خبر ها
استانکزی: جهان تغییرات اقلیمی را سیاسی نسازد و با افغانستان همکاری کند
شیر محمد عباس استانکزی معین سیاسی وزارت خارجه طالبان از جهانیان خواست که مسایل مربوط به محیط زیست و تغییرات اقلیمی را سیاسی نسازند و در این راستا با افغانستان همکاری و کمک کنند.
او این را امروز چهارشنبه ۲۶جدی در کنفرانس ملی تغییرات اقلیمی گفت.
استانکزی افزود که ۸۰ درصد جنگل های افغانستان طی جنگ های جماهیر شوروی سابق ازبین رفته اند و استفاده از سلاح ها و بمب های در طول جنگ ها در این کشور به محیط زیست آسیب جدی وارد کرده است.
پیش از این، اداره ملی حفاظت از محیط زیست حکومت طالبان گفته بود که ۲۱ میلیون نفر در افغانستان به دلیل تغییرات اقلیمی به آب آشامیدنی دسترسی ندارند.
ملل متحد هم در گزارش خود افغانستان را یکی از ده کشور آسیب پذیر از تغییرات اقلیمی خوانده است.
نامزد وزارت دفاع امریکا نحوه خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را "فاجعهبار" خواند
پیت هگست نامزد وزارت دفاع برای اداره جدید دونالد ترمپ رئیس جمهور منتخب ایالات متحده میگوید که چگونگی خروج نیروهای امریکایی از افغانستان به گفتۀ او " ناکامی کامل " و "شرم آور" برای کشورش بود.
او روزگذشته سه شنبه ۲۵ جدی در جریان نشست استماعیه کانگرس امریکا به هدف تائیدش گفت که خروج نیروهای امریکایی از افغانستان به اعتبار نظامی امریکا صدمه رساند و منجر به کشته شدن سربازان امریکایی و ترک کردن کسانی شد که با امریکا همکاری کرده بودند.
اما جوبایدن رئیس جمهور امریکا در ۲۴ جدی در سخنرانی خود در وزارت خارجه کشورش بار دیگر از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان دفاع کرد و گفت که پایان دادن به جنگ، تصیمیمی درست بود.
دو هفته پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، آخرین گروه سربازان امریکایی در ۳۱ آگست سال ۲۰۲۱ از این کشور بیرون شدند.
خروج آنها بر اساس توافقنامه دوحه از افغانستان تکمیل شد.
این توافقنامه در دوره نخست ریاستجمهوری دونالد ترمپ، میان ایالات متحده و طالبان در ۲۹ فبروری ۲۰۲۰ امضا شده بود.
ارمنستان و امریکا توافقنامهٔ همکاری استراتیژیک امضا کردند
انتونی بلینکن، وزیر ایالات متحده، روز گذشته در جریان امضای این توافقنامه با همتای ارمنستانیاش، آرارات میزورام، در واشنگتن گفت که ایالات متحده به حمایت از ارمنستان در زمینههای امنیتی و دفاعی ادامه خواهد داد و در جهت استقلال، حاکمیت ملی، و تمامیت ارضی ارمنستان با آنکشور کار مشترک خواهد کرد.
ارمنستان در تلاش است تا از روسیه فاصله بگیرد.
ایروان رسماً متحد مسکو در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی است و روسیه نیز در ارمنستان پایگاه نظامی دارد.
اما روابط بین دو کشور پس از آن تیره شد که مسکو در جنگ میان ارمنستان آذربایجان بر سر منطقه مورد مناقشه ناگورنو قرهباغ از ارمنستان حمایت نکرد.
آذربایجان در سال ۲۰۲۳ این منطقه را اشغال کرد و حدود ۱۰۰ هزار ارمنی مجبور به ترک این منطقه شدند.
