همزمان با آغاز نشست دوحه به رهبری سازمان ملل متحد، پاسکال برسویل نمایندۀ دایمی سویس در سازمان ملل متحد گفته که حاکمیت طالبان اوضاع را در افغانستان بسیار پیچیده و متشنج کرده است.
او این اظهارات را روز گذشته در یک نشست خبری در سازمان ملل متحد بیان کرد.
اما بانو پاسکل ابراز امیدواری کرده که نشست دوحه بتواند راه حلی برای این وضعیت دشوار بیابد: "ما راه حل جادویی برای افغانستان نداریم. امیدوارم نشست دوحه در مورد چگونگی وضعیت راه را برای بحث هموار کند."
پاسکل ابراز امیدواری کرده که نشست دوحه بتواند راه حلی برای این وضعیت دشوار بیابد
نمایندۀ دایمی سویس که به تازگی ریاست دورهای شورای امنیت این سازمان به او سپرده شده، گفته است که طالبان باید به خواستههای شورای امنیت عمل کنند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در ۲۷م اپریل قطعنامهای را تصویب کرد که در آن از طالبان خواسته شد تا فوراً سیاستها و اقدامات خود را که حقوق اساسی دختران و زنان افغان را نقض میکند، متوقف کنند.
اما ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در واکنش به این قطعنامه به رادیو آزادی گفت که آنها خواهان تعامل خوب با جهان در بخش اقتصادی و دیپلوماتیک هستند و باید برای ایجاد این تعامل همکاری شود.
در همین حال امروز دومین و آخرین روز نشست دوحه است. این نشست پشت درهای بسته برگزار شده و طالبان به آن دعوت نشده اند.
در این نشست که به میزبانی سازمان ملل متحد برگزار شده، نمایندگان ایالات متحدۀ امریکا، چین، فرانسه، جرمنی، هند، اندونیزیا، ایران، جاپان، قزاقستان، قرغزستان، ناروی، پاکستان، قطر، روسیه، عربستان سعودی، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان، امارات متحدۀ عربی، بریتانیا، ازبیکستان، اتحادیۀ اروپا و سازمان همکاری اسلامی در آن شرکت کرده اند.
بیشتر در این باره: دومین روز نشست دوحه و انتظارات از آن؛ آیا طالبان نتایج تصامیم را خواهند پذیرفت؟سازمان ملل متحد هدف از نشست دوحه را تقویت مشارکت بینالمللی در زمینۀ حقوق بشر در افغانستان به ویژه حقوق دختران و زنان، ایجاد حکومت فراگیر و مبارزه با تروریسم و مواد مخدر عنوان کرده است.
هرچند پیش از این شایعاتی مبنی بر به رسمیت شناختن رژیم کنونی طالبان در این نشست مطرح شده بود، اما ستیفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد روز گذشته بار دیگر تأکید کرد که در نشست دوحه در مورد به رسمیت شناختن طالبان بحث نمیشود.
در نشست دوحه در مورد به رسمیت شناختن طالبان بحث نمیشود.سخنگوی سازمان ملل متحد
علاوه بر این حنا ربانی کهر، وزیر دولت در امور خارجۀ پاکستان که در نشست دوحه شرکت کرده، روز دوشنبه به رسانهها گفت که برای افغانها قدرت اقتصادی از ماهیت حکومتی که بر آنها حاکمیت میکند، مهمتر است.
او گفت، افغانها نباید قربانی سیاست شوند و توانمندی اقتصادی افغانها برای تعیین سرنوشتشان مهمتر از این است که چه کسی بر آنها حکومت کند.
افغانها نباید قربانی سیاست شوندحنا ربانی کهر
اما تعدادی دیگر از شرکت کنندگان در این نشست به رسانههای مختلف گفتند که موضع نمایندگان ایالات متحدۀ امریکا و اتحادیه اروپا در تعامل با طالبان بسیار سخت است، اما نمایندگان پاکستان، ایران، روسیه، چین و برخی کشورهای دیگر اصرار داشتند که با طالبان باید با نرمی برخورد شود.
محدودیتهای شدید طالبان بر دختران و زنان در افغانستان و عدم ایجاد حکومت فراگیر و نگرانی از فعالیت و قدرتگیری گروههای تروریستی در داخل افغانستان، حکومت کنونی طالبان را با واکنش شدید جامعۀ جهانی روبهرو کرده است.