در ادامه واکنشها به ممنوعیت سفر گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد از سوی حکومت طالبان، این سازمان می گوید، ممنوعیت سفر ریچارد بنیت به افغانستان مانع گزارش دهی او نمیشود.
ستیفن دوجاریک سخنگوی سرمنشی سازمان ملل این اظهارات را ناوقت روز چهارشنبه ۲۱ آگست در یک نشست خبری درمورد ممنوعیت سفر گزارشگر ویژه شورای حقوق بشری سازمان ملل در افغانستان از سوی حکومت طالبان مطرح کرده افزود که این را بگونه غیر رسمی به او گفته اند:
"فکر کنم او بعد از حاکمیت طالبان در سال ۲۰۲۲ به افغانستان سفر کرده بود،موجودیت گزارشگران ویژه برای ما که بگونه کامل از سوی سرمنشی مستقل است مهم می باشد، آنان در بخش ساختار حقوق بشری عناصر کلیدی و مهم اند".
به گفته دوجاریک در برخی موارد گزار دهندهگان آنان به کشورهای تحت پوشش خود دسترسی ندارند اما این باعث نمی شود که گزارشدهی نکنند.
او در این نشست خبری گفت، اکنون فرصت خوبی است که برای مردم یادآوری کنیم که وضعیت حقوق بشری بویژه وضعیت زنان و دختران موضوع نگران کننده به آنان و جهانیان است.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان روز سه شنبه ۲۰ آگست، در گفتگو با یک رسانه خصوصی در افغانستان تایید کرده که آنان بر سفر ریچارد بنیت ممنوعیت وضع کردند که به گفته مجاهد، بنیت بر ضد افغانستان تبلیغات میکرد.
این تصمیم حکومت طالبان واکنشهای فعالان حقوق بشر در داخل و برخی نهادهای بین المللی را هم راه داشت و آن را محکوم کردند.
ایلین پیرسن مسوول بخش آسیا در سازمان دیدبان حقوق بشر با نشر بیانیهای این تصمیم را شرم آور خوانده است.
همزمان خود ریچاردبنیت روز چهارشنبه ۲۱آگست در ولکنش به این تصمیم طالبان در بیانیهای گفته که این اقدام طالبان یک نشانه نگران کننده در تعامل سازمان ملل و جامعه جهانی در بخش حقوق بشر با این گروه است.
او از طالبان خواسته بود این تصمیم خود را پس بگیرند به او اجازه سفر به افغانستان را بدهند تا به این کشور دسترسی داشته باشد.
همزمان شماری از فعالان حقوق زن در کابل می گویند وضعیت از آنچه جهانیان ابراز نگرامی می کنند بدتر است.
یک فعال حقوق زن در کابل که به دلیل حساسیت موضوع نمی خواهد در گزارش از او نام برده شود به رادیو آزادی گفت:"هرچند ما از قبل با یک عده محدودیتها مواجه هستیم اما طالبان با گذشت هر روز با حکم های جدید دیگر حقوق ما را هم میگیرند،
وضعیت خراب تر از انچیزی ایت که جهانیان می گویند".
راحله تلاش یک فعال دیگر حقوق بشر که در پاکستان بسر می برد به رادیو آزادی گفت، تا از سوی جامعه جهانی بر طالبان فشار جدی آورده نشود فکر نکنم که در مورد حقوق بشر طالبان به خواست افغانان و جامعه جهانی تن بدهند.