روسیه قونسلگری خود را در شهر مزار شریف فعال کرد

سفارت روسیه در کابل به دلیل تهدیدات امنیتی خدمات قونسلی را متوقف کرده و در عوض دفتر قونسلی خود را در شهر مزارشریف ولایت بلخ فعال ساخته است.

ضمیر کابلوف نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان و رئیس شعبه دوم آسیای وزارت امور خارجه این کشور روز دوشنبه به خبرگزاری روسی تاس گفت که قونسلگری خود را در شهر مزارشریف ولایت بلخ بازگشایی کرده اند.

وزارت خارجه حکومت طالبان نیز تایید می کند که روسیه خدمات قونسلی خود را در مزارشریف آغاز کرده است.

ضیاء احمد تکل معاون سخنگوی این وزارت روز سه‌شنبه در ویدئویی که به رسانه ها فرستاده شده، گفته که ازچند ماه پیش تلاش ها برای افتتاح این قونسلگری آغاز شده بود.

« بر اساس اطلاعات ما چند ماه پیش تیم های فنی روسیه وارد قونسلگری خود شدند تا زمینه را برای از سرگیری خدمات قونسلی در آنجا فراهم کنند و بقیه کارهای فنی را پیش ببرند.»

ضیاء احمد تکل معاون سخنگوی وزارت خارجه حکومت طالبان

قونسلگری روسیه در ولایت بلخ در شمال افغانستان در جولای ۲۰۲۱ به دلیل تهدیدات امنیتی بسته شد ودرحالی بازگشایی شده که در ۳ اپریل طالبان در ولسوالی نهرشاهی بلخ و ولایت نیمروز علیه گروه داعش عملیات کرده اند.

روسیه همواره از وجود گروه داعش در شمال افغانستان ابراز نگرانی کرده و آن را تهدیدی جدی برای خود خوانده است.

اگرچه طالبان نمی پذیرند که از خاک افغانستان تهدیدی برای کسی وجود داشته باشد، اما روز جمعه گذشته، منشی عمومی سازمان پیمان امنیتی جمعی نیز در نشست کشورهای عضو این سازمان در مسکو گفت که درمورد حضور و تقویت گروه های تروریستی در افغانستان تهدید آنها بر کشورهای عضو این سازمان نگران است.

بیشتر در این باره: سازمان پیمان امنیت جمعی از حضور و تقویت گروه های تروریستی در افغانستان نگران است


طارق فرهادی، تحلیلگر سیاسی می گوید که روسیه نیز مانند سایر کشورها در تعاملات با طالبان احتیاط می کند و تنها به تجارت در افغانستان تحت حاکمیت طالبان علاقه مند است و به همین دلیل خدمات قونسلی خود را در کابل تعطیل کرده و در عوض در مزارشریف این خدمات را از سر گرفته است.

«پس از حمله به سفارت روسیه در کابل، قونسلگری در کابل بسته شد و صدور ویزا مشکل شد، روس ها یک قونسلگری کوچک در مزار شریف افتتاح کردند، اما روابط همه این کشورها با طالبان مانند این است که اگر شخصی به بازار برود، چیزی بخرد، اما پول ندهد، به این معناست که رابطه دارند، اما آنها را به رسمیت نمی شناسند، مشاور امنیت ملی پوتین بارها گفته است که طالبان را به رسمیت نمی شناسند.»

طارق فرهادی: روسیه تنها به تجارت در افغانستان تحت حاکمیت طالبان علاقه مند است

آقای فرهادی همچنین می گوید که با توجه به نگرانی روسیه از داعش و دیگر گروه های تروریستی در شمال افغانستان، احتمال استفاده از این قونسلگری به عنوان مرکز اطلاعاتی وجود دارد.

قونسلگری روسیه در مزارشریف در حالی گشایش می یابد که امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه حکومت طالبان در مصاحبه با یک تلویزیون عربی گفت که آنها با بسیاری از کشورها روابط رسمی دارند.

اما در مورد اینکه چرا حکومت طالبان تا هنوز به رسمیت شناخته نشده است، گفته که برخی از کشورها به خاطر موضع کشورهای قدرتمند دیگر این کار را انجام نمی دهند، برخی کشورها با دیگران اختلاف دارد و جنگ آنها با نیروهای بین المللی در افغانستان باعث شده است که آنها به راحتی دولت طالبان را به رسمیت نشناسند.

امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان

امیرخان متقی در این مصاحبه مدعی شد که در حال حاضر سفارت های روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، هند، ترکیه، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی در افغانستان فعال هستند.

وی همچنین گفت که دیپلمات های جدید خود را به همه کشورهای همسایه افغانستان به جز تاجیکستان و روسیه، ترکیه، امارات متحده عربی، عربستان، قطر و مالزی اعزام کرده و برخی سفارتخانه های دیگر نیز با آنها در حال تعامل هستند.

طالبان بیش از یک سال و نیم است که بر افغانستان حکومت می کنند، اما حکومت آنها توسط هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است.

اگرچه مقامات طالبان همیشه گفته اند که همه شرایط را برای به رسمیت شناختن رعایت کرده اند، اما جامعه جهانی از طالبان می خواهد که یک دولت فراگیر و همه شمول تشکیل دهد و به حقوق بشر همه افغان ها احترام بگذارند و همچنین علیه گروه های تروریستی اقدام کنند.