لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۵ قوس ۱۴۰۲ کابل ۰۶:۰۵

خبر ها

جنرال مشرف رئيس جمهور پاکستان و صدراعظم هند امروز در دهلى نو مسابقۀ کرکت بين دو کشور را تماشا ميکنند. مذاکرات ميان روسيه و گرجستان بر سر خروج پايگاهاى روسيه از گرجستان به شکست انجاميد. ترک زبانهاى جزيرۀ قبرس امروز به پاى صندوقهاى راُى ميرود.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

درگیری میان نیروهای اسرائیل و افراد حماس در جنوب غزه ادامه دارد

آرشیف - جنگ در غزه
آرشیف - جنگ در غزه

اردوی اسرائیل که یک شهر مهم در جنوب غزه را محاصره کرده، در حال جنگ با گروه افراطی حماس است که ایالات متحده و اتحادیه اروپا آن را به عنوان یک گروه تروریستی می شناسند.

اردوی اسرائیل از آغاز جنگ تقریباً دو ماهه تاکنون یکی از شدیدترین نبردها را در خیابان‌ها و ساختمان‌ها در نوار غزه به راه انداخته است.

پیش از این، اسرائیل عملیات نظامی گسترده‌ای را در شمال نوار غزه انجام داد که در نتیجه بسیاری از بخش‌های این منطقه به ویرانه تبدیل شده و نزدیک به دو میلیون نفر مجبور به ترک خانه‌های خود شده اند.

حماس با حمله به اسرائیل در هفتم ماه اکتوبر ۱۲۰۰ نفر که بسیاری‌شان غیرنظامی بودند را کشت و بیش از ۲۰۰ تن دیگر را به گروگان گرفت. بعد از آن، اسرائیل حمله‌های هوایی و زمینی تلافی جویانه‌اش را در نوار غزه آغاز کرد.

برنامه جهانی غذا: مهاجران افغان برگشته از پاکستان با آینده نامعلومی روبرو هستند

شماری از مهاجران افغان که از پاکستان به افغانستان برگشته اند
شماری از مهاجران افغان که از پاکستان به افغانستان برگشته اند

برنامه جهانی غذا از وضعیت پناهجویان افغان که به تازگی از پاکستان بازگشته اند، ابراز نگرانی کرده و گفته است که آنها با آینده نامعلومی روبرو هستند.

بخش افغانستان این سازمان روز چهارشنبه در صفحه ایکس، توییتر سابق، نوشته است که مهاجران افغان در حالی از پاکستان بر می گردند که بیش از ۶۰۰ هزار نفر در داخل افغانستان آواره شده اند.

به گفته این سازمان آنها جایی برای رفتن ندارند و نمی دانند که چگونه از زمستان جان به سلامت برند.

برنامه جهانی غذا گفته است که برای کمک‌های اولیه به افراد آسیب پذیر به بیش از ۲۶ میلیون دالر نیاز دارد. به اساس گزارش ها، تا اکنون بیش از چهارصد هزار مهاجر افغان بدون اسناد قانونی مهاجرت از پاکستان بازگشته اند.

دروازه تورخم به روی موترهای باربری بسته شد

دفتر مطبوعاتی ولایت ننگرهار حکومت طالبان امروز چهارشنبه خبر داده که دروازه تورخم بار دیگر به روی موترهای باربری بسته شده است.

در خبرنامۀ این دفتر در این مورد جزئیات بیشتر داده نشده است.

ایمیل شینواری یکی از نمایندگان تاجران در آن سوی خط دیورند به رادیو آزادی گفت که دروازه تورخم از سوی پاکستان از دیشب به این سو بسته شده است.

این دروازه در حالی بسته شده که هفته گذشته نیز این دروازه به روی موترهای حامل میوه بسته شده بود که پس از سه روز بسته ماندن دوباره باز گردید.

ملاله یوسفزی: جامعه جهانی "آپارتاید جنسیتی" را به عنوان جنایت علیه بشریت بشناسد

ملاله یوسفزی، برنده جایزه صلح نوبل
ملاله یوسفزی، برنده جایزه صلح نوبل

ملاله یوسفزی، برنده جایزه صلح نوبل، ضمن نکوهش اقدامات طالبان در برابر زنان، از جامعه جهانی خواسته است که به گفته او آپارتاید جنسیتی را به عنوان جنایت علیه بشریت بشناسد. یوسفزی این را در سخنرانی‌اش به مناسبت دهمین سالگرد مرگ نلسن ماندلا روز سه‌شنبه، پنجم دسمبر در جهانسبورگ بزرگترین شهر در افریقای جنوبی گفت.

او افزود که طالبان از زمان بازگشت به قدرت در آگست ۲۰۲۱، به گفته او «دختر بودن را غیرقانونی» کرده اند.

به اساس تعریف ملل متحد، آپارتاید جنسیتی به تبعیض جنسی اقتصادی و اجتماعی در برابر افراد به دلیل جنسیت‌شان اطلاق می‌شود.


چند صد روز می‌شود که طالبان دروازه‌های فراگیری دانش را به روی دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم و دانشجویان اناث در افغانستان بسته اند. طالبان همچنین ضمن وضع محدودیت‌های سختگیرانه بر کار بسیاری از زنان، آنان را از رفتن به حمام‌های عمومی و پارک‌های تفریحی هم محروم کرده اند.

اما ملاله در بخشی از سخنرانی خود گفت که پیش از بازگشت طالبان به قدرت در بیش از دو سال گذشته، زنان در افغانستان در بخش‌های مختلف از جمله در سطوح رهبری وزارتخانه‌ها کار می‌کردند و می‌توانستند آزادانه سفر کنند.

طالبان هنوز به این سخنان ملاله یوسفزی واکنش نشان نداده اند.

اما قبل از این گفته اند که آنها حقوق زنان را مطابق با شریعت اسلامی و عنعنات افغانستان مراعات می کنند، اظهاراتی که از سوی بسیاری از فعالان حقوق بشری کلی پنداشته می‌شود.

یازده سال پیش، ملاله یوسفزی هنگامی که ۱۵ ساله بود، توسط جنگجویان تحریک طالبان پاکستان که از متحدان طالبان افغان پنداشته می‌شوند، در منطقه سوات هدف تیراندازی قرار گرفت؛ اما از آن حمله جان به سلامت برد.

ملاله که اکنون ۲۶ ساله است، از زمان برنده شدن جایزه صلح نوبل در سال ۲۰۱۴، به نماد جهانی مقاومت زنان در برابر سرکوب تبدیل شده است.

توماس وست به امارات، قطر، عربستان سعودی و پاکستان سفر می‌کند

توماس وست، نماینده ویژه امریکا برای افغانستان
توماس وست، نماینده ویژه امریکا برای افغانستان

توماس وست، نماینده ویژه امریکا برای افغانستان ابراز امیدواری کرده است که در سفر خود به منطقه با شرکای امریکایی خود در مورد مسائل مهم افغانستان گفتگوهای موثر داشته باشد.

آقای وست امروز چهارشنبه در صفحه ایکس (توییتر سابق) خود نوشته که بین ۵ تا ۱۵ دسمبر از پاکستان، امارات متحده عربی، قطر و عربستان سعودی دیدار خواهد کرد تا در مورد منافع مشترک امنیتی، حفاظت و اسکان مجدد پناهجویان افغان، نیازمندی های بشری، حقوق بشر و مسائل اقتصادی گفتگو کند.

اما وست جزئیات بیشتری ارائه نکرده است.

پیش از این وزارت امور خارجه امریکا گفته بود که سه مقام ارشد به پاکستان می‌روند تا با مقام‌های پاکستانی در مورد پناهجویان افغان در این کشور که منتظر ویزهٔ امریکا اند، صحبت کنند.

رئیس جمهور اوکراین سخنرانی‌اش در مجلس سنای امریکا را لغو کرد

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین، سخنرانی دیروز خود در مجلس سنای امریکا را پس از بحث‌های داغ در مورد بودجه پیشنهاد شده رئیس جمهور بایدن لغو کرد.

جو بایدن رئیس جمهور امریکا برای جنگ اوکراین و اسرائیل نزدیک به ۱۰۶ میلیارد دالر پیشنهاد کرده است.

رئیس جمهور زلنسکی قرار بود در حالی در مجلس سنا سخنرانی کند که اوکراین برای مقابله با تجاوز روسیه در زمستان سرد امسال آمادگی می‌گیرد.

اما زمانی که میچ مککانل، رهبر اقلیت سنا، از قانونگذاران جمهوریخواه خواست که این پیشنهاد را رد کنند، سخنرانی رئیس جمهور اوکراین هم لغو شد.

در اکتبر سال گذشته، حکومت بایدن از کنگره خواست تا طرح بودجه جنگ اوکراین و اسرائیل و طرح تقویت امنیت مرزی را تصویب کند، اما مجلس نمایندگان که تحت کنترل جمهوری‌خواهان است، این درخواست را رد کرد.

بر اساس یک توافق تازه٬ بریتانیا پناهجویان غیر قانونی را به رواندا می فرستد

 پناهجویان از کشور های مختلف با تقبل دشواری های فراوان تلاش می کنند خود را به کشور های اروپایی از جمله بریتانیا برسانند
پناهجویان از کشور های مختلف با تقبل دشواری های فراوان تلاش می کنند خود را به کشور های اروپایی از جمله بریتانیا برسانند

وزارت داخلۀ بریتانیا با کشور رواندا، توافقنامۀ اعزام پناهجویان غیرقانونی را امضا کرد.

پیش از این ستره محکمۀ بریتانیا اعزام پناهجویان را از بریتانیا به رواندا غیرقانونی اعلام کرده بود.

جیمز کلیورلی، وزیر داخلۀ بریتانیا روز سه‌شنبه (۵ دسمبر) در جریان مسافرت به افریقا گفت که رواندا توجۀ خاص به پناهجویان دارد و بریتانیا با رواندا در مورد حل مشکل بین‌المللی پناهجویان غیرقانونی، کار می‌کند.

پیش‌بینی می‌شود که بر اساس این توافق‌نامه، پناهجویان غیرقانونی که از راه های مختلف خود را به خاک بریتانیا رسانده اند به رواندا اعزام شوند و از آنجا دوسیه های آنها بررسی شود.

در بدل آن، رواندا به منظور ارائه تسهیلات برای پناهجویان، ۱۸۰ میلیون دالر دریافت خواهد کرد.

پناهجویان از کشورهای عقب ماندۀ جهان از جمله افغانستان، در جستجوی زندگی بهتر به بریتانیا می‌روند و این تصمیم بسیاری از آنها را به شدت نگران ساخته است.

رئیس جمهور روسیه به امارات متحده و عربستان سعودی سفر میکند

 ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه امروز چهارشنبه( ۶ دسمبر) از امارات متحده عربی و عربستان سعودی دیدار خواهد کرد تا در مورد کاهش تولیدات نفت سازمان "اوپک" گفتگو کند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی قصرکرملین به روز سه شنبه (۵ دسمبر) با اعلام این خبر گفت که کاهش تولیدات نفت از سوی اعضا و متحدان سازمان"اوپک" که در هفته گذشته اعلام شد، به زمان نیاز دارد.

روسیه، تولیدکننده بزرگ نفت و یکی از متحدان اصلی سازمان"اوپک" با ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی که هر سه عضویت این سازمان را دارند، در تعیین محدودیت تولیدات نفت، همکاری می کنند.

سازمان"اوپک" و متحدانش در هفته گذشته کاهش جدید تولیدات نفت خودرا اعلام کردند.

علاوه بر نفت و تجارت، درگیری در نواز غزه نیز در اجندای مذاکرات ولادیمیر پوتین با سران کشورهای عربی قرار دارد.

حکومت طالبان اعلان کرد مصارف دوره های ماستری و دوکتورای محصلین پرداخته میشود

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان می گوید که بعد از این مصارف دوره های ماستری و دکتورا در پوهنتون های دولتی از سوی این وزارت، پرداخته خواهد شد.

تلویزیون ملی افغانستان که در کنترل طالبان قرار دارد، روزسه شنبه(۵ دسمبر) در شبکۀ ایکس(تویتر سابق) گفته که این تصمیم بر اساس پیشنهاد وزارت تحصیلات عالی و منظوری ریاست الوزای طالبان گرفته شده است.

اما به عقیدۀ شماری از کارشناسان، پس از تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان در اگست سال ۲۰۲۱ میلادی و مهاجرت شمار زیادی از استادان مسلکی از افغانستان، نگرانی های جدی در مورد ظرفیت و کیفیت آموزش دوره های ماستری و دکتورا در پوهنتون های دولتی افغانستان وجود دارد.

همچنین گفته می شود که صد ها محصل دورهای ماستری و دکتورا که در زمان حکومت مخلوع افغانستان به کشورهای خارجی اعزام شده اند، همین اکنون در حالت بی سرنوشتی قرار دارند.

بر اساس گزارش ها شام سه شنبه طالبان در منطقه کوته سنگی کابل هدف قرار گرفته اند

تصویر آرشیف: نیروهای طالبان در منطقه کوته سنگی کابل
تصویر آرشیف: نیروهای طالبان در منطقه کوته سنگی کابل

بر اساس گزارش ها، ناوقت شام سه شنبه(۵ دسمبر) در منطقه کوتۀ سنگی در شهر کابل، یک انفجار رخ داد.

برخی رسانه ها گزارش داده اند که حوالی ساعت نه شب گذشته، یک موتر رنجر طالبان هدف این انفجار قرار گرفت و تعدادی از نیروهای طالبان نیز کشته و زخمی شده اند.

تا تهیۀ این خبر، مقام های طالبان در مورد این رویداد چیزی نگفته بودند و مسولیت آن را نیز کسی یا گروهی برعهده نگرفته است.

پیش از این هم نیروهای طالبان در کابل و برخی شهرهای بزرگ دیگر افغانستان هدف حملات قرار گرفته اند که مسئولیت بیشتر آنها را گروه های مسلح مخالف طالبان از جمله"جبهه مقاومت ملی" و "جبهه آزادی افغانستان" بر عهده گرفته اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG