لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۱۴

«نیروهای خارجی باید فکر کنند که چقدر زود تر می توانند از افغانستان بیرون شوند»


صدراعظم بریتانیا دیود کامیرون
صدراعظم بریتانیا دیود کامیرون
ابزرور

روزنامهء بریتانیای ابزرور می نویسد که در نتیجهء گسترش عملیات قوای امریکایی و بریتانیایی در مناطق تحت نفوذ طالبان، خشونت ها افزایش یافته است.

ریچارد باریت مسوول بخش مبارزه با تروریزم سازمان ملل متحد که قبلاً به حیث رییس ادارهء ضد تروریزم بریتانیا کار می کرد، به آبزرور گفته که جنگ در افغانستان به درستی به پیش نمی رود و وضعیت بسیار خراب شده است.

باریت گفته است که قوای خارجی به مناطق می روند که در گذشته اصلاً نه رفته بودند، و اگر در آن جای ها طالبان موجود باشند، طبعاً در مقابل شان می جنگند که این خود نا آرامی به بار می آورد.

این اظهارات در حالی است که صدراعظم بریتانیا دیود کