خبر ها
وزير خارجه ء روسيه سرگی لاوروف برای گفتگوها با سران افغان به شمول رييس جمهور افغانستان حامد کرزی، و وزير خارجه امروز وارد کابل شد.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
تأیید وزارت دفاع امریکا: یک راکت ایران به پایگاه العُدید قطر اصابت کرد، خسارت اندک و بدون تلفات

وزارت دفاع امریکا تایید کرده است که در حمله راکتی ایران به پایگاه العُدید در قطر، یک راکت به این پایگاه اصابت کرده و خسارت اندکی وارد شده است.
شان پانل، سخنگوی پنتاگون، روز جمعه ۲۰ سرطان در پاسخی مکتوب به رسانهها تایید کرد این حمله در دوم سرطان انجام شده بود.
به گفته پنتاگون، بیشتر راکتها توسط سیستم دفاع هوایی امریکا و قطر منهدم شدهاند و هیچکسی در این رویداد آسیب ندیده است.
این نخستین بار است که پنتاگون اصابت راکت به این پایگاه را تأیید میکند.
ایران در واکنش به حملات امریکا به سه تاسیسات هستهای خود دوم سرطان چندین راکت به سمت العدید، پایگاه هوایی نیروهای امریکایی در بیرون از دوحه، پایتخت قطر، شلیک کرد.
این حمله همچنین منجر به برقراری آتشبس بین ایران و اسرائیل شد که توسط رئیسجمهور دونالد ترمپ میانجیگری شد و به جنگ ۱۲ روزه دو کشور پایان داد.
در حمله حوثیها به یک کشتی در دریای سرخ، ۴ نفر کشته و ۱۱ نفر ناپدید شدهاند

ماموریت دریایی اتحادیه اروپا در شرق میانه اعلام کرد که در نتیجه حمله گروه حوثی به یک کشتی، چهار نفر کشته و یازده نفر دیگر مفقود شدهاند.
این ماموریت دیروز در بیانیهای گفت که نیروهای حوثی دیروز به این کشتی که پرچم لیبریا را حمل میکرد، تیراندازی کردند.
طبق این بیانیه، گروههای کمک رسان ده نفر را نجات دادهاند که هشت نفر از آنها خدمه فیلیپینی کشتی و دو نفر دیگر شامل یک یونانی و یک هندی بودهاند.
در مجموع ۱۵ نفر مفقود هستند، به شمول افراد که جان باختند.
گروه حوثی اعلام کرده است که برخی از اعضای خدمه را به گروگان گرفتهاند.
سفارت امریکا در یمن که نزدیک به یک دهه است از عربستان سعودی فعالیت میکند، گفته است که گروه حوثی این افراد را گروگان گرفتهاند.
دونالد ترمپ میگوید که امریکا سلاحهایش را به ناتو میفروشد و ناتو باید آنها را به اوکراین بدهد

دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحده، و وزیر خارجهاش میگویند که امریکا تسلیحاتش را به ناتو میفروشد تا متحدان اروپایی بتوانند این سلاحها را در اختیار اوکراین قرار دهند تا حملات طیارههای بیسرنشین و راکتی روسیه را دفع کند.
آقای ترمپ روز جمعه در گفتوگو با شبکه خبری NBC گفت که هزینه کامل این تسلیحات را ناتو پرداخت خواهد کرد.
وزیر امور خارجه امریکا مارکو روبیو نیز اعلام کرد که برخی از تسلیحات ساخت امریکا که مورد نیاز اوکراین است، به ناتو تحویل داده شدهاند.
به گفته او، ناتو میتواند این سلاحها را در اختیار اوکراین قرار دهد و کشورهای اروپایی میتوانند به جای آن تسلیحات تازه از امریکا خریداری کنند.
روبیو در جریان سفرش به کوالالامپور، پایتخت مالزیا، در یک نشست خبری گفت که ارسال تسلیحات از جرمنی به اوکراین در مقایسه با امریکا، سریعتر و آسانتر انجام میشود.
این در حالی است که اوکراین اعلام کرده برای مقابله با راکتهای بالستیک و کروز روسیه، به شدت به تسلیحات امریکایی از جمله سامانه دفاع هوایی پاتریوت نیاز دارد.
پاکستان: حضور گروههای مسلح پاکستانی در افغانستان مانع بزرگ بهبود روابط دو کشور است

پاکستان یکبار دیگر ادعا کرده که گروههای مسلح مخالف این کشور در افغانستان حضور دارند.
شفقت علی خان سخنگوی وزارت خارجهی پاکستان روز گذشته در نشست خبری هفتگیاش در اسلامآباد گفت که با وجود آغاز گفتگوها میان افغانستان و پاکستان در ماههای اخیر با هدف بهبود روابط از طریق تماسهای دیپلماتیک، فعالیت گروههای مسلح پاکستانی در خاک افغانستان همچنان مانع بزرگی در برابر گسترش روابط دوجانبه و پیشرفت همکاریهای منطقهای به شمار میرود.
او افزود که پاکستان نگرانیاش را در مورد حضور لانههای تروریستی در افغانستان با مقامهای حاکم طالبان در میان گذاشته و از آنان خواسته است تا اقدامات مشخصی علیه این گروهها انجام دهند.
حکومت طالبان در مورد این اظهارات چیزی نگفته است.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که به تاریخ ۷ جولای (۱۶ سرطان)، نمایندگان حکومت طالبان و پاکستان در اسلامآباد دیدار کردند. به گفتهی شفقت علی خان، در اجندای این مذاکرات موضوعاتی چون تجارت، بازگشت پناهجویان، تماسهای منطقهای و همکاریهای امنیتی گنجانده شده بود.
اسلامیک ریلیف: هزاران مهاجر اخراجشده از ایران در غرب افغانستان در وضعیت بحرانیاند

نهاد خیریه "اسلامیک ریلیف" میگوید که هزاران مهاجر افغان که از ایران اخراج شدهاند، در وضعیت بسیار بدی در غرب افغانستان گیر ماندهاند.
این نهاد خیریه روز گذشته در بیانیهای براساس تحقیق تازهاش اعلام کرد که بسیاری از خانوادههای اخراجشده به کمکهای فوری در زمینهی غذا و سرپناه نیاز دارند، اما شمار زیاد بازگشتکنندگان و کمبود امکانات محلی، رسیدگی به آنان را دشوار کرده است.
بر پایهی این تحقیق، تنها در یک ماه گذشته نزدیک به نیم میلیون مهاجر افغان بهگونهی اجباری از ایران اخراج شدهاند و روزانه حدود ۳۵ هزار نفر دیگر نیز اخراج میشوند.
پیش از این، دیگر نهادهای بینالمللی از جمله سازمان ملل متحد نیز از شدت یافتن روند اخراج مهاجر افغان از ایران انتقاد کرده بودند.
ملل متحد: نزدیک به سه میلیون مهاجر افغان امسال به افغانستان برمیگردند

رئیس کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان برای افغانستان میگوید که امسال احتمال دارد حدود سه میلیون پناهجوی افغان به کشورشان بازگردند.
عرفات جمال روز جمعه، ۲۰ سرطان در یک نشست خبری از طریق ویدیو کنفرانس از کابل گفت: «آنچه ما شاهد آن هستیم، اخراج تحقیرآمیز، بینظم و گستردهی پناهجویان افغان از هر دو کشور، یعنی ایران و پاکستان است.»
آقای عرفات افزود که این بازگشت دستهجمعی پناهجویان، فشار بزرگی بر افغانستان وارد میکند؛ کشوری که از پیش نیز با بحران بشری روبهرو بوده است.
آقای عرفات یادآور شد که تاکنون ۱.۶ میلیون افغان از پاکستان و شمار زیادی دیگر از ایران به کشور بازگردانده شدهاند. به گفتۀ او، براساس برآوردها ممکن است این رقم تا پایان سال به سه میلیون نفر برسد.
سازمان ملل پیش از این نیز گفته بود که بیشتر پناهجویان افغان بهگونهی اجباری از ایران اخراج میشوند.
مرکز خبرنگاران افغانستان از جنوری تا جون امسال، ۱۴۰ مورد نقض آزادی رسانهها و خبرنگاران را ثبت کرده است

مرکز خبرنگاران افغانستان میگوید که در شش ماه نخست سال ۲۰۲۵، حداقل ۱۴۰ مورد نقض آزادی رسانهها و خبرنگاران در افغانستان را ثبت کرده است.
این مرکز جمعه ۱۱ جولای با نشر اعلامیهای در ویب سایت خود گفته است که این ارقام حدود ۵۶ درصد افزایش را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد.
براساس اعلامیه، یکی از موارد برجسته نقض حقوق خبرنگاران در شش ماه اخیر، بازداشت دست کم ۲۰ خبرنگار است که بیشتر آنان به اتهام تبلیغات علیه طالبان از طریق همکاری با رسانههای بیرونی بازداشت شدهاند.
این بازداشتها به شکل موقت از چند ساعت تا چند روز و چند ماه بوده است.
همزمان مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است که از ماه جنوری تا جون امسال، حکومت طالبان تلاش کرده تا بر مبنای قانون امر به معروف و نهی از منکر، نشر تصاویر زنده جان را ممنوع کرده، اطلاع رسانی تصویری به ویژه تلویزیون ها را بیشتر از پیش محدود کند.
طالبان پس از برگشت به قدرت در اگست ۲۰۲۱ محدودیتهای سختگیرانه را بر رسانهها و کارمندان رسانهای در افغانستان وضع کردند که مورد انتقاد شدید نهادهای حامی رسانهها قرار گرفته است.
امضای تفاهمنامه ساخت خط آهن هرات- تورغندی میان افغانستان و قزاقستان

تفاهمنامه ساخت خط آهن هرات-تورغندی میان قزاقستان و افغانستان روزگذشته ۱۹ سرطان امضا شد.
وزارت داخله طالبان با نشر اعلامیهای گفته است که این پروژه به هزینۀ ۵۰۰ میلیون دالر ساخته خواهد شد.
براساس این اعلامیه، این تفاهمنامه در دیدار ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی رئیس الوزرای طالبان با مرات نورتلیف معاون صدراعظم و وزیر خارجه قزاقستان در کابل به امضا رسید.
دو طرف این تفاهمنامه را مهم خوانده اند.
همزمان خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان گزارش داده که امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان با آقای نورتلیف دیدار کرده و در مورد روابط دوجانبه، همکاری های اقتصادی و پروژههای ترانزیتی گفتگو کرده است.
جان باختن ۱۸ زائر افغان در مراسم امسال حج در عربستان سعودی

وزارت ارشاد، حج و اوقاف طالبان از جان باختن ۱۸ حاجی افغان در جریان مراسم حج امسال خبر داده است.
این وزارت با پایان روند برگشت زائران افغان از عربستان سعودی، پنجشنبه ۱۹ سرطان گفت که در جریان مراسم حج امسال ۱۸ حاجی افغان عمدتاً به دلیل کهولت سن، بیماری یا حوادث ترافیکی جانهای شان را از دست دادند.
پیش از این، وزارت ارشاد، حج و اوقاف طالبان گفته بود که امسال حدود ۳۰ هزار نفر از افغانستان برای شرکت در مراسم حج به عربستان سعودی رفته اند.
اجساد ۹ مسافر ربودهشده در ایالت بلوچستان پیدا شد

مقام های پاکستانی میگویند که اجساد ۹ مسافر را پیدا کرده اند که از سوی افراد مسلح در بلوچستان گروگان گرفته شده بودند.
نوید علم، یک مقام حکومتی گفته است که اجساد تیرباران شدۀ این افراد شب گذشته از یک ساحه کوهستانی پیدا شد.
شاهد ریند، یک سخنگوی ایالت بلوچستان گفته که این ۹ مسافر روز گذشته از یک موتر مسافربری گروگان گرفته شده بودند.
آقای ریند افزود که قربانیان این رویداد به صفت کارگر در بلوچستان کار میکردند و به سوی منازل شان در ایالت پنجاب روان بودند
هنوز هیچ گروهی مسئولیت این رویداد را به عهده نگرفته است اما پیش از این، جدایی طلبان بلوچ، مسئولیت کشتار باشندههای ایالت پنجاب را در رویدادهای مشابه به دوش گرفته اند.