هر چند تا حال دولت افغانستان به درخواست پاکستان مبنی بر تسلیمدهی اسلم فاروقی جواب نداده اما کمیسیون امور بینالمللی ولسی جرگه افغانستان میگوید، دولت این کشور نباید فاروقی را به پاکستان تسلیم دهد.
محمد جمال فکوری بهشتی معاون این کمیسیون گفت که پاکستان نیز پیش از این بارها به خواست افغانستان در مورد سپردن برخی چهرههای طالبان پاسخ رد داده است.
او در مورد خواست پاکستان مبنی بر تسلیمدهی اسلم فاروقی رهبر شاخه خراسان گروه داعش به آن کشور امروز جمعه (۲۲ حمل) به رادیو آزادی گفت: "در این مسایل پیچیدگیهای زیادی وجود دارد و هر قدر کشور همسایه ما به آزادی رهبر داعش اصرار کند مناسبات دو کشور را خراب میسازد."
نام اصلی اسلم فاروقی عبدالله اورکزی است و او رهبری شاخه خراسان داعش را برعهده داشت.
ریاست امنیت ملی افغانستان روز شنبه خبر بازداشت او و شماری همکارانش را پخش کرد.
براساس اعلامیهای ریاست امنیت ملی دو تن از قوماندانان مهم دیگر گروه داعش نیز با اسلم فاروقی گرفتار شده اند.
بیشتر در این باره: اسلام آباد از کابل خواستار تحویلدهی اسلم فاروقی به پاکستان شد
اما وزارت خارجه پاکستان با پخش خبرنامهای گفته که روز گذشته عاطف مشعل سفیر افغانستان در اسلام آباد را به این وزارت احضار کرده و به او گفته که اسلم فاروقی در بسیاری حملههای تروریستی در پاکستان دست داشته است.
بر اساس این بیانیه، افغانستان باید اسلم فاروقی را برای تحقیقات بیشتر به پاکستان تسلیم کند.
رادیو آزادی تلاش کرد تا در این باره نظر وزارت خارجه افغانستان را بگیرد اما سخنگوی این وزارت در این باره اظهار نظر نکرد.
اما نرندر سنگهـ خالصه نماینده اهل هنود و سیکهـهای افغانستان در ولسی جرگۀ این کشور به رادیو آزادی گفت، باید اسلم فاروقی در داخل افغانستان محاکمه شود: "این یک حقیقت است که حقوق تمام مردم افغانستان زیر پا میشود، این تنها دشمن ما نیست بلکه دشمن تمام مردم افغانستان است، خواست ما این است که او در همین جا محاکمه شود تا استقلالیت افغانستان حفظ شود."
پیش از این دیدبان حقوق بشر از حکومت افغانستان خواسته بود که اسلم فاروقی را در یک پروسۀ عادلانه محاکمه و به ارتکاب جرایم جنگی محکوم کند.
این نهاد مستقر در نیویارک در بیانیۀ به روز دوشنبه گفت، فاروقی متهم به حملات علیه افراد ملکی در افغانستان، باید بر اساس معیارهای بینالمللی محاکمه شود و در جریان محاکمۀ وی خانوادههای قربانیان و گواهان هم حضور داشته باشند.
شاخۀ خراسان داعش مسئولیت شماری از حملات سرخط ساز و مرگبار را در افغانستان پذیرفته است.
در تازهترین حملۀ این گروه به عبادت گاه سیکهـها در ۲۵ ماه مارچ در کابل دست کم ۲۵ غیرنظامی به شمول زنان و کودکان کشته شدند.
داعش پس از سال ۲۰۱۶ میلادی حملههای خونین را در شهر کابل و شماری دیگر از شهرهای افغانستان بر مساجد و تکیه خانهها انجام داد و در این حملهها صدها غیرنظامی کشته و زخمی شدند.