لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۳۵

نشست دوحه در عقب درهای بسته؛ ملل متحد اهداف اساسی این نشست را اعلام کرد


نشستی به رهبری سازمان ملل متحد در مورد افغانستان در دوحه پشت درهای بسته برگزار می‌شود و اجازهٔ هیچ نوع پوشش رسانه‌ای از آن داده نشده است.

اما سازمان ملل متحد ناوقت روز یک‌شنبه طی یک اعلامیه اهداف اساسی این نشست را اعلام کرد.

در اعلامیه‌ای این سازمان نوشته است: "هدف این است که تعامل بین‌المللی در زمینهٔ حقوق بشر در افغانستان به ویژه حقوق دختران و زنان، ایجاد حکومت همه‌شمول و مبارزه با هراس‌افگنی و مواد مخدر تقویت شود."

اعلامیه افزوده که هدف از این نشست، دستیابی به یک تفاهم مشترک با جامعهٔ جهانی در رابطه با دخیل بودن طالبان در این مسایل است.

در این نشست نمایندگان ویژهٔ حدود ۲۵ کشور و سازمان‌های بین‌المللی برای افغانستان اشتراک می‌کنند.

سازمان ملل متحد می‌گوید، طالبان را به این نشست دعوت نکرده‌اند.

در همین حال ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان روز دوشنبه به رادیو آزادی گفت، هنوز معلومات دقیق وجود ندارد که از نمایندگان طالبان در این نشست اشتراک خواهند کرد یا خیر.

اما حکومت طالبان خواست‌های ویژه‌ای از این نشست دارند.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان به رادیو آزادی گفت: "خواست ما این است که واقعیت‌های افغانستان در نظر گرفته شود. دیگر این‌که مردم افغانستان خواهان تعامل بهتر با جهان در عرصه اقتصادی و دیپلماتیک است، برای برقراری این تعامل باید همکاری صورت بگیرد و فشار، تحمیل و انزوا، چه از سوی سازمان ملل متحد و چه از سوی کشورهای دیگر، باید پایان یابد و نتیجه‌ای هم ندارد."

از سوی هم سهیل شاهین رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر در پاسخ به رادیو آزادی این‌که در این نشست رفته بود و یا خیر گفت، به این نشست دعوت نشده، اما با نمایندگان ویژهٔ چین و بریتانیا دیدار داشته است.

سخنگوی حکومت طالبان به شمول کار و تحصیل دختران و زنان، برخی از مسایل دیگر را مشکلات داخلی افغانستان عنوان می‌کند و می‌گوید، جامعهٔ جهانی باید در آن مداخله نکند.

اما شورای امنیت سازمان ملل متحد، به تاریخ ۲۷‌ ماه اپریل قطعنامهٔ را تصویب کرد که در آن از طالبان خواسته شده که فوراً رویکرد سرکوب کنندهٔ‌شان در برابر حقوق اساسی زنان و دختران را متوقف کنند.

از سوی هم در اعلامیه‌ای روز یک‌شنبهٔ سازمان ملل متحد نیز نوشته شده که پس از حاکمیت دوبارهٔ طالبان آن‌ها دختران و زنان افغان را از مشارکت در بسیاری از امورات روزانه و عمومی منع کرده‌اند.

اعلامیه می‌افزاید، زنان افغان در یک کشوری از کار در دفاتر سازمان ملل متحد منع شده‌اند که نزدیک به ۲۹ میلیون نفوس آن به کمک‌های بشری نیاز دارند.

در آستانه نشست سازمان ملل متحد در مورد افغانستان، افغان‌های معترض در کشورهای مختلف نیز اعتراض کردند و از این سازمان خواستند تا بحران کنونی افغانستان را عمیقاً مورد بحث و بررسی قرار دهد و یک در را به رهبری افغان‌‌ها برای پیدا کردن یک راه حل معقول باز کنند.

همچنان این خواست نیز مطرح شده است که رژیم کنونی طالبان باید به رسمیت شناخته نشود.

مرتبط

XS
SM
MD
LG