لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۹ جوزا ۱۴۰۵ کابل ۰۱:۲۳

خبر ها

پس از هفته ها مباحثه در هالند پارلمان آنکشور فرستادن ١٤٠٠ عسکر ديگر به افغانستان را تصويب کرد کنفرانس سالانه امنيتي امروز به اشتراک مقامات عاليرتبه سياسي و نظامي ٥٠ کشور در المان گشايش مي يابد کورياي شمالي و جنوبي به از سرگيري مذاکرات نظامي ميان دو کشور موافقه نموده اند

تعداد پيشتري از عساکر هالندي در افغانستان جابجا ميشوند تا موشش هاي ناتو براي پا ثبات ساختن افغانستان قوي تر شود
نيرو هاي تازه هالند در ولايت ارزگان که پا مشکلات امنيتي روبروست حابجا ميشوند
صدراعظم هاند جان پيتر پان کند گفت بارلمان انکشور فرستادن ١٤٠٠ عسکر انکشور را پع افغانستان تصويپ کرد
تصميم هالند پعد از هفته ها پحث هاي سياسي و فشار هاي پين المللي پر انکشور اتخاذ شذه است
برخي از احزاب هالند با فرستادن عساکر پيشر هالندي په افغانستان و جابجا شدن شان در جنوپ کشور مخالفت ميکردند
هيمن حالا هالند در افغاسنتان ٦٠٠ عسکر دارد و ١٤٠٠ عکسري که به ارسال انها توافق شده علاوه ازين تعداد است

پر اساس گزارشها حکومت امريکا در نظر دارد از کانگرس آنکشور ١٢٠ مليارد دالر ديگر را پراي مصارف عمليات نظامي اش در عراق و افغانستان نقاضا کند
گفته شده که ٧٠ مليارد دالر را قصر سفيد براي مدت باقي مانده سال جاري مالي تقاضا کند و ٥٠ مليارد دالر ديگر براي سال آينده مالي خواهد بود که از ماه ميزان آغاز ميشود
مصارف نظامي امريکا در عراق و افغانستان شامل پودجه دفاعي امريکا نيست
بودجه دفاعي امريکا براي سال آينده مالي در حدود ٤٤٠ مليارد دالر پيش بيني شده و قرار است جورج پوش رييس جمهور انکشور هفته اينده انرا به کانگرس امريکا ارائه کند
بودجه آينده دفاعي امريکا نظر په پودجه کنوني در حدود ٥ در صد بيشار خواهد بود
گفته شده ٨٤ مليارد دالر آن به جت ها و کشتي هاي جنگي و سلاح جديد مصرف خواهد شد

رهبران سياسي و نظامي او نقاط مختلف جهان براي اغاز کنفرانس سالانه امنيتي در شهر مونشن المان گرد هم امده اند
قرار است رييس جمهور گرجستان ميخاييل ساکش ولي در بيانيه افتتاحيه کنفرانس شام امروز بر ضرورت امنيت انرژي تاکيد کند
وي ماه گذشته روسيه را متهم کرد که بايپ هاي گاز روسيه په گرجستان را قصدا خراب کرده است / مسکو اين ادعا را رد ميکند
از موضوعات ديگر کنفرانس برنامه هاي هستوي ايران و همکاري در مبارزه عليه تروريزم خواهد پود
کنفرانس تا روز يکشنبه ادامه خواهد يافت
در جمله آنهايي که قرار است در کنفرآنس بيآنيه آيرآد کنند صدراعظم المان و وزراي دفاع امريکا و روسيه شامل اند
٣٠٠ تن از مقامات و متخصصين ٥٠ کشور در کنفرانس شرکت کنند

کورياي شمالي و جنوبي موافقه نمودند که مذاکرات نظامي بين شانرا بعد از دو سال از سر بگيرند
وزارت دفاع کورياي جنوبي گفت تعدادي از جنرال هاي دو کشور در حدود يک ماه بعد در ساحه غير ساحه غير نظامي پان مونجام در سرحد دو کشور ملاقات خواهند کرد
مذاکران نظامي ميان دو کشور بندرت واقع شده و صرف دو سال قبل مذاکرات مشابهي ميان دو کشور صورت گرفته بود
بعد از آن کورياي شمالي از مذاکرات دوري جست و تمرينات مشترک نرامي کورياي جنوبي و امريکا را کي از دلايل آن دانست
کورياي شمالي ميگويد اينگونه تمرينات در واقع تمريني پراي حمله په کورياي شمالي است
کورياي شمالي و جنوبي پس از جنگ سه ساله ميان شان که پيش از ٥٠ سال قبل رخ داد اصولا در حالت جنگ قرار داشته اند زيرا پس از آن جنگ دو کشور به متارکه توافق کردند اما موافقتنامه صلح ميان شان امضا نشد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

سرپرست یوناما گزارش سه‌ماهه وضعیت افغانستان را به شورای امنیت ارائه می‌کند

 آرشیف
آرشیف

شورای امنیت سازمان ملل متحد دوشنبه ۸ جون، نشستی را درباره افغانستان برگزار می‌کند.

در این نشست که ساعت ۶:۳۰ شام به وقت کابل آغاز می‌شود، جورجیت گانیون، معاون نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد و سرپرست یوناما، گزارش سه‌ماهه خود را درباره وضعیت افغانستان ارائه خواهد کرد.

همچنین قرار است شورای امنیت هفته آینده در نشست دیگری درباره تمدید مأموریت هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) بحث کند.

مأموریت یوناما در نشست قبلی شورای امنیت برای چهار ماه تمدید شده بود و اعتبار آن در ۱۷ جون پایان می‌یابد.

پیش از این، نهادهای امدادرسان سازمان ملل متحد نسبت به ادامه وضعیت دشوار بشری در افغانستان و کمبود بودجه برای کمک به نیازمندان هشدار داده‌اند.

به گفته این نهادها، گرسنگی و سوءتغذیه در افغانستان به سطح بی‌سابقه‌ای رسیده است.

حوثی‌های یمن از حمله راکتی به اسرائیل خبر دادند؛ ممنوعیت تردد کشتی‌های اسرائیلی در بحیره سرخ

 آرشیف
آرشیف

شورشیان حوثی در یمن که از حمایت جمهوری اسلامی برخوردارند، روز دوشنبه ۱۷ جوزا از حمله راکتی به اسرائیل خبر داده و اعلام کردند که بر تردد کشتی‌های اسرائیلی از بحیره سرخ اعلام ممنوعیت می‌کنند.

حوثی‌ها در طول جنگ اسرائیل و حماس بارها کشتی‌های تجاری را در این آبراه مهم هدف قرار دادند و بسیاری از شرکت‌های حمل‌ونقل را مجبور کرده بودند مسیر طولانی‌تری را از اطراف جنوبی قاره آفریقا انتخاب کنند.

در بیانیه حوثی‌ها آمده است: «ما ممنوعیت کامل و همه‌جانبه‌ای را برای تردد دریایی اسرائیل در بحیره سرخ اعلام می‌کنیم».

حوثی‌ها که در ماه مارچ در حمایت از ایران وارد جنگ شرق میانه شدند، از زمان آغاز آتش‌بس شکننده میان ایران و امریکا تاکنون هیچ حمله راکتی علیه اسرائیل اعلام نکرده بودند.

اردوی اسرائیل پیش‌تر در کانال تلگرام خود نوشته بود: "شلیک یک راکت از یمن به سمت خاک اسرائیل شناسایی شده و سیستم های دفاع هوایی در حال رهگیری این تهدید هستند."

از زمان کنترل سپاه پاسداران بر تنگه هرمز در اوایل جنگ ۴۰ روزه، باب‌المندب در بحیره سرخ که حوثی‌ها پیشتر کشتی‌های تجاری و نظامی را در این آبراه راهبردی هدف حملات خود قرار داده بود، باز مانده بود.

شورشیان حوثی مورد حمایت ایران که از مناطق کوهستانی شمال یمن برخاسته‌اند، پس از تصرف پایتخت و کنار زدن دولت در سپتامبر ۲۰۱۴، بیش از یک دهه است که کنترل بخش بزرگی از این کشور را در دست دارند.

اسرائیل: دور تازه درگیری‌ها با ایران ممکن است چند روز ادامه یابد

وزارت دفاع اسرائیل می‌گوید که دور تازه درگیری‌ها میان ایران و اسرائیل ممکن است برای چند روز ادامه یابد.

سخنگوی اردوی اسرائیل روز دوشنبه، ۱۸ جوزا، اعلام کرد که «ده‌ها جت جنگی» این کشور در حملات بامداد امروز، سیستم های دفاع هوایی ایران را در بخش‌هایی از این کشور هدف قرار داده‌اند.

افی دفرین گفت که ایران اخیراً توانسته بود بخشی از توانایی‌های دفاع هوایی خود را که در آغاز جنگ ۴۰ روزه آسیب دیده بود، «بازسازی» کند.

به گفته او، حملات اسرائیل در بامداد دوشنبه به «نابودی» این سیستم های دفاع هوایی بازسازی‌شده ایران منجر شده است.

تاکنون مقام‌های ایرانی در مورد این ادعاهای اسرائیل واکنشی نشان نداده‌اند.

خبرگزاری تسنیم و وب‌سایت خبرآنلاین نیز وقوع حملات اسرائیل در تهران را گزارش کرده‌اند.

پس از حمله راکتی جمهوری اسلامی ایران بر اسرائیل در واکنش به حملات این کشور بر مواضع حزب‌الله در لبنان، اسرائیل نیز مناطقی در غرب، مرکز و جنوب ایران را هدف حملات خود قرار داد.

درگیری‌های اخیر میان ایران و اسرائیل نگرانی‌ها از گسترش تنش‌ها در منطقه را افزایش داده است.

افغانستان حریف پاکستان در دیدار نهایی رقابت‌های چهارجانبه شد

بازیکتان تیم ملی فوتبال افغانستان
بازیکتان تیم ملی فوتبال افغانستان

تیم ملی فوتبال افغانستان به دیدار نهایی رقابت‌های چهارجانبه راه یافت.

در این رقابت‌ها که به میزبانی مالدیف برگزار می‌شود، تیم‌های افغانستان، پاکستان، بنگلادیش و مالدیف حضور دارند.

افغانستان پیش از این تیم مالدیف را شکست داده و در برابر بنگلادیش به تساوی رسیده بود، اما روز یکشنبه با نتیجه ۲ بر صفر در برابر پاکستان شکست خورد.

با وجود این شکست، تیم ملی افغانستان با کسب چهار امتیاز در رده دوم جدول قرار گرفت و جواز حضور در دیدار نهایی را به دست آورد.

قرار است تیم ملی فوتبال افغانستان روز چهارشنبه در دیدار نهایی این رقابت‌ها بار دیگر به مصاف تیم پاکستان برود.

شورای امنیت وضعیت افغانستان را بررسی می‌کند؛ آموزش دختران و حقوق زنان در محور نشست

 آرشیف
آرشیف

انتظار می‌رود شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه، ۱۸ جوزا، نشستی را درباره افغانستان برگزار کند.

این نشست که به گفته سازمان ملل متحد به‌گونه علنی برگزار خواهد شد، به بررسی وضعیت سیاسی، امنیتی و بشری افغانستان در سه ماه گذشته تحت حاکمیت طالبان اختصاص دارد.

انتظار می‌رود موضوع آموزش دختران و حقوق زنان از محورهای اصلی بحث در این نشست باشد.

طالبان پس از بازگشت به قدرت، محدودیت‌های گسترده‌ای را بر آموزش، کار و رفت‌وآمد زنان و دختران وضع کرده‌اند؛ محدودیت‌هایی که با انتقاد شدید نهادهای حقوق بشری و فعالان حقوق زن روبه‌رو شده است.

همچنین قرار است پس از این نشست، جلسه دیگری در ۱۶ جون در سازمان ملل متحد برای بررسی تمدید مأموریت یوناما در افغانستان برگزار شود.

ترمپ: توافق با ایران به آزادسازی فوری دارایی‌های مسدودشده تهران منجر نخواهد شد

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا
دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا، می‌گوید که توافق احتمالی با ایران به آزادسازی فوری دارایی‌های مسدودشده تهران منجر نخواهد شد.

ترمپ در گفت‌وگو با شبکه ان‌بی‌سی که روز یکشنبه، ۱۷ جوزا، منتشر شد، با اشاره به این‌که موضوع آزادسازی دارایی‌های ایران در مراحل بعدی مطرح خواهد شد، گفت: "اگر رفتارشان خوب باشد و عملکرد مناسبی داشته باشند، آن‌وقت در مورد آن گفت‌وگو خواهیم کرد".

این در حالی است که محسن رضایی، مشاور نظامی رهبر جمهوری اسلامی ایران، روز جمعه در مصاحبه با شبکه سی‌ان‌ان تأکید کرده بود که برای هموار شدن راه توافق، امریکا باید ۲۴ میلیارد دالر از دارایی‌های مسدودشده ایران را آزاد کند.

ترمپ همچنین گفت که اگر بتواند با تهران برای پایان دادن به جنگ سه‌ماهه میان دو کشور به توافق برسد، واشنگتن با ایران برای جمع‌آوری و از بین بردن ذخایر یورانیوم با غنای بالا همکاری خواهد کرد.

او افزود که ایالات متحده توانایی نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران را نیز دارد.

با این حال، ایران پیش از این تأکید کرده است که هرگونه تفاهم با امریکا شامل برنامه هسته‌ای این کشور نمی‌شود و بیشتر به موضوعاتی مانند پایان درگیری‌ها و بازگشایی تنگه هرمز مربوط است.

تیم ملی کریکت افغانستان در نخسین روز مسابقه تست در برابر هند ۱۱۳ دوش انجام داد

آرشیف
آرشیف

تیم ملی کریکت افغانستان در پایان روز دوم یگانه مسابقه تست برابر هند، ۴۵۱ دوش از حریف خود عقب است.

تیم هند در دور نخست بازی خود که حدود یک‌ونیم روز ادامه داشت، با از دست دادن ۸ بازیکن، ۵۶۴ دوش به دست آورد.

افغانستان ظهر روز یکشنبه توپ‌زنی را آغاز کرد و تا پایان روز ۱۱۳ دوش کسب نمود، اما ۵ بازیکن خود را نیز از دست داد.

در بخش توپ‌زنی، تنها رحمت شاه درخشش چشمگیری داشت و با ۴۳ دوش ناسوخته در میدان باقی ماند. او همچنین نخستین بازیکن افغان شد که در مسابقات تست به رکورد یک‌هزار دوش دست یافته است.

در بخش توپ‌اندازی، محمد سلیم، بالر/ توپ‌انداز سریع افغانستان، عملکرد درخشانی از خود نشان داد و ۶ بازیکن هند را از میدان خارج کرد.

طالبان درگذشت فرشته عمادی را خودکشی خواندند؛ تحقیقات طب عدلی ادامه دارد

فرشته عمادی، کارمند سابق سازمان ملل متحد در افغانستان
فرشته عمادی، کارمند سابق سازمان ملل متحد در افغانستان

مقام‌های طالبان، درگذشت فرشته عمادی، کارمند سازمان ملل متحد در افغانستان، را خودکشی خوانده اند.

خالد زدران، سخنگوی قوماندانی امنیه طالبان در کابل، ناوقت روز یکشنبه ۱۷ جوزا در اعلامیه‌ای گفت: "براساس تحقیقات ابتدایی، فرشته عمادی در مربوطات حوزه پانزدهم شهر کابل خود را حلق‌آویز کرده است."

او افزوده است که جزئیات بیشتر این رویداد پس از تکمیل تحقیقات طب عدلی منتشر خواهد شد.

زدران همچنین ادعا کرده است که برخی گزارش‌ها و اظهاراتی که در شماری از رسانه‌ها در مورد کشته شدن فرشته عمادی منتشر شده، نادرست است.

فرشته عمادی کارمند سازمان ملل متحد بود که صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) روز جمعه خبر درگذشت او را تأیید کرد.

پیش از این، برخی رسانه‌ها به نقل از شماری از فعالان حقوق زن گزارش داده بودند که فرشته عمادی در نتیجه حمله افراد مسلح ناشناس کشته شده است.

یوناما از بازداشت شماری از زنان از سوی طالبان در هرات نگرانی کرد

زنان در افغانستان زیر حاکمیت طالبان
زنان در افغانستان زیر حاکمیت طالبان

دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) از بازداشت شماری از زنان توسط طالبان در ولایت هرات نگرانی کرده است.

یوناما روز یک‌شنبه هفدهم جوزا، در صفحه ایکس خود نوشت: "بازداشت شماری از زنان در هرات به دلیل نداشتن حجاب، نگرانی‌های جدی حقوق بشری را ایجاد می‌کند."

یوناما خطاب به مقام‌های حکومت طالبان گفته که "همه مردم آزادی گشت‌و‌گذار دارند."

اخیراً، محتسبان امر به معروف و نهی از منکر طالبان، مجموعه‌ای از دستگیری‌ها و شکنجه زنانی را که به گفته آنها "حجاب مناسب" ندارند، در ولایت هرات آغاز کرده‌اند.

با این حال، تعدادی از زنان در این ولایت به رادیو رادیو آزادی گفتند که با وجود داشتن حجاب مناسب و ماسک، دستگیر و شکنجه شده‌اند.

فوزیه کوفی، فعال حقوق زنان ادعا کرده که در دو روز گذشته دست کم ۶۰ زن در هرات بازداشت شده‌اند.

حکومت طالبان تا به حال در این باره به گونۀ رسمی اظهار نظر نکرده است.

در ادامۀ مسابقات چهارجانبه فوتبال، افغانستان در برابر پاکستان باخت

اعضای تیم ملی فوتبال افغانستان (تصویر آرشیف)
اعضای تیم ملی فوتبال افغانستان (تصویر آرشیف)

در این مسابقات که به میزبانی مالدیو برگزار شده، پس از ظهر امروز (یک‌شنبه هفدهم جوزا) تیم ملی فوتبال افغانستان با نتجیه صفر بر دو در برابر پاکستان باخت.

این نخستین باخت افغانستان در این مسابقات چهارجانبه است.

افغانستان پیش از این در برابر مالدیو پیروز شده و با بنگله‌دیش مساوی کرده بود.

این مسابقات چهارجانبه با حضور افغانستان، پاکستان، مالدیو و بنگله‌دیش به میزبانی مالدیو برگزار شده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG