تیم تخنیکی قطر کار خود را در میدان هوایی کابل به پایان رساند

تصویر آرشیف: طیاره مسافر بری شرکت هوایی قطر در میدان هوایی بین المللی کابل

سفارت قطر در کابل در حساب تویتری خود از پایان کار تیم تخنیکی این کشور در بازسازی بخش‌های از میدان هوایی کابل خبر داده است.

این سفارت نوشته که" تیم تخنیکی قطر در بازسازی میدان هوایی کابل مطابق معیارهای بین المللی همکاری کرده که برای ارسال کمک های بشر دوستانه و از سر گیری جریان ترافیک میدان هوایی کابل بسیار مهم اند".

حکومت طالبان در یک سال گذشته برای فعال سازی دوباره فعالیت‌های میدان هوایی کابل از کشورهای دیگر کمک خواسته است که قطر نخستین کشوری بود که برای فعال سازی این میدان دست به کار شد.

پسانتر هم دو قرار داد را با شرکت هوایی گاک که در امارات متحدۀ عرب مستقر است امضا کرد.

قرار داد نخست در ماه جوزا با این شرکت امضا شد که بر بنیاد آن مسوولیت‌های عملیات چهار میدان هوایی کشور به شرکت گاک سپرده شد.

طالبان تلاش دارند تا جریان پرواز طیاره های شرکت های بین المللی را از میدان هوایی کابل به صورت کامل از سر گرفته شود

در حدود سه ماه پس از آن در ۱۷ ماه سنبله حکومت طالبان قرار داد دیگری را برای بهبود خدمات رهنمایی هوایی با شرکت گاک امضا کرد.

این قرار داد برای ده سال است.

شرکت هوایی گاک وابسته به امارات متحده عربی دو قرار داد را با حکومت طالبان در زمینه احیا و کنترول هوایی به امضا رسانده است

بربنیاد آن قرار است تا ۲ ماه پس از تاریخ امضای قرار داد زمینۀ پروازهای دوبارۀ شرکت‌های هواپیمایی بین المللی به افغانستان فراهم شود و نیز تا حدود ۶ ماه پس از قرار داد خدمات رهنمای هوایی در افغانستان با معیارهای بین المللی آغاز شود.

در همین حال وزارت خارجه حکومت طالبان روز شنبه با نشر اعلامیه‌یی، همکاری کشور قطر را در این زمینه ستایش کرده است.

از سویی هم امام الدین احمدی سخنگوی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان کار گروه فنی کشور قطر را در باز فعال سازی میدان هوایی بین المللی کابل چنین بر شمرد:

"رادار ها را دوباره فعال نمودیم یکجای و همچنان سیستم های مخابروی و رنوی (خط پرواز) و بعضی سیستم های دیگر، به کمک تیم تخنیکی قطر پیش بردیم که تشکر می کنیم از پیش شان و تا امروز همکاری شان ادامه داشت".

پس از خروج و نیروهای بین المللی از کابل و در میان هرج و مرج مردم٬ خسارات زیادی به میدان هوایی کابل وارد شده و هنوز هم این میدان به کار های بیشتر تخنیکی نیاز دارد

پس از سقوط کابل به دست طالبان و پایان روند خروج کامل نیروهای بین المللی از افغانستان٬ میدان هوایی کابل در نبود یک گروه فنی و برخی از مشکلات فنی برای مدتی به روی پروازها بسته ماند.

غلام جیلانی وفا رئیس عمومی پیشین اداره ستندرد مصونیت پروازهای اداره هوایی ملکی افغانستان در مصاحبه‌یی در ۷سنبله پارسال به رادیو آزادی گفت میدان هوایی بین‌المللی کابل از رهگذر برخی از زیربناها میلیون‌ها دالر خساره دیده است.

این در حالیست که طالبان هنوزهم از زیربناهایی استفاده می‌کنند که در بیست سال گذشته با کمک‌های خارجی در راس ایالات متحدۀ امریکا ساخته شده است.