لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۱:۳۸

دهها پایه ماشین فوتوکاپی با وزارت معارف کمک شد


وزارت معارف افغانستان از تلاش ها برای بهبود وضعیت تعلیمی در کشور خبر می دهد. مقامات این وزارت به روز شنبه پس از تسلیم گیری دهها پایه ماشین فوتو کاپی از موسسه خصوصی نشواتیک هالند گفتند، به اساس پلان 5 ساله استراتیژیک معارف افغانستان، تمام وسایل در مکاتب افغانستان تا ختم این پلان مدرن خواهند شد.

به هدف رفع مشکلات متعلمین به خصوص در بخش کتب و صنوف درسی در کشور برنامه های تازه یی در سال جاری روی دست است که یکی پی دیگر عملی خواهد شد.

مقامات وزارت معارف افغانستان به روز شنبه پس از تسلیم گیری تعدادی از ماشین های فوتو کاپی از سوی موسسه خصوصی هالندی گفتند، که آنان کتاب های جدید را زیر چاپ دارند، تا برای شاگردان مناطق گرم سیر در سال جدید تعلیمی آن ولایات توزیع نمایند.

محمد آصف ننگ سخنگوی وزارت معارف در این رابطه چنین گفت:
«هجوم شاگردان زیاد است وسایل مکتب محدود می باشد، در دوره ابتدایه کمبود نیست اما دوره های ثانوی و لیسه نصاب تعلیمی تغییر کرده است که چاپ کتاب زیر دست و در آینده نزدیک برای شاگردان توزیع می گردد.»

به گفته یک مسوول موسسه خصوصی نشواتیک هالند، این موسسه از چند سال به این سو به بخش های مختلف معارف افغانستان کمک نموده است، و به گفته آنان قرار است، پس از این که مشکلات معارف شهر کابل از لحاظ وسایل تخنیکی حل گردد، به ولایات نیز هم چو کمک ها فرستاده شود.
دهها پایه ماشین فوتوکاپی با وزارت معارف کمک شد

با آن که وزارت معارف افغانستان از مدرن سازی مکاتب کشور سخن می زند، شمار زیادی از شاگردان به ویژه در مناطق جنوبی و شرقی از نبود امکانات چون کتاب درسی و وسایل دیگر شکایت دارند.

آنان می گویند، در صورتی که کتاب برای خواندن نداشته باشند چگونه به امتحان کانکور حاضر شوند و به پوهنتون ها راه یابند.

وزارت معارف افغانستان در حالی از عملی نمودن پلان استراتیژی که به اساس آن مشکلات اساسی در مکاتب افغانستان حل خواهد گردید سخن می گوید، که تعدادی بیشتر از شاگردان در ولایات مختلف افغانستان از نبود وسایل درسی و کمبود معلم مسلکی نا راض اند.

شاگردان در تعدادی از ولایات می گویند، در صورتی که در مکتب برای آنان زمینه درس خواندن مساعد نباشد، آنان چگونه می توانند با ذهن خالی در امتحان کانکور اشتراک نمایند و به پوهنتون های دولتی راه یابند.

کارشناسان امور تعلیمی نیز به این باور اند که نواقص در نصاب تعلیمی و کمبود کتاب های درسی در افغاستان سبب می گردد، که جوانان فارغ التحصیل مکاتب نه توانند دروس شان را به درستی دنبال کنند و نتایج موثری به دست بیاورند.


منیژه دیوه
XS
SM
MD
LG