‌الدین قیصاری می‌گوید، "فدایی‌های" دارد که حاضر هستند بالای جنرال دوستم "حمله‌ی انتحاری" کنند.

قیصاری، از نزدیک‌ترین قوماندانان جنرال دوستم معاون اول ریاست جمهوری دانسته می‌شد، ادعا می‌کند که او بر بنیاد توطئه‌های آقای دوستم در بند افتاده‌است.

آقای قیصاری می‌گوید که باید حرف‌هایش از سوی حکومت نادیده گرفته نشود.

آقای قیصاری افزود: "من سر همین جوانان باور دارم که صد درصد سرم ایستاد هستند، مانند انتحاری هستند، انتحاری طالب نیستند، از اینکه مرا دوست دارند می‌گویند انتحاری. این جوانان هستند که به‌خاطر من خود را فدایی می‌کنند، اگر بگویم انتحاری کنند، انتحاری می‌کنند و اگر بگویم فدایی می‌کنند، در یک ولایت نیستند، ۱۰ تا ۱۲ ولایت می‌گویند تو صدایت را بکش من آماده هستم. آنان می‌گویند اگر بگویی که به جان دوستم برویم، می‌رویم انتحاری می‌کنیم."

تظاهرات برخی باشنده‌گان فاریاب هنگام بازداشت نظام‌الدین قیصاری

نظام‌الدین قیصاری در ماه سرطان سال گذشته به اتهام قتل، آزار و اذیت مردم و تهدید به مقام‌های نظامی در شهر میمنۀ ولایت فاریاب از سوی نیروهای امنیت ملی بازداشت شد.

هرچند این رویداد واکنش‌های مردم را در برخی از ولایت‌های شمال در پی داشت، اما حکومت او را از بند رها نکرد.

عبدالرشید دوستم نیز در آن زمان بارها خواستار رهایی این فرمانده محلی از بند امنیت ملی شد.

اما اکنون نظام‌الدین قیصاری ادعا می‌کند که اسنادی در دست دارد که نشان می‌دهد در بند افتادن‌اش در نتیجۀ توطئه‌های جنرال دوستم بوده‌است.

آقای قیصاری می‌گوید: "فکر می‌کردم که ما را حکومت آورده و بندی کرده و سر حکومت بسیار قهر بودم، حالی خودم همه چیزی را فهمیدم و اسناد دارم که جنرال دوستم که در ترکیه بود و به شمال آمده نمی‌توانست، خاص به‌خاطر آمدن‌اش از ترکیه این کار را کرد. وقتی از شمال تیر شدم و رفتم باز این اسنادها را با خود می‌برم باز همه گپ‌ها را می‌شنوید که این کار را چه کسی کرده‌است."

اما نزدیکان عبدالرشید دوستم این ادعاهای نظام‌الدین قیصاری را رد می‌کنند.

عبدالله قرلق عبدالله قرلق معاون حزب جنبش ملی افغانستان و یکی از افراد نزدیک به عبدالرشید دوستم

عبدالله قرلق معاون حزب جنبش ملی افغانستان در این باره می‌گوید: "با سطح جرایم مختلفی که این شخص داشت از ضد حقوق بشری تا اختطاف، قتل و انواع و اقسام دیگر که بر او نسبت داده شده بود، بالاخره سبب شد که خود حکومت، قطعات خاص و نیروهای امنیتی گرفتار اش کردند، آن‌ها نه به خواست جنرال دوستم و نه کس دیگری این کار را کرده‌اند."

این‌که اکنون قیصاری از رهایی‌اش تا روزهای دیگر سخن می‌زند، دیده می‌شود که سرنوشت دوسیۀ او نیز هنوز در نهادهای عدلی و قضایی روشن نیست.

او می‌گوید که تا روزهای نزدیک از بند رها می‌شود و مشکلی در پرونده‌اش نمانده است.

خواستیم در این باره دیدگاه لوی سارنوالی را نیز داشته باشیم، اما با تماس‌های پیهم سخنگوی این اداره حاضر نشد در این باره گفتگو کند.