بلاروس دربارۀ فعالیت های رادیو اروپای آزاد یک فلم تبلیغاتی نشر کرد
شبکه تلویزیونی دولتی بلاروس ONT به روز سهشنبه قسمت اول یک فلم «تبلیغاتی» را در مورد خبرنگاران زندانی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی در آنکشور پخش کرد که به تلاش برای آنچه «به آتش کشیدن» بلاروس خوانده می شود متهم شدهاند.
به گزارش مرکز خبر رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، هدف این فلم زیر نام «آزادی بیان»، به نظر میرسد که بیاعتبار کردن روزنامهنگاران مستقلی است که از سوءاستفادههای حکومت و اقدامات سرکوبگرانه در آستانهی انتخابات ریاستجمهوری پیشرو در بلاروس گزارش میدهند.
این انتخابات در ۲۶ ماه جنوری برگزار خواهد شد.
رهبران مخالف سیاسی انتخابات قبلی را که در ۲۰ آگست سال ۲۰۲۰ برگزار شد، پر از تقلب خوانده بودند.
به دنبال این انتخابات اعتراضات سراسری برگزار شد. سپس اعتراضها با سرکوب از سوی حکومت الکساندر لوکاشینکو، حاکم مستبد بلاروس، روبهرو شد.
در قسمت اول فلم، آندری کوزنیچیک، خبرنگار سرویس بلاروس رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی دیده میشود. او در ماه نومبر سال ۲۰۲۱ دستگیر شد.
کوزنیچیک، پدر ۲ فرزند، ابتدا به اتهام رفتار «خشونتآمیز» به ده روز حبس متهم شد، اتهامی که خودش رد کرده بود.
او پس از سپری کردن ده روز در زندان، به ایجاد یک گروه افراطی متهم و به شش سال زندان محکوم شد.
وزارت خارجه امریکا : دربیش از سه سال گذشته ده ها هزار افغان ویزای خاص مهاجرت دریافت کرده اند
انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده میگوید که از ماه جنوری سال ۲۰۲۱ به این سو بیش از ۷۸ هزار تن از «متحدان افغان ایالات متحده»، ویزای خاص مهاجرت یا «اسآیوی» دریافت کردهاند.
در بیانیهای که به روز سهشنبه، ۲۵ ماه جدی، از سوی وزارت خارجه ایالات متحده منتشر شد، به نقل از آقای بلینکن آمده است که این رقم بیش از ۵۱ درصد تمامی ویزههای «اسآیوی» صادرشده از زمان آغاز این برنامه را نشان میدهد.
برنامه صدور ویزای خاص مهاجرت در سال ۲۰۰۹ آغاز شد.
این ویزا برای شهروندان افغان که در طول ۲۰ سال گذشته از نیروهای امریکا و تلاشهای دپلوماتیک آن کشور در افغانستان حمایت کردهاند، صادر میشود.
پس از حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان در ۱۵ آگست ۲۰۲۱، دهها هزار تن از افرادی که با نیروهای ایالات متحده و سایر کشورهای ائتلاف بینالمللی در افغانستان همکاری کرده بودند، با کمک این کشورها از افغانستان منتقل شدند.
بلینکن همچنان از متعهد ماندن وزارت خارجه ایالات متحده به متحدان افغان این کشور سخن گفته است.
این در حالی است که به آغاز کار اداره جدید به رهبری دونالد ترمپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، کمتر از یک هفته مانده است.
لوی درستیز اردوی پاکستان: تروریزم و پناهگاههای «تی تی پی» در افغانستان عامل اصلی اختلافات مرزی پاکستان و افغانستان است
جنرال عاصم منیر لوی درستیز اردوی پاکستان میگوید که دلیل اصلی اختلاف نظر آنها با افغانستان، تروریزم در آنسوی سرحد و مخفیگاههای تحریک طالبان پاکستان (تی تی پی) در قلمرو افغانستان است.
براساس رسانههای پاکستانی، عاصم منیر در دیدار با رهبران احزاب مختلف سیاسی در پشاور گفته که حکومت طالبان میتواند، این مشکل را حل کند.
لوی درستیز اردوی پاکستان ادعا کرده که "تروریزم" از خاک افغانستان وارد پاکستان شده است.
اسلامآباد، حکومت طالبان در افغانستان را به پناه دادن به تحریک طالبان پاکستان متهم میکند، اما طالبان همواره این اتهامات را رد کرده، گفتهاند که پاکستان نباید "برف خودرا بالای بام افغانها بیندازد" و آنها را به خاطر مشکلات داخلی خود، ملامت کند.
در حدود یک دهه گذشته، سال ۲۰۲۴ میلادی، خونینترین سال، برای عساکر و نیروهای امنیتی پاکستان خوانده شده است.
وزارت خارجه طالبان: هند صدور ویزه را برای افغانها از سر میگیرد
امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه حکومت طالبان میگوید که هند صدور ویزه را برای افغانها از سر میگیرد.
پس از به قدرت رسیدن دوبارۀ طالبان بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱، هند صدور ویزه را برای افغانها متوقف کرد.
براساس خبرگزاری دی. پی. ای. جرمنی، امیرخان متقی روز سهشنبه ۱۴ جنوری در کابل به خبرنگاران گفت که مقامات هندی وعده کردهاند که علاوه بر صدور ویزه برای افغانها، روابط تجارتی و سیاسی را با افغانستان نیز توسعه خواهند داد.
او هند را یک بازار خوب برای محصولات افغانستان دانسته و روابط با هند را برای افغانها و تجار مفید خوانده است.
آقای متقی در هشتم جنوری در جریان سفر به امارات متحدۀ عربی با ویکرم میسری وزیر دولت در امور خارجه هند ملاقات کرد.
طالبان نشستی را در مورد تعهدات سومین نشست دوحه برگزار کردند
حکومت طالبان روز سهشنبه ۱۴ جنوری نشستی را در کابل در مورد شماری از تعهدات سومین نشست دوحه دایر کرد.
یک منبع حکومت طالبان که از افشای نامش خودداری کرده، به رادیو آزادی گفت که این نشست تخنیکی بود و روی عملی شدن تعهدات داده شده به آنها تمرکز داشت.
به گفته منبع، در سومین نشست دوحه که در پایان ماه جون ۲۰۲۴ میلادی برگزار شد، وعدههایی در مورد کمک با حکومت طالبان در بخشهای اقتصاد و مبارزه با مواد مخدر داده شده بود.
این منبع در مورد اینکه چه کسانی در نشست دیروز حضور داشتند، از ارائۀ معلومات خودداری کرده است.
در سومین نشست دوحه در مورد افغانستان، نمایندگان بیست و پنج کشور و سازمانهای بینالمللی از جمله نماینده طالبان، شرکت داشتند.
مقامات قطر اخیراً در مورد چهارمین نشست دوحه در مورد افغانستان سخن گفتهاند، اما تاریخ دقیق تدویر آن تا هنوز مشخص نشده است.
رئیس جمهور لبنان، نواف سلام را به تشکیل حکومت جدید لبنان موظف ساخت
پس از آنکه پارلمان لبنان در هفتۀ گذشته جوزف عون را به مقام ریاستجمهوری لبنان برگزید، آقای عون پس از مشورت با فرکسیونهای پارلمانی، نواف سلام را به تشکیل حکومت جدید لبنان موظف ساخته است.
این در حالی است که حزبالله و متحدانش خواستار ادامهٔ حضور نجیب میقاتی در پست صدارت لبنان بودند.
نواف سلام پیش ازاین رئیس محکمۀ بینالمللی عدالت بود و در سال گذشته این محکمه تحت رهبری او در یک حکم، اشغال سرزمینهای فلسطین توسط اسرائیل را که از چند دهه پیش آغاز شد «غیرقانونی» دانست و خواستار «پایان این روند در سریعترین زمان ممکن» شد.
فلسطینیها این حکم را «تاریخی» توصیف کردند، اما اسرائیل آن را «دروغ» خواند.