لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۷:۴۱

عمر:کار مرکز واحد صادرات در گمرک کابل آغاز می شود


جواد عمر سخنگوی وزارت تجارت و صنایع افغانستان
جواد عمر سخنگوی وزارت تجارت و صنایع افغانستان
مقامات وزارت تجارت و صنایع افغانستان می گویند، به زودی کار تاسیس مرکز واحد صادارت افغانستان را در گمرک کابل آغاز می کنند.

جواد عمر سخنگوی وزارت تجارت و صنایع افغانستان به روز شنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت که هدف از ایجاد این مرکز، تسریع روند فعالیت تاجران افغان و ساده سازی پروسه صادرات در افغانستان است.
وی در مورد گفت:
« هدف از ساختن این واحد این است که ما بتوانیم ادارات، دفاتر و ارگان های را که در امر صادرات دخیل هستند و در نقاط مختلف شهر کابل جای دارند، زیر یک چتر جمع کنیم تا به مشکلات شان رسیده گی درست صورت گیرد.»

مقامات وزارت تجارت می گویند که در نظر است مرکز واحد صادرات، طی شش ماه آینده در ریاست گمرک کابل ایجاد و با وسایل مدرن تخنیکی تجهیز شود.

این مرکز به کمک مالی اداره انکشافی ایالات متحده امریکا ساخته خواهد شد.

با این که مقامات وزارت تجارت می گویند، با ایجاد این مرکز بخش بزرگ از مشکلات تاجران را مرفوع می کنند، اما تاجران افغان می گویند، ایجاد این گونه مرکز ها باعث پیچیده گی امور و افزایش بیروکراسی در برابر کار های تجارتی آنان خواهد شد.

حاجی رحم الدین حاجی آغا، معاون شورای تاجران افغانستان در این مورد به روز شنبه در صحبت با رادیو آزادی نظریاتش را چنین ابراز کرد:
« ایجاد شعبات زیاد موجب سرگردانی تاجران می شود. وقتیکه تاجر مال وارد و یا هم صادر می کند در گمرکات افغانستان بالای سند بیش از 50 امضا می شود. اگر شعبات که به منظور صادرات برای جلوگیری از امضا ها و سرگردانی تاجر ایجاد شود، ما این را یک گام مثبت می دانیم.»

در عین حال مقامات اتاق های تجارت و صنایع افغانستان می گویند، ایجاد ادارات متعدد نمی تواند پاسخگوی مشکلاتی باشد که فرار راه تاجران افغان قرار دارد.

آذرخش حافظی رییس روابط بین المللی اتاق های تجارت افغانستان می گوید، تولیدات افغانستان تا اکنون پاسخگوی نیازمندی های داخلی افغانستان نه بوده و هم چنان نمی تواند در بازار های جهانی نیز رقابت کند.

آقای حافظی می گوید، دولت افغانستان باید در عوض ساختن ادارات متعدد روی بلند بردن سطح تولیدات افغانستان که بتواند در بازار های منطقه و جهان رقابت کند، تلاش نماید.
وی در ادامه گفت:
« تا به امروز اولویت های انکشاف صادرات و صنایع رقابتی ما معلوم نیست. هیچ نوع پالیسی در جهت حمایت صادرات و تولید وجود نه دارد. هنوز آشفته گی، چور و چپاول و در هر جا پاتک است. هر کس به نام بازسازی و غیره از تاجر باج می گیرد. یک عده تاجران فرار کردند و عدهء که باقی مانده اند صرف به خاطر وطن پرستی و علاقهء که به این خاک دارند، می باشد. اما از لحاظ منطق اقتصادی هیچ دلیلی وجود نه دارد که آنها در این مملکت باقی بمانند.»

به باور مسوولین اتاق های تجارت افغانستان، نه بود یک استراتیژی واضیح انکشاف صنایع در افغانستان و عدم حمایت دولت از سکتور خصوصی از مشکلاتی است که تاجران افغان به آن مواجه اند.

مسوولین اتاق های تجارت افغانستان می گویند، این مشکلات باعث کاهش قابل ملاحظهء در صادرات افغانستان شده است.


گزارش از فوزیه «احسان»
XS
SM
MD
LG