لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۴ دلو ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۳۸

خبر ها

پس از هفته ها مباحثه در هالند پارلمان آنکشور فرستادن ١٤٠٠ عسکر ديگر به افغانستان را تصويب کرد کنفرانس سالانه امنيتي امروز به اشتراک مقامات عاليرتبه سياسي و نظامي ٥٠ کشور در المان گشايش مي يابد کورياي شمالي و جنوبي به از سرگيري مذاکرات نظامي ميان دو کشور موافقه نموده اند

تعداد پيشتري از عساکر هالندي در افغانستان جابجا ميشوند تا موشش هاي ناتو براي پا ثبات ساختن افغانستان قوي تر شود
نيرو هاي تازه هالند در ولايت ارزگان که پا مشکلات امنيتي روبروست حابجا ميشوند
صدراعظم هاند جان پيتر پان کند گفت بارلمان انکشور فرستادن ١٤٠٠ عسکر انکشور را پع افغانستان تصويپ کرد
تصميم هالند پعد از هفته ها پحث هاي سياسي و فشار هاي پين المللي پر انکشور اتخاذ شذه است
برخي از احزاب هالند با فرستادن عساکر پيشر هالندي په افغانستان و جابجا شدن شان در جنوپ کشور مخالفت ميکردند
هيمن حالا هالند در افغاسنتان ٦٠٠ عسکر دارد و ١٤٠٠ عکسري که به ارسال انها توافق شده علاوه ازين تعداد است

پر اساس گزارشها حکومت امريکا در نظر دارد از کانگرس آنکشور ١٢٠ مليارد دالر ديگر را پراي مصارف عمليات نظامي اش در عراق و افغانستان نقاضا کند
گفته شده که ٧٠ مليارد دالر را قصر سفيد براي مدت باقي مانده سال جاري مالي تقاضا کند و ٥٠ مليارد دالر ديگر براي سال آينده مالي خواهد بود که از ماه ميزان آغاز ميشود
مصارف نظامي امريکا در عراق و افغانستان شامل پودجه دفاعي امريکا نيست
بودجه دفاعي امريکا براي سال آينده مالي در حدود ٤٤٠ مليارد دالر پيش بيني شده و قرار است جورج پوش رييس جمهور انکشور هفته اينده انرا به کانگرس امريکا ارائه کند
بودجه آينده دفاعي امريکا نظر په پودجه کنوني در حدود ٥ در صد بيشار خواهد بود
گفته شده ٨٤ مليارد دالر آن به جت ها و کشتي هاي جنگي و سلاح جديد مصرف خواهد شد

رهبران سياسي و نظامي او نقاط مختلف جهان براي اغاز کنفرانس سالانه امنيتي در شهر مونشن المان گرد هم امده اند
قرار است رييس جمهور گرجستان ميخاييل ساکش ولي در بيانيه افتتاحيه کنفرانس شام امروز بر ضرورت امنيت انرژي تاکيد کند
وي ماه گذشته روسيه را متهم کرد که بايپ هاي گاز روسيه په گرجستان را قصدا خراب کرده است / مسکو اين ادعا را رد ميکند
از موضوعات ديگر کنفرانس برنامه هاي هستوي ايران و همکاري در مبارزه عليه تروريزم خواهد پود
کنفرانس تا روز يکشنبه ادامه خواهد يافت
در جمله آنهايي که قرار است در کنفرآنس بيآنيه آيرآد کنند صدراعظم المان و وزراي دفاع امريکا و روسيه شامل اند
٣٠٠ تن از مقامات و متخصصين ٥٠ کشور در کنفرانس شرکت کنند

کورياي شمالي و جنوبي موافقه نمودند که مذاکرات نظامي بين شانرا بعد از دو سال از سر بگيرند
وزارت دفاع کورياي جنوبي گفت تعدادي از جنرال هاي دو کشور در حدود يک ماه بعد در ساحه غير ساحه غير نظامي پان مونجام در سرحد دو کشور ملاقات خواهند کرد
مذاکران نظامي ميان دو کشور بندرت واقع شده و صرف دو سال قبل مذاکرات مشابهي ميان دو کشور صورت گرفته بود
بعد از آن کورياي شمالي از مذاکرات دوري جست و تمرينات مشترک نرامي کورياي جنوبي و امريکا را کي از دلايل آن دانست
کورياي شمالي ميگويد اينگونه تمرينات در واقع تمريني پراي حمله په کورياي شمالي است
کورياي شمالي و جنوبي پس از جنگ سه ساله ميان شان که پيش از ٥٠ سال قبل رخ داد اصولا در حالت جنگ قرار داشته اند زيرا پس از آن جنگ دو کشور به متارکه توافق کردند اما موافقتنامه صلح ميان شان امضا نشد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

نگرانی‌ها از وضعیت صحی عمران خان، صدر اعظم اسبق پاکستان

عمران خان، صدراعظم سابق پاکستان (آرشیف)
عمران خان، صدراعظم سابق پاکستان (آرشیف)

وکیل عمران خان، صدر اعظم اسبق و رهبر حزب تحریک انصاف پاکستان گزارش مربوط به وضعیت صحی او را به ستره محکمۀ پاکستان ارائه کرد.

در این گزارش آمده است که در هفتۀ پایانی ماه جنوری، با وجود درمان، چشم راست خان به‌شدت ضعیف شده و قدرت بینایی او تنها به پانزده درصد کاهش یافته است.

از سوی دیگراتحاد احزاب مخالف حکومت پاکستان در واکنش به "وضعیت نگران‌کنندۀ صحی" عمران خان و ممنوعیت ملاقات‌ها با او در زندان، اعلام کرده که در برابر ساختمان پارلمان تحصن خواهند کرد.

این اتحاد به نام "تحریک تحفظ آئین پاکستان" (جنبش حفاظت از قانون اساسی پاکستان) روز پنج‌شنبه اعلام کرد که تحصن‌شان از روز جمعه، ۱۳ فبروری آغاز خواهد شد.

محمود خان اچکزی، رئیس این اتحاد و رهبر اپوزیسیون در مجمع ملی پاکستان با دیگر رهبران این اتحاد در یک نشست خبری مشترک در اسلام‌آباد گفت که به تاریخ ۱۳ فبروری خواسته‌های‌شان را به حکومت ارائه خواهند کرد و تا برآورده شدن آن‌ به تحصن خود ادامه خواهند داد.

این در حالیست که ستره محکمۀ پاکستان به حکومت این کشور دستور داده است تا پیش از ۱۶ فبروری، زمینۀ ملاقات عمران خان با داکتران چشم و نیز تماس تیلیفونی او با فرزندانش را فراهم سازد.

عمران خان از سال ۲۰۲۳ به این‌سو در چندین قضیه، از جمله اتهامات مربوط به فساد، در زندان ادیاله در شهر راوپلندی زندانی است. در برخی از این قضایا محکمه‌ها دستور آزادی او را نیز صادر کرده‌اند.

یک محکمه ویژه در زندان، در ماه دسمبر سال گذشته، او و همسرش هر کدام را به ۱۷ سال حبس محکوم کرد.

تمدید تحریم‌های شورای امنیت ملل متحد؛ فایق استقبال و حکومت طالبان نکوهش کرد

یکی از نشست‌های شورای امنیت ملل متحد (تصویر آرشیف)
یکی از نشست‌های شورای امنیت ملل متحد (تصویر آرشیف)

شورای امنیت ملل متحد تحریم‌ها علیه طالبان افغانستان را تمدید کرد.

این شورا ناوقت دیروز با اکثریت آرا ماموریت کمیتۀ نظارت بر تحریم‌های افغانستان را تمدید کرد.

بر اساس این تحریم‌ها که زیر عنوان فهرست تحریم‌های ۱۹۸۸ در ماه جون ۲۰۱۱ آغاز شدند، افراد، گروه‌ها، شرکت‌ها و مؤسسات مرتبط با طالبان شامل تحریم‌های چون مسدود شدن دارایی‌ها، ممنوعیت سفر و تحریم تسلیحاتی هستند.

نقض حقوق زنان در افغانستان، به ویژه ممنوعیت آموزش بالاتر از صنف ششم دختران، دلیل اساسی تداوم این تحریم‌ها عنوان شده است.

نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در ملل متحد، از تصمیم شورای امنیت استقبال کرده است.

او گفته که این اقدام نشان می‌دهد که جهان افغانستان را فراموش نکرده است و تعهدات علیۀ تروریسم باید اجرا و حقوق زنان باید احیا شود.

به گفتۀ او، ایجاد یک حکومت همه‌شمول یک گزینه نیست، بلکه تنها راه برای صلح است.

اما ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان تمدید تحریم‌ها را یک استراتژی ناکام خوانده و گفته که پالیسی‌ها باید بازنگری شوند تا راه برای تعامل مثبت و سازنده هموار شود.

اداره‌های ملل متحد می‌گویند که تنها در هفتۀ نخست ماه فبروی بیش از ۲ هزار افغان در پاکستان بازداشت و اخراج شدند

پولیس پاکستان در حال بررسی اسناد مهاجرین افغان در این کشور (تصویر آرشیف)
پولیس پاکستان در حال بررسی اسناد مهاجرین افغان در این کشور (تصویر آرشیف)

کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان و سازمان بین‌المللی مهاجرت (آی او ام) امروز (جمعه، ۲۴ دلو) در یک گزارش مشترک گفتند از اول تا هفتم فبروری ۲۰۱۳ تبعۀ افغانستان در پاکستان بازداشت و به افغانستان اخراج شدند.

به گفتۀ این اداره‌ها، این آمار ۳۳ درصد افزایش را نسبت به هفتۀ قبل آن نشان می‌دهد.

این درحالیست که روند اخراج و بازگشت مهاجرین افغان از پاکستان ادامه دارد و بر اساس آمار سازمان بین‌المللی مهاجرت (آی او ام)، تنها در دو هفتۀ آخر ماه جنوری بیش از ۳۸ هزار افغان از پاکستان به افغانستان بازگشته اند.

به گفتۀ آی او ام، بازگشتی‌های که با آنان مصاحبه شده، ۹۹ درصدشان علت اصلی بازگشت‌شان به افغانستان را ترس از بازداشت خوانده اند.

ترمپ: اگر ایران به توافق نرسد با پیامد‌های "بسیار دردناک" روبه‌رو خواهد شد

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا
دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، روز پنج‌شنبه گفت ایالات متحده باید با ایران به توافق برسد و افزود چنین توافقی می‌تواند طی ماه آینده حاصل شود.

او در گفت‌وگو با خبرنگاران هشدار داد که اگر تهران بر سر برنامه هسته‌ای خود به توافق نرسد، با پیامدهایی "بسیار دردناک" روبه‌رو خواهد شد.

آقای ترمپ در پاسخ به پرسشی درباره گفت‌وگوهای اخیرش در این زمینه با بنیامین نتانیاهو، صدر اعظم اسرائیل، گفت: ؛باید به یک توافق برسیم، در غیر این صورت اوضاع بسیار دردناک خواهد شد، بسیار دردناک. من نمی‌خواهم چنین اتفاقی بیفتد، اما باید به توافق برسیم."

رئیس‌جمهور امریکا در بارۀ ارزیابی خود در بارۀ زمان رسیدن به این توافق گفت که این اتفاق می‌تواند "حدوداً طی ماه آینده" رخ دهد و افزود: "باید به‌سرعت اتفاق بیفتد. آنها (ایران) باید به سرعت موافقت کنند."

دونالد ترمپ که در حال بررسی اعزام دومین ناو هواپیمابر به خاورمیانه برای افزایش فشار بر ایران است، در بخش دیگری از اظهارات خود به حملات نظامی امریکا علیۀ تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی که در جریان جنگ ۱۲ روزه دستور آن را صادر کرده بود، اشاره کرد.

تهدید دوباره رئیس جمهور امریکا به ایران

آرشیف
آرشیف

رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا بار دیگر ایران را تهدید کرد.

دونالد ترمپ روز پنجشنبه در پاسخ به سوال خبرنگاران در رابطه با ملاقاتش با صدر اعظم اسرائیل گفت اگر تهران درباره برنامه هسته‌ای خود به توافق نرسد، با پیامدهای بسیار بدی روبه‌رو خواهد شد—پیامدهایی بسیار بد.

ترامپ همچنین ابراز امیدواری کرد که گفت‌وگوها با ایران در ماه آینده به نتیجه برسد.

بنیامین نتانیاهو، صدر اعظم اسرائیل، نیز روز پنج‌شنبه پیش از بازگشت از امریکا گفت که دونالد ترامپ شرایطی را فراهم می‌کند که می‌تواند راه را برای دستیابی به یک «توافق خوب» با ایران هموار سازد، اما او افزود که نسبت به هرگونه توافق با ایران بدبین است.

ادامه بازی های جام جهانی بیست آوره کریکت

CRICKET/
CRICKET/

در جام جهانی بیست‌آوره کریکت ، روز جمعه استرالیا با زیمبابوه، کانادا با امارات متحده عربی و هالند با ایالات متحده امریکا مقابل میشوند.

در بازی‌های روز پنجشنبه، تیم ایتالیا نیپال را با تفاوت ده ویکت شکست داد؛ این نخستین پیروزی ایتالیا در تاریخ جام جهانی به‌شمار می‌رود. در دیدار دیگر روز پنج‌شنبه، سریلانکا عمان را شکست داد و هند نیز نامیبیا را مغلوب کرد.

این جام جهانی به میزبانی مشترک هند و سریلانکا در هفتم ماه فبروری آغاز شده و دیدار نهایی آن در هشتم ماه مارچ برگزار خواهد شد.

وزیر خارجه حکومت طالبان از گسترش روابط با تاجیکستان سخن می گوید

سرحد افغانستان و تاجیکستان - آرشیف
سرحد افغانستان و تاجیکستان - آرشیف

وزیر امور خارجهٔ طالبان می‌گوید حکومت آنان متعهد است که روابط گسترده و نیک با تاجیکستان بر قرار کند.
امیرخان متقی این سخنان را روز پنجشنبه در دیدار با سعدی شریفی سفیر تاجیکستان در کابل، بیان کرد.

بر اساس اعلامیهٔ وزارت امور خارجهٔ طالبان، سفیر تاجیکستان آقای شریفی گفت که کشورش برنامه‌هایی برای اجرای شماری از پروژه‌های اقتصادی در امتداد مرز مشترک دو کشور دارد و خواهان گسترش روابط اقتصادی است.

روابط طالبان در شمال افغانستان با ترکمنستان و ازبکستان خوب است، اما با تاجیکستان چندان مناسب نیست، زیرا پس از پانزدهم آگست سال ۲۰۲۱، زمانی که طالبان کابل را تصرف کردند، چندین بار در امتداد مرز با تاجیکستان درگیری‌های مسلحانه رخ داده است. آخرین مورد آن دو هفته پیش اتفاق افتاد که به گفتهٔ مقام‌های تاجیکستان، در جریان آن سه افغان که مشغول قاچاق بودند، کشته شدند.

عربستان سعودی به مناسبت ماه مبارک رمضان ده ها تُن خرما به افغانستان کمک میکند

آرشیف
آرشیف

عربستان سعودی با هلال احمر افغانستان صد تُن خرما کمک کرد.

علی محمد الحصان، معاون سفارت عربستان سعودی در کابل، روز پنجشنبه گفت که این کمک به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان صورت گرفته و ریاض متعهد است که در هر شرایطی به کمک‌های بشردوستانه خود با افغانستان ادامه دهد.

امروز بیست‌وپنجم ماه شعبان است و از امروز چهار یا پنج روز دیگر، نخستین روز ماه رمضان خواهد بود.

کمک به زلزله زده ها در شرق افغانستان

ویرانی زلزله در افغانستان - آرشیف
ویرانی زلزله در افغانستان - آرشیف

سازمان مواد خوراکی و زراعت ملل متحد (FAO)، یونیسف و دولت فرانسه برنامه‌ای به ارزش دو میلیون یورو را برای کمک به زلزله‌زدگان در شرق افغانستان آغاز کرده‌اند.

بر اساس این برنامه، در ولایت‌های کنر و ننگرهار به نزدیک به پنجاه‌ودو هزار نفر کمک خواهد شد.

در اواخر ماه آگست سال میلادی گذشته، در پی وقوع زلزله در شرق افغانستان بیش از دو هزار و دوصد نفر جان باختند و بیش از سه هزار و ششصد نفر زخمی شدند. در نتیجه این زلزله، بیش از شش هزار و هفتصد خانه ویران شد.

سازمان بین‌المللی مهاجرت: در دو هفتۀ اخیر ماه جنوری بیش از ۳۸ هزار افغان از پاکستان برگشته اند

خانواده‌های افغان در حال بازگشت از پاکستان (تصویر آرشیف)
خانواده‌های افغان در حال بازگشت از پاکستان (تصویر آرشیف)

بر اساس گزارشی که این ادارۀ ملل متحد روز پنج‌شنبه، ۲۳ دلو نشر کرده، این افغان‌ها که شمار دقیق‌شان به ۳۸ هزار و ۲۰۱ نفر می‌رسد، از طریق پنج گذرگاه به افغانستان برگشته اند.

به گفتۀ آو او ام، در دو هفتۀ اخیر ماه جنوری میزان بازگشت‌ها نسبت به دو هفتۀ قبل آن ۲ درصد کاهش و اخراج‌ها ۷ درصد افزایش افزایش یافته است.

آمار این اداره نشان می‌دهد که از اپریل ۲۰۲۵ به این سو بیش از ۱ میلیون و ۱۵۵ هزار افغان از پاکستان به افغانستان بازگشته اند که از این بیش از ۱۵۸ هزار نفرشان اخراج شده اند.

به گفتۀ آی او ام، بازگشتی‌های که با آنان مصاحبه شده، ۹۹ درصدشان علت اصلی بازگشت‌شان به افغانستان را ترس از بازداشت خوانده اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG