لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۵ سنبله ۱۴۰۵ کابل ۰۵:۱۴

خبر ها

پس از هفته ها مباحثه در هالند پارلمان آنکشور فرستادن ١٤٠٠ عسکر ديگر به افغانستان را تصويب کرد کنفرانس سالانه امنيتي امروز به اشتراک مقامات عاليرتبه سياسي و نظامي ٥٠ کشور در المان گشايش مي يابد کورياي شمالي و جنوبي به از سرگيري مذاکرات نظامي ميان دو کشور موافقه نموده اند

تعداد پيشتري از عساکر هالندي در افغانستان جابجا ميشوند تا موشش هاي ناتو براي پا ثبات ساختن افغانستان قوي تر شود
نيرو هاي تازه هالند در ولايت ارزگان که پا مشکلات امنيتي روبروست حابجا ميشوند
صدراعظم هاند جان پيتر پان کند گفت بارلمان انکشور فرستادن ١٤٠٠ عسکر انکشور را پع افغانستان تصويپ کرد
تصميم هالند پعد از هفته ها پحث هاي سياسي و فشار هاي پين المللي پر انکشور اتخاذ شذه است
برخي از احزاب هالند با فرستادن عساکر پيشر هالندي په افغانستان و جابجا شدن شان در جنوپ کشور مخالفت ميکردند
هيمن حالا هالند در افغاسنتان ٦٠٠ عسکر دارد و ١٤٠٠ عکسري که به ارسال انها توافق شده علاوه ازين تعداد است

پر اساس گزارشها حکومت امريکا در نظر دارد از کانگرس آنکشور ١٢٠ مليارد دالر ديگر را پراي مصارف عمليات نظامي اش در عراق و افغانستان نقاضا کند
گفته شده که ٧٠ مليارد دالر را قصر سفيد براي مدت باقي مانده سال جاري مالي تقاضا کند و ٥٠ مليارد دالر ديگر براي سال آينده مالي خواهد بود که از ماه ميزان آغاز ميشود
مصارف نظامي امريکا در عراق و افغانستان شامل پودجه دفاعي امريکا نيست
بودجه دفاعي امريکا براي سال آينده مالي در حدود ٤٤٠ مليارد دالر پيش بيني شده و قرار است جورج پوش رييس جمهور انکشور هفته اينده انرا به کانگرس امريکا ارائه کند
بودجه آينده دفاعي امريکا نظر په پودجه کنوني در حدود ٥ در صد بيشار خواهد بود
گفته شده ٨٤ مليارد دالر آن به جت ها و کشتي هاي جنگي و سلاح جديد مصرف خواهد شد

رهبران سياسي و نظامي او نقاط مختلف جهان براي اغاز کنفرانس سالانه امنيتي در شهر مونشن المان گرد هم امده اند
قرار است رييس جمهور گرجستان ميخاييل ساکش ولي در بيانيه افتتاحيه کنفرانس شام امروز بر ضرورت امنيت انرژي تاکيد کند
وي ماه گذشته روسيه را متهم کرد که بايپ هاي گاز روسيه په گرجستان را قصدا خراب کرده است / مسکو اين ادعا را رد ميکند
از موضوعات ديگر کنفرانس برنامه هاي هستوي ايران و همکاري در مبارزه عليه تروريزم خواهد پود
کنفرانس تا روز يکشنبه ادامه خواهد يافت
در جمله آنهايي که قرار است در کنفرآنس بيآنيه آيرآد کنند صدراعظم المان و وزراي دفاع امريکا و روسيه شامل اند
٣٠٠ تن از مقامات و متخصصين ٥٠ کشور در کنفرانس شرکت کنند

کورياي شمالي و جنوبي موافقه نمودند که مذاکرات نظامي بين شانرا بعد از دو سال از سر بگيرند
وزارت دفاع کورياي جنوبي گفت تعدادي از جنرال هاي دو کشور در حدود يک ماه بعد در ساحه غير ساحه غير نظامي پان مونجام در سرحد دو کشور ملاقات خواهند کرد
مذاکران نظامي ميان دو کشور بندرت واقع شده و صرف دو سال قبل مذاکرات مشابهي ميان دو کشور صورت گرفته بود
بعد از آن کورياي شمالي از مذاکرات دوري جست و تمرينات مشترک نرامي کورياي جنوبي و امريکا را کي از دلايل آن دانست
کورياي شمالي ميگويد اينگونه تمرينات در واقع تمريني پراي حمله په کورياي شمالي است
کورياي شمالي و جنوبي پس از جنگ سه ساله ميان شان که پيش از ٥٠ سال قبل رخ داد اصولا در حالت جنگ قرار داشته اند زيرا پس از آن جنگ دو کشور به متارکه توافق کردند اما موافقتنامه صلح ميان شان امضا نشد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

انتقاد کاپیتان پیشین هند از انتخاب تیم قدرتمند برای بازی با افغانستان

تصویر آرشیف، اعضای تیم ملی کریکت افغانستان
تصویر آرشیف، اعضای تیم ملی کریکت افغانستان

کریس سری‌کانت، کاپیتان پیشین تیم ملی کرکت هند، از انتخاب یک تیم قدرتمند برای سلسله سه مسابقه ۲۰آوره هند در برابر افغانستان انتقاد کرده است.

وی گفته است که هند باید از این سلسله مسابقات برای آزمایش بازیکنان جوان استفاده می‌کرد.

سری‌کانت می‌گوید هند پس از شکست‌های پی‌درپی اخیر در برابر ایرلند و انگلستان، از ترس یک ناکامی دیگر، بازیکنان اصلی و قدرتمند خود را فراخوانده و تیم نیرومندی را انتخاب کرده است.

او این تصمیم را «اشتباه» خوانده است. سه مسابقه ۲۰آوره میان افغانستان و هند از ۱۳ تا ۱۷ سپتمبر در دهلی نو برگزار می‌شود.

جسپریت بومرا، سنجو سمسون، ایشان کیشن و شماری دیگر از بازیکنان مطرح هند در ترکیب این تیم شامل‌اند.

برای این مسابقات که به میزبانی هند برگزار می‌شود، تیم ملی افغانستان نیز از سوی کرکت بورد از پیش انتخاب شده و رحمت شاه رهبری آن را بر عهده دارد.

درگیری‌های تازه در یمن بیش از ۶۰ کشته بر جا گذاشت

شورشیان حوثی مورد حمایت ایران
شورشیان حوثی مورد حمایت ایران

منابع نظامی و صحی در یمن روز شنبه ۱۴ سنبله به خبرگزاری فرانسپرس گفتند درگیری‌های تازه میان حوثی‌های مورد حمایت ایران و نیروهای دولت مورد حمایت عربستان سعودی بیش از ۶۰ کشته، از جمله شش غیرنظامی بر جای گذاشته است.

به گفته سه منبع نظامی یمنی، در جریان چند ساعت نبرد در جنوب غرب این کشور ۲۶ نیروی دولتی کشته شدند.

منابع صحی و نظامی حوثی‌ها نیز شمار کشته‌های این گروه را ۳۱ نفر اعلام کردند.

یک منبع صحی در شهر تعز، که در کنترل نیروهای دولتی است، گفت اصابت موشک به یک بس شش غیرنظامی را کشت و هفت نفر دیگر را زخمی کرد.

یک روز پیشتر نیز منابع یمنی از کشته‌شدن دست‌کم ۱۲۰ نیروی دو طرف در نبردهایی خبر داده بودند که از روز پنج‌شنبه در مناطق ساحلی دریای سرخ و اطراف تعز آغاز شده است.

به گفته مقام‌های دولت یمن، حوثی‌ها تلاش می‌کنند ارتباط بندر راهبردی مُخا را با دیگر مناطق تحت کنترل دولت قطع کنند و به سوی مناطق مشرف به تنگه باب‌المندب پیشروی کنند.

حوثی‌ها که بخش‌های گسترده‌ای از یمن را در اختیار دارند، در بحبوحه جنگ ایران و امریکا، علیه عربستان سعودی «محاصره بحری» اعلام کرده و در هفته‌های اخیر کشتی‌های مرتبط با این کشور را در دریای سرخ هدف قرار داده‌اند.

سازمان حقوق بشر ایران: ۸۲ نفر در ماه اگست اعدام شدند

اعدام در ایران
اعدام در ایران

سازمان حقوق بشر ایران می‌گوید که در ماه اگست گذشته، دست‌کم ۸۲ نفر در ایران اعدام شده‌اند.

این سازمان روز شنبه، ۵ سپتمبر، در بیانیه‌ای که در وب‌سایت خود منتشر کرده، گفته است که از میان اعدام‌شدگان، ۴۰ نفر به اتهام قتل، ۳۴ نفر در پی جرایم مرتبط با مواد مخدر و هشت نفر نیز به اتهام جرایم مربوط به پرونده‌های امنیتی اعدام شده‌اند.

در میان اعدام‌شدگان، شش زن نیز شامل بوده‌اند که به گفته این سازمان، این بالاترین شمار اعدام زنان در یک ماه در سال ۲۰۲۶ به شمار می‌رود.

همچنان سه معترض که در ارتباط با تظاهرات سراسری ماه جنوری بازداشت شده بودند، در میان اعدام‌شدگان قرار داشته‌اند.

این سازمان گفته است که در هشت ماه نخست سال ۲۰۲۶، در ایران ۵۲۸ مورد اعدام ثبت شده است که در میان آنان ۱۸ زن، ۲۰ شهروند خارجی و ۹۱ نفر از اقلیت‌های قومی شامل بوده‌اند.

هرچند درباره هویت و تابعیت شهروندان خارجی اعدام‌شده جزئیات بیشتری ارائه نشده، اما پیش از این نیز شمار زیادی از شهروندان افغانستان در ایران اعدام شده‌اند.

یک گردشگر استرالیایی در بدخشان بر اثر حمله قلبی جان باخت

بر اساس گزارش‌ها، یک گردشگر خارجی در ولایت بدخشان جان باخته است.

به گزارش رسانه های نزدیک به حکومت طالبان، مسئولان شرکت دولتی افغان‌تور گفته‌اند که این گردشگر خارجی به نام چارلز، شهروند استرالیا بوده و در اثر حمله قلبی جان باخته است.

بر اساس این گزارش، مسئولان گفته‌اند که این گردشگر قصد داشت از واخان و پامیر دیدن کند، اما دو روز پیش در واخان دچار حمله قلبی شد و جان باخت.

در این اواخر، شمار گردشگران خارجی که به افغانستان سفر می‌کنند افزایش یافته است.

با این حال، سفر به ولایت کوهستانی بدخشان، به‌ویژه ولسوالی‌های دوردست آن که هنوز جاده‌های مناسب ندارد با دشواری‌ها و مشکلات زیادی همراه است.

هشدار اداره هواشناسی از بارندگی شدید و سیلاب در ۱۱ ولایت افغانستان

تصویر آرشیف، وقوع سیلاب در افغانستان
تصویر آرشیف، وقوع سیلاب در افغانستان

ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان، پیش بینی کرده است که امروز یکشنبه ۱۵ سنبله ۱۱ ولایت افغانستان شاهد بارندگی، رعد و برق و جاری‌شدن سیلاب‌ها خواهند بود.

در خبرنامه‌ای که از سوی این اداره منتشر شده، آمده که در ولایت‌های نورستان، کنر، لغمان، کاپیسا، پنجشیر، پروان، کابل، ننگرهار، لوگر، پکتیا و خوست، احتمال بارندگی شدید و جاری‌شدن سیلاب‌ها وجود دارد.

میزان بارندگی در بخش‌های مختلف این ولایت‌ها بین ۱۰ تا ۳۵ میلی‌متر پیش‌بینی شده است.

همچنان در ولایت‌های غربی، جنوب‌شرقی، شرقی و مرکزی کشور درباره وزش بادهای شدید، گردوخاک و خاک‌باد هشدار داده شده است.

در برخی مناطق، سرعت باد به ۵۰ تا ۹۰ کیلومتر در ساعت خواهد رسید.

در روزهای اخیر، بارندگی‌های شدید و جاری‌شدن سیلاب‌ها در ولایت‌های شرقی، از جمله نورستان، تلفات و خسارات گسترده جانی و مالی به مردم وارد کرده است.

طالبان و روسیه بر تقویت روابط دوجانبه تأکید کردند

امیرخان متقی وزیر خارجه حکومت طالبان
امیرخان متقی وزیر خارجه حکومت طالبان

وزارت خارجه حکومت طالبان می‌گوید که در دیدار امیرخان متقی، وزیر خارجه این گروه با دیمیتری ژیرنوف، سفیر روسیه در کابل، بر تقویت هرچه بیشتر روابط دوجانبه تأکید شده است.

به گزارش خبرگزاری باختر در کنترول طالبان، در این دیدار دو طرف درباره وضعیت منطقه تبادل نظر کردند و تأکید شده که با توجه به وضعیت منطقه، تداوم روابط میان افغانستان و روسیه به نفع هر دو کشور است.

روسیه تنها کشوری است که حکومت طالبان را به رسمیت شناخته است.

پس از آن‌که طالبان در اگست ۲۰۲۱ میلادی بار دیگر بر افغانستان مسلط شدند، روسیه یکی از معدود کشورهایی بود که سفارت خود را در کابل تعطیل نکرد.

روسیه علاوه بر روابط سیاسی و اقتصادی با حکومت طالبان، در زمینه‌های امنیتی و مبارزه با تروریسم نیز با این حکومت همکاری می‌کند.

روسیه نگران تهدیدهای ناشی از شاخه خراسان گروه داعش در افغانستان است. این گروه علاوه بر انجام حملات در افغانستان، مسئولیت حمله خونین سال ۲۰۲۴ بر یک تالار موسیقی در نزدیکی مسکو را نیز بر عهده گرفت.

سازمان ملل ۲۷ نومبر را روز جهانی مبارزه با ازدواج کودکان تعیین کرد

کودک همسری
کودک همسری

مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جمعه، ۱۳ سنبله، قطعنامه‌ای را برای تعیین ۲۷ نومبر به عنوان «روز جهانی مبارزه با ازدواج کودکان، ازدواج زودهنگام و اجباری» به اتفاق آرا تصویب کرد.

در اعلامیه‌ای که در وب‌سایت این مجمع منتشر شده، آمده است که این تصمیم با هدف افزایش توجه جهانی به پیامدهای ازدواج کودکان و تقویت تلاش‌ها برای جلوگیری از ازدواج‌های زودهنگام و اجباری اتخاذ شده است.

افغانستان یکی از کشورهایی است که در آن موارد ازدواج اجباری و زودهنگام گزارش می‌شود.

بخش زنان سازمان ملل متحد (یو ان وومن) سال گذشته میلادی در گزارشی گفته بود که پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان و اعمال محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های گسترده بر زنان و دختران، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۲۰۲۶، میزان ازدواج دختران زیر سن قانونی ۲۵ درصد افزایش یابد.

در کنار نگرانی سازمان‌های بین‌المللی از افزایش کودک‌همسری در افغانستان، اصول‌نامه تفریق زوجین حکومت طالبان که چندی پیش در جریده رسمی این حکومت منتشر شد، در برخی موارد نکاح کودکان را «صحیح» دانسته است.

دونالد ترمپ: شاید خیلی زود کوه کلنگ‌ گزلا در ایران را بزنیم

دونالد ترمپ
دونالد ترمپ

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، روز جمعه ۱۳ سنبله بار دیگر تهدید کرد که ایالات متحده ممکن است خیلی زود به کوه کلنگ‌ گزلا در ایران حمله کند.

مجموعهٔ «کوه کلنگ‌ گزلا» در نزدیکی نطنز قرار دارد که به‌گفتۀ نهادهای اطلاعاتی غربی، ایران احتمالاً در آن یک تأسیسات اعلام‌نشدهٔ غنی‌سازی یورانیوم می‌سازد.

کارشناسان می‌گویند این مجموعه حتی از دسترس قدرتمندترین بمب‌های سنگرشکن امریکا نیز دور است.

ترامپ تیرماه امسال نیز گفته بود که ایالات متحده هنوز «کارش با ایران تمام نشده» و هشدار داد که هدف بعدی احتمالی اردوی امریکا می‌تواند «کوه کلنگ‌ گزلا» باشد.

با این حال رئیس‌جمهور امریکا روز جمعه در گفت‌و‌گو با خبرنگاران توضیح نداد که آیا ایران در این مجموعه یا مجاورت آن فعالیت خاصی انجام داده است که احتمال حمله امریکا به آن وجود دارد.

مقام‌های ایرانی هم تا اکنون واکنش نشان نداند.

سفارت طالبان: موضوع لیلام اموال افغان‌ها در چکوال را با مقام‌های پاکستان در میان گذاشتیم

سفارت افغانستان تحت کنترل طالبان در اسلام آباد می گوید که این سفارت موضوع لیلام اموال شماری از افغان‌ها را در منطقه چکوال در ایالت پنجاب با مقام‌های پاکستان در میان گذاشته است.

این سفارت روز جمعه ۱۳ سنبله در صفحه ایکس خود نوشته است که برای بررسی و ارزیابی این موضوع، هیأتی به این منطقه سفر کرده و همچنین افزوده است که مقام‌های پاکستان در مورد یافتن راه قانونی و مناسب گفت‌وگو خواهند کرد. در این اعلامیه در مورد جزئیات بیشتر این موضوع توضیحی داده نشده است.

پیش از این، برخی از مهاجران به رادیو آزادی گفته بودند که هنگام بازداشت و اخراج از پاکستان، اموال و دارایی‌هایشان در این کشور مانده و بدون هیچ توضیحی اخراج شده‌اند.

این در حالی است که روند اخراج مهاجران افغان از سوی پاکستان همچنان ادامه دارد.


پنج کشور اروپایی برای انتقال مهاجران بدون اسناد قانونی به خارج از اتحادیه اروپا  توافق کردند

مهاجران در اروپا
مهاجران در اروپا

جرمنی، اتریش، یونان، دنمارک و هلند اعلام کردند در تلاش‌اند تا پایان سال جاری میلادی با کشورهای خارج از اتحادیه اروپا برای ایجاد مراکز بازگرداندن مهاجران فاقد اقامت قانونی توافق کنند.

وزیران داخله این کشورها موسوم به «گروه پنج» روز جمعه در نشستی در کپنهاگ گفتند درباره گام‌های مشخص برای دستیابی به چنین توافقی به تفاهم رسیده‌اند، اما از کشورهای احتمالی میزبان این مراکز نام نبردند.

الکساندر دوبرینت، وزیر داخله جرمنی گفت هدف این است که توافق با کشورهای سوم در سال جاری نهایی شود. این گروه قرار است در پایان ماه سپتامبر بار دیگر در مونیخ تشکیل جلسه دهد.

پارلمان اروپا در ماه جون اصلاحاتی را در سیاست مهاجرتی اتحادیه تصویب کرد که روند اخراج مهاجران را تسریع و ایجاد مراکز بازگرداندن در خارج از اتحادیه را ممکن می‌کند.

شورای اروپا و چند سازمان مدافع حقوق بشر هشدار داده‌اند که چنین مراکزی می‌تواند حقوق بنیادین پناه‌جویان را نقض کند. شورای پناهندگان دنمارک نیز گفته است این طرح مانع استفاده مهاجران از مسیرهای خطرناک‌تر نخواهد شد.

دولت دنمارک انتظار دارد تا پایان سال ۲۰۲۷ امکان انتقال مهاجران به یکی از این مراکز فراهم شود. مقام‌های پنج کشور همچنین گفته‌اند درباره مراحل بعدی با سازمان بین‌المللی مهاجرت و کمیشنری عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان گفت‌وگو خواهند کرد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG