لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۷ ثور ۱۴۰۵ کابل ۰۳:۲۰

خبر ها

پس از هفته ها مباحثه در هالند پارلمان آنکشور فرستادن ١٤٠٠ عسکر ديگر به افغانستان را تصويب کرد کنفرانس سالانه امنيتي امروز به اشتراک مقامات عاليرتبه سياسي و نظامي ٥٠ کشور در المان گشايش مي يابد کورياي شمالي و جنوبي به از سرگيري مذاکرات نظامي ميان دو کشور موافقه نموده اند

تعداد پيشتري از عساکر هالندي در افغانستان جابجا ميشوند تا موشش هاي ناتو براي پا ثبات ساختن افغانستان قوي تر شود
نيرو هاي تازه هالند در ولايت ارزگان که پا مشکلات امنيتي روبروست حابجا ميشوند
صدراعظم هاند جان پيتر پان کند گفت بارلمان انکشور فرستادن ١٤٠٠ عسکر انکشور را پع افغانستان تصويپ کرد
تصميم هالند پعد از هفته ها پحث هاي سياسي و فشار هاي پين المللي پر انکشور اتخاذ شذه است
برخي از احزاب هالند با فرستادن عساکر پيشر هالندي په افغانستان و جابجا شدن شان در جنوپ کشور مخالفت ميکردند
هيمن حالا هالند در افغاسنتان ٦٠٠ عسکر دارد و ١٤٠٠ عکسري که به ارسال انها توافق شده علاوه ازين تعداد است

پر اساس گزارشها حکومت امريکا در نظر دارد از کانگرس آنکشور ١٢٠ مليارد دالر ديگر را پراي مصارف عمليات نظامي اش در عراق و افغانستان نقاضا کند
گفته شده که ٧٠ مليارد دالر را قصر سفيد براي مدت باقي مانده سال جاري مالي تقاضا کند و ٥٠ مليارد دالر ديگر براي سال آينده مالي خواهد بود که از ماه ميزان آغاز ميشود
مصارف نظامي امريکا در عراق و افغانستان شامل پودجه دفاعي امريکا نيست
بودجه دفاعي امريکا براي سال آينده مالي در حدود ٤٤٠ مليارد دالر پيش بيني شده و قرار است جورج پوش رييس جمهور انکشور هفته اينده انرا به کانگرس امريکا ارائه کند
بودجه آينده دفاعي امريکا نظر په پودجه کنوني در حدود ٥ در صد بيشار خواهد بود
گفته شده ٨٤ مليارد دالر آن به جت ها و کشتي هاي جنگي و سلاح جديد مصرف خواهد شد

رهبران سياسي و نظامي او نقاط مختلف جهان براي اغاز کنفرانس سالانه امنيتي در شهر مونشن المان گرد هم امده اند
قرار است رييس جمهور گرجستان ميخاييل ساکش ولي در بيانيه افتتاحيه کنفرانس شام امروز بر ضرورت امنيت انرژي تاکيد کند
وي ماه گذشته روسيه را متهم کرد که بايپ هاي گاز روسيه په گرجستان را قصدا خراب کرده است / مسکو اين ادعا را رد ميکند
از موضوعات ديگر کنفرانس برنامه هاي هستوي ايران و همکاري در مبارزه عليه تروريزم خواهد پود
کنفرانس تا روز يکشنبه ادامه خواهد يافت
در جمله آنهايي که قرار است در کنفرآنس بيآنيه آيرآد کنند صدراعظم المان و وزراي دفاع امريکا و روسيه شامل اند
٣٠٠ تن از مقامات و متخصصين ٥٠ کشور در کنفرانس شرکت کنند

کورياي شمالي و جنوبي موافقه نمودند که مذاکرات نظامي بين شانرا بعد از دو سال از سر بگيرند
وزارت دفاع کورياي جنوبي گفت تعدادي از جنرال هاي دو کشور در حدود يک ماه بعد در ساحه غير ساحه غير نظامي پان مونجام در سرحد دو کشور ملاقات خواهند کرد
مذاکران نظامي ميان دو کشور بندرت واقع شده و صرف دو سال قبل مذاکرات مشابهي ميان دو کشور صورت گرفته بود
بعد از آن کورياي شمالي از مذاکرات دوري جست و تمرينات مشترک نرامي کورياي جنوبي و امريکا را کي از دلايل آن دانست
کورياي شمالي ميگويد اينگونه تمرينات در واقع تمريني پراي حمله په کورياي شمالي است
کورياي شمالي و جنوبي پس از جنگ سه ساله ميان شان که پيش از ٥٠ سال قبل رخ داد اصولا در حالت جنگ قرار داشته اند زيرا پس از آن جنگ دو کشور به متارکه توافق کردند اما موافقتنامه صلح ميان شان امضا نشد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

قرار است روزیکشنبه تیم ملی فوتبال زیر ۲۰ سال افغانستان با تیم قرغیزستان بازی کند

تیم ملی فوتبال زیر ۲۰ سال افغانستان (آرشیف)
تیم ملی فوتبال زیر ۲۰ سال افغانستان (آرشیف)

این مسابقه روز یکشنبه ۲۷ ثور در چارچوب رقابت‌های کافا ۲۰۲۶ آسیای مرکزی است که در تاجیکستان جریان دارد.

در جریان این رقابت‌ها، تیم افغانستان تا کنون در برابر تیم‌های تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان شکست خورده است.

در رقابت‌های کافا ۲۰۲۶، تیم‌های ملی زیر ۲۰ سال افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان، قرغیزستان و تاجیکستان اشتراک دارند و دیدار نهایی آن روز سه‌شنبه برگزار خواهد شد.

شش ورزشکار افغانستان در رقابت‌های آسیایی تکواندو اشتراک می‌کنند

آرشیف
آرشیف

این ورزشکاران همراه با دو مربی‌شان روز شنبه ۲۶ ثور از کابل به‌سوی منگولیا حرکت کردند. رقابت‌های آسیایی تکواندو روز سه‌شنبه در شهر اولنباتور، پایتخت منگولیا آغاز می‌شود.

در این رقابت‌ها ورزشکاران از ۴۳ کشور آسیایی اشتراک خواهند کرد که شمار آنان به بیش از ۱۳۰۰ تن می‌رسد. رقابت‌های آسیایی تکواندو تا بیست‌وپنجم ماه می ادامه خواهد داشت.

امریکا: تا حال ۷۸ کشتی را وادار به تغییر مسیر کرده‌ایم

کشتی طیاره‌بر امریکا در آب‌های عرب
کشتی طیاره‌بر امریکا در آب‌های عرب

فرماندهی مرکزی ایالات متحده سنتکام، روز جمعه ۲۶ ثور با نشر تصویری از پرواز یک هلیکوپتر اردوی امریکا بر فراز آب‌های نزدیک تنگه هرمز اعلام کرد که تاکنون ۷۸ کشتی تجاری در چارچوب محاصره بحری ایران وادار به تغییر مسیر شده‌اند.

سنتکام همچنان اعلام کرد چهار شناور نیز برای اطمینان از اجرای محاصره از کار انداخته شده‌اند.
این فرماندهی پیش‌تر گفته بود به ۱۵ کشتی حامل کمک‌های بشردوستانه اجازه عبور داده شده و نیروهای امریکایی در برخی موارد با تماس رادیویی و شلیک تیر هشدار، کشتی‌ها را به تغییر مسیر وادار کرده‌اند.

امریکا پس از بی‌نتیجه ماندن مذاکرات مستقیم با ایران، محاصره بحری بنادر جمهوری اسلامی را آغاز کرد؛ در حالی که ایران از ابتدای جنگ تنگه هرمز را مسدود کرده است.

اسرائیل می‌گوید فرمانده شاخه نظامی حماس را در غزه کشته است

آرشیف
آرشیف

اردوی اسرائیل روز شنبه ۲۶ ثور تأیید کرد که عزالدین الحداد، فرمانده شاخه نظامی گروه افراطی حماس، در غزه کشته شده است.

حماس از سوی امریکا و اتحادیهٔ اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود.

بر اساس بیانیه اردو، الحداد در یک حمله هوایی که روز جمعه انجام شد کشته شده است.

به نوشته خبرگزاری فرانس پرس، دو مقام حماس هم تأیید کرده‌اند که این فرمانده حماس در حمله به یک ساختمان مسکونی و یک وسیله نقلیه توسط اسرائیل جان خود را از دست داده است.

اردوی اسرائیل عزالدین الحداد را یکی از برنامه‌ریزان و مجریان حمله روز هفتم اکتوبر سال ۲۰۲۳ به خاک اسرائیل معرفی کرده و گفته که او در نگه داشتن گروگان‌های اسرائیلی پس از این حمله نیز دست داشته است.

در این حمله به اسرائیل جنگجویان حماس نزدیک به ۱۲۰۰ نفر راکشتند و ۲۵۰ تن دیگر را گروگان گرفتند.

سپس اسرائیل حملاتی را بر علیه حماس در غزه به راه انداخت که در نتیجۀ آن به گفتۀ مقامات حماس در غزه، هزاران نفر کشته شدند.

ترمپ از کشته شدن فرد شماره دو گروه تروریستی داعش در افریقا خبر داد

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا
دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، صبح امروز در شبکه اجتماعی خود اعلام کرد که فرد شماره دو گروه تروریستی دولت اسلامی (داعش) در عملیات مشترک ارتش امریکا و ارتش نایجریا کشته شده است.

ترمپ این فرد را "ابو بلال المینوکی" معرفی کرده است.

به گفته رئیس جمهور امریکا، با حذف این عضو ارشد داعش به عملیات این گروه در سطح جهان لطمه بزرگی وارد شده است.

گروه داعش بیش از یک دهه پیش در پی بروز جنگ داخلی در سوریه ایجاد شد.

این گروه در سال‌های اول به‌سرعت پیشروی کرد و در سوریه و عراق مناطق وسیعی را به تصرف درآورد.

در حال حاضر داعش در بیشتر کشورها از جمله سوریه و عراق تضعیف شده و شاخۀ ولایت خراسان آن هم در افغانستان حضور دارد و هر ازگاهی مسئولیت برخی حملات را به عهده می‌گیرد.

ترمپ می‌گوید که حکومت ایران پنج بار تا آستانه توافق کامل آمده است

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا
دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، در گفت‌وگوی تازه با شبکه فاکس‌نیوز گفت که در پی آتش‌بس حکومت ایران "پنج بار" تا آستانه توافق کامل با امریکا آمده، اما در لحظۀ آخر عقب کشیده است.

او در این مصاحبه تأکید کرد، هر بار که توافق کردند، روز بعد به گونۀ برخورد کردند که گویا هیچ خبر ندارند.

ترمپ افزد: "یک جای کارشان ایراد دارد. راستش دیوانه‌اند."

او در ادامه افزود: "و چون دیوانه‌اند، نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کنند."

آن طور که رئیس جمهور امریکا در این مصاحبه نقل می‌کند، حکومت ایران در مذاکرات اخیر حتی پذیرفته است که کل یورانیم غنی‌شده‌اش را تحویل دهد.

ترمپ گفت: "هسته‌ای خلاص. قرار بود غبار هسته‌ای را به ما بدهند. هر چه که ما خواسته بودیم."

این‌ها نکاتی است که دونالد ترمپ پیش از سفرش به چین هم با خبرنگاران در میان گذاشته بود.

این در حالی است که مقام‌های جمهوری اسلامی از جمله عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، تکذیب می‌کنند که شرایط امریکا را پذیرفته‌اند.

ایران روزانه دست‌کم "شش میلیون لیتر" تیل به پاکستان قاچاق می‌کند

تیل ایران از طریق ۱۲ گذرگاه در امتداد مرز ۹۰۰ کیلومتری و نفوذپذیر با پاکستان منتقل می‌شود
تیل ایران از طریق ۱۲ گذرگاه در امتداد مرز ۹۰۰ کیلومتری و نفوذپذیر با پاکستان منتقل می‌شود

تاجران و فعالان حمل‌ونقل در پاکستان به رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی خبر دادند که ایران روزانه دست‌کم "شش میلیون لیتر" تیل را به گونۀ قاچاق به پاکستان منتقل می‌کند، اقدامی که نقض تحریم‌های امریکا علیه جمهوری اسلامی محسوب می‌شود.

قاچاق تیل برای ایران که دچار کمبود نقدینگی است یک راه حیاتی برای تأمین درآمد به شمار می‌رود؛ کشوری که تحت محاصرۀ دریایی امریکا قرار دارد و صادرات سودآور نفت آن مختل شده است. هفته‌ها بمباران امریکا و اسرائیل نیز به شدت به زیرساخت‌ها و صنایع کلیدی این کشور آسیب زده است.

ایران از حدود سال ۲۰۱۳، زمانی که امریکا تحریم‌های اقتصادی علیه تهران را به‌طور قابل‌توجهی تشدید کرد، تیل دیزل و پطرول را به پاکستان قاچاق می‌کند. اما نشانه‌هایی وجود دارد که حجم این قاچاق از زمان آغاز جنگ در ۹ حوت ۱۴۰۴ افزایش یافته است.

در واکنش به حملات امریکا و اسرائیل، ایران تنگه هرمز را که یکی از شریان‌های اصلی تأمین نفت جهان است، بست؛ اقدامی که باعث جهش قیمت جهانی سوخت و بی‌ثباتی اقتصاد جهانی شد.

تیم ملی فوتبال زیر سن ۲۰ سال افغانستان از تیم تاجیکستان شکست خورد

آرشیف
آرشیف

تیم ملی فوتبال زیر سن ۲۰ سال افغانستان با نتیجه ۲ در صفر از تیم تاجیکستان شکست خورد.

این مسابقه روز جمعه (۲۵ ثور) در چارچوب جام آسیای میانه ۲۰۲۶ برگزار شد.

تیم افغانستان پیش از این در این مسابقات در دو بازی در برابر ازبکستان و ترکمنستان مغلوب شده بود.

بازی نهایی افغانستان روز یکشنبه (۲۷ مه) در مقابل قرقیزستان خواهد بود.

این مسابقات که در تاجیکستان برگزار شده، با حضور تیم‌های ملی زیر سن ۲۰ سال افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان و قرقیزستان برگزار می‌شود و فینال آن قرار است در ۱۷ می برگزار شود.

شهزاده هری و خانمش روی ساختن یک فلم در مورد جنگ افغانستان کار می‌کنند

شهزادۀ بریتانیا هری و خانمش میگان(آرشیف)
شهزادۀ بریتانیا هری و خانمش میگان(آرشیف)

شهزادۀ بریتانیا هری و خانمش میگان در همکاری با نتفلکس روی ساختن یک فلم جنگی تازه درمورد جنگ افغانستان کار می‌کنند.

این فلم به نام «راهی برای فرار نیست: داستان واقعی تکان‌دهندهٔ مردانی در محاصره» نام دارد که بر اساس خاطرات جگرن آدم جاوت ساخته می‌شود. این فلم یک واحد نیروهای بریتانیایی را تصویر می‌کند که در ماه جولای ۲۰۰۶ در ولایت هلمند در افغانستان، تحت حملات شدید طالبان قرار گرفتند.

براساس روز نامۀ تلگراف، موضوع این فلم برای شاهزاده هری کاملاً آشنا است؛ زیرا او دو دوره در خط مقدم جنگ در افغانستان خدمت کرده است.

شهزاده هری نخستین بار در سال ۲۰۰۷ برای مأموریت نظامی به هلمند اعزام شد و بعد پس از آموزش، به حیث پیلوت هلیکوپتر آپاچی دوباره به افغانستان برگشت. او پس از ده سال خدمت نظامی، در سال ۲۰۱۵ از اردوی بریتانیا جدا شد.

نمایشگاه تحت نام"ابوعلی سینا بلخی" بزودی در کابل دایر می شود

چمن حضوری در کابل(آرشیف)
چمن حضوری در کابل(آرشیف)

دومین نمایشگاه بین‌المللی موسوم به "ابوعلی سینا بلخی" در کابل برگزار می شود.

شرافت زمان، سخنگوی وزارت صحت عامۀ طالبان، در شبکۀ اکس نوشته که این نمایشگاه از ۲۹ ثور ۱ جوزا الی در مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی افغانستان در منطقه چمن حضوری در شهر کابل برگزار خواهد شد.

به گفته زمان، در این نمایشگاه تولیدات و ظرفیت‌های داخلی افغانستان در عرصۀ صنعت دواسازی و محصولات صحی، به نمایش گذاشته خواهد گذاشت.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG