خبر ها
سازمان ملل متحد از ساخت هزار خانه برای آسیبدیدگان حوادث طبیعی در جنوب افغانستان خبر داد

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) اعلام کرده است که برای خانوادههای نیازمند در جنوب افغانستان، یکهزار خانه ساخته است.
عرفات جمال، رئیس این اداره در افغانستان، در یک پیام ویدیویی که روز شنبه در صفحه رسمی این نهاد در ایکس (توییتر سابق) منتشر شد، گفت این خانهها برای کسانی ساخته شده که در نتیجه رویدادهای طبیعی آسیب دیدهاند.
آقای جمال تأکید کرد که این تنها آغاز کمکها به آسیبدیدگان حوادث طبیعی است و کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در آینده نیز خانههای بیشتری برای نیازمندان خواهد ساخت.
او محل دقیق ساخت این خانهها را مشخص نکرده، اما در تابستان سال ۲۰۲۴، زمینلرزهای شدید در ولسوالیهای گیان و برمل ولایت پکتیکا جان نزدیک به یکهزار تن را گرفت و هزاران خانه را ویران کرد.
متقی با عراقچی دیدار کرد

وزارت خارجه حکومت طالبان اعلام کرده که مولوی امیرخان متقی، سرپرست این وزارت، روز شنبه در تهران با سید عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران دیدار کرده است.
حافظ ضیا احمد معاون سخنگوی وزارت خارجه حکومت طالبان در اعلامیه که در صفحه ایکس خود نشر کرده آمده است که در این دیدار، دو طرف در مورد روابط دوجانبه، مسائل امنیتی، وضعیت مهاجران افغان، تجارت، ترانزیت و موضوع آب گفتوگو کردند.
در این اعلامیه به نقل از متقی آمده بازگشت مهارجران افغان باید تدریجی و با درنظر داشت شرایط افغانستان باشد.
حکومت طالبان از قول عراقچی نیز گفته نوشته او وعده داده است تا تسهیلات بیشتری برای افغانها در ایران فراهم شود.
زنان روستایی هند با «نقشههای رؤیایی» برای حفاظت از زمین در برابر تغییرات اقلیمی تلاش می کنند

در روستایی در ایالت اودیشای هند، باشندگان بومی در جریان جشن سالانه برداشت محصول، برای غذای شب ماهی و مارماهی صید میکنند. اما منابع طبیعی مانند ماهی و میوههای جنگلی کاهش یافتهاند.
زنان بومی از ده روستا، با همکاری یک نهاد غیردولتی، نقشههایی بهنام «نقشههای رؤیایی» تهیه کردهاند تا کاهش منابع طبیعی را نشان دهند و برای احیای زمینهای مشترکشان از دولت محلی کمک بگیرند. آنان تخمین میزنند که برای بازسازی این منابع حدود دو میلیون دالر نیاز است.
تغییر اقلیم، بارندگیهای نامنظم و افزایش دما زندگی ایالت را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.
با آنکه این زنان نخستینبار در سطح رسمی صدایشان را بلند کردهاند، میگویند که این اقدام به آنان اعتماد به نفس بیشتری داده است.
یکی از آنان گفت: «جنگل زندگی ماست. در آن به دنیا آمدهایم و در آن خواهیم مرد. این زمین همه چیز ماست.»
امیرخان متقی، امروز در یک سفر رسمی عازم ایران شد

سرپرست وزارت امور خارجه حکومت طالبان، امیرخان متقی، امروز در یک سفر رسمی عازم ایران شد.
حافظ ضیاءاحمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه طالبان، روزشنبه، ۲۷ ثور در بیانیهای در صفحه ایکس (توییتر سابق) خود گفته است که متقی، علاوه بر شرکت در "فورم گفتوگوهای تهران"، با عباس عراقچی، همتای ایرانیاش و دیگر مقامهای ایرانی نیز دیدار خواهد کرد.
در این بیانیه آمده است که عبداللطیف نظری، معاون وزارت اقتصاد طالبان، نیز در این هیئت حضور دارد.
حکومت طالبان در هفته گذشته تماسهای گسترده منطقهای را آغاز کرده است و چند مقام ارشد این گروه از جمله ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاستالوزرای طالبان، هماکنون برای شرکت در "شانزدهمین فورم روسیه و جهان اسلام" در شهر کازان روسیه بهسر میبرند.
همچنین خبرگزاری باختر، وابسته به طالبان، امروز گزارش داده که عبدالحکیم شرعی، وزیر عدلیه طالبان، برای شرکت در سیزدهمین نشست "فورم حقوقی بینالمللی سنپترزبورگ" به این شهر روسیه سفر کرده است.
۵۸ فلسطینی درنتیجه حملات نیروی هوایی اسرائیل در نواز غزه کشته شدند

رویترز از قول منابع محلی در غزه گزارش داده است که۵۸ فلسطینی درنتیجه حملات نیروی هوایی اسرائیل در نواز غزه کشته شدند. این حملات در حالی انجام شده که اسرائیل به نظر میرسد در آستانه آغاز یک عملیات گسترده زمینی در این منطقه قرار دارد.
به گزارش رویترز از روز پنجشنبه تاکنون، بیش از ۳۰۰ نفر در حملات هوایی اسرائیل کشته شدهاند؛ یکی از مرگبارترین دورههای بمباران از زمان شکست آتشبس در ماه مارچ این در حالی است که سفر دونالد ترمپ، رئیسجمهور امریکا، به شرق میانه روز جمعه بدون هیچگونه پیشرفت مشخصی در مسیر برقراری آتشبس به پایان رسید.
اردوی اسرائیل روز شنبه اعلام کرد که در حال اجرای حملات گسترده و آمادهسازی نیروها برای گسترش عملیات در نوار غزه با هدف بهدست آوردن «کنترل عملیاتی» بر بخشهایی از این منطقه است.
کارشناسان سازمان ملل هشدار دادهاند که پس از گذشت ۷۶ روز از قطع کمکهای بشردوستانه به غزه توسط اسرائیل، خطر قحطی جدی این منطقه را تهدید میکند.
ترمپ روز جمعه به بحران گرسنگی شدید در غزه و ضرورت ازسرگیری ارسال کمکها تاکید کرد.
پولیس بریتانیا سه ایرانی را به همکاری با استخبارات ایران متهم شدند

پولیس بریتانیا اعلام کرد که سه شهروند ایرانی را در پی یکی از بزرگترین تحقیقات ضدتروریزم سالهای اخیر، بر پایه «قانون امنیت ملی» به اتهام همکاری با دستگاه استخباراتی یک دولت خارجی، متهم کرده است.
بر اساس بیانیه پولیس ضدتروریزم بریتانیا که روز شنبه ۲۷ ثور منتشر شد، مصطفی سپهوند، فرهاد جوادیمنش و شاپور قلعهعلی خانی نوری، متهماند که در فاصله ۱۴ آگست ۲۰۲۴ تا ۱۶ فبروری ۲۰۲۵ در فعالیتهایی مشارکت داشتهاند که احتمالاً به یک سرویس استخباراتی خارجی کمک میکرده است. پولیس مشخص کرده که دولت مورد اشاره، ایران است.
این اتهامات در ادامهٔ بازداشت هشت نفر، از جمله هفت ایرانی، در دو عملیات جداگانه در اوایل ماه مه مطرح شدهاند؛ عملیاتی که به گفته وزیر داخله بریتانیا، از بزرگترین تحقیقات ضدجاسوسی در سالهای اخیر محسوب میشوند.
برخی رسانههای بریتانیایی از احتمال ارتباط این بازداشتها با توطئهای علیه سفارت اسرائیل در لندن خبر دادهاند، اما مقامهای رسمی این گزارشها را تأیید یا رد نکردهاند.
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، هرگونه دخالت کشورش را رد کرده و خواستار دسترسی کنسولی به بازداشتشدگان شده است.
بیش از ۱۰۰ عضو کانگرس امریکا خواستار ۲۰ هزار ویزۀ ویژۀ مهاجرتی برای افغانها شدند

در حالی که انتقال افغانها به ایالات متحده متوقف شده است، ۱۰۶ عضو کانگرس ایالات متحده اخیراً در یک نامۀ رسمی خواستار تخصیص ۲۰ هزار ویزۀ ویژۀ مهاجرت (SIV) به همکاران افغان امریکا شدند.
این نامه به گونۀ رسمی به کمیتۀ فرعی امنیت ملی کانگرس و وزارت امور خارجۀ امریکا ارسال شده است.
در این نامه که در صفحۀ ایکس "افغان ایوک" نشر شده، آمده است که این ویزهها برای افغانهایی در نظر گرفته شده است که در کنار نیروهای امریکایی خدمت کردهاند و اکنون با تهدیدات جدی روبهرو هستند.
برنامۀ ویزۀ ویژۀ مهاجرت (SIV) در سال ۲۰۰۹ ایجاد شد تا یک مسیر امن را برای پناهندگی همکارهای افغان نیروهای امریکایی در امریکا فراهم کند.
این درخواست درحالی صورت میگیرد که روند تخلیه افغانها از زمان صدور فرمان اجرایی توسط رئیس جمهور دونالد ترمپ در ماه جنوری امسال متوقف شده و هیچ جدول زمانی برای از سرگیری آن اعلام نشده است.
کمیتۀ المپیک لاسانجلس پیشنهاد ارائۀ خدمات تکسی هوایی را برای تماشاگران بازیهای المپیک ۲۰۲۸ ارائه کرد

کمیتۀ المپیک لاسانجلس اعلام کرد که در صورت انتخاب این شهر برای میزبانی بازیهای المپیک ۲۰۲۸، خدمات تکسی هوایی را به تماشاگران ارائه خواهد کرد.
این کمیته اعلام کرد که برای رهایی هواداران المپیک از ترافیک سنگین شهر، با شرکت هوایی "آرچر ایرلاینز" برای همکاری مذاکره کرده است.
قرار است شرکت آرچر خدمات تکسی هوایی را برای بازیهای المپیک و پارالمپیک ارائه دهد.
این شرکت روز پنجشنبه، ۱۵ می تعدادی از مسافران را با تکسیهای هوایی خود به میدانهای ورزشی لاسانجلس برد.
تکسی هوایی، مانند یک تکسی معمولی، چهار مسافر را حمل میکند و مانند هلیکوپتر، هر کسی میتواند از آن استفاده کند.
هیئت طالبان از امضای پنج تفاهمنامه با روسیه در حاشیۀ مجمع جهانی اقتصاد کازان خبر داد

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاستالوزرای طالبان و الکسی اویرچوک، معاون صدر اعظم روسیه، روز جمعه رسماً اولین مجمع تجاری افغانستان و روسیه را در حاشیۀ مجمع جهانی اقتصاد کازان افتتاح کردند.
دفتر ملا برادر در بیانیهای اعلام کرد که معاون اقتصادی ریاستالوزرای طالبان در این دیدار گفته است که آنها آمادهاند تا تونل دوم سالنگ را برای ارتقای تجارت و ترانزیت با روسیه و آسیای مرکزی بسازند.
او از روسیه خواست که بر اساس تخصص فنی خود، در این زمینه با افغانستان همکاری کند.
در این نشست الکسی اویرچوک، معاون صدر اعظم روسیه، گفت که کشورش از افغانستان باثبات و توسعهیافته حمایت میکند و توسعۀ افغانستان به نفع کل منطقه است.
دفتر معاون اقتصادی ریاستالوزرای طالبان همچنان گفته که ملا عبدالغنی برادردر حاشیۀ مجمع بین المللی کازان، پنج تفاهمنامه را در بخشهای مختلف با الکسی اویرچوک، معاون صدر اعظم روسیه امضا کرد.
بر اساس اعلام دفتر ملا برادر، این تفاهمنامهها در زمینۀ همکاری بین وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی طالبان و وزارت ترانسپورت روسیه در زمینههای حمل و نقل و ترانزیت، توسعۀ روابط تجاری بین اتاقهای تجارت دو کشور، کار مشترک بین برخی از شرکتهای بزرگ خصوصی دو کشور در زمینۀ اکتشاف، استخراج و پالایش نفت و گاز و گسترش تجارت در منطقه و ایجاد یک مجتمع صنعتی و لوجستیکی امضا شده است.
روابط بین طالبان و روسیه رو به بهبود بوده است، به ویژه پس از آنکه روسیه طالبان را از فهرست گروههای ممنوعۀ خود حذف کرد.
اسرائیل دو بندر تجارتی را در یمن هدف قرار داد

اردوی اسرائیل روز جمعه اعلام کرد که به بنادر حدیده و صلیف در یمن که تحت کنترل حوثیها هستند، حمله کرده است.
به گفتۀ اردوی اسرائیل، این حملات تأسیسات شورشیان حوثی مورد حمایت ایران را نابود کرده است.
اردوی اسرائیل در بیانیهای اعلام کرد که از این بنادر برای انتقال تسلیحات استفاده میشود و این مثال دیگری از بهرهبرداری سیستماتیک و بدخواهانۀ حوثیها از زیرساختهای غیرنظامی برای پیشبرد فعالیتهای "تروریستی" است.
اسرائیل این حمله را دو روز پس از آن انجام داد که اردوی این کشور بارها به ساکنان بنادر هشدار داده بود.
بنیامین نتانیاهو، صدر اعظم اسرائیل، پس از این حمله به شورشیان حوثی هشدار داد که "منتظر حملات بیشتری باشند".
نتانیاهو همچنین گفت که آنها آماده نیستند که فقط دست روی دست بگذارند و اجازه دهند حوثیها به آنها حمله کنند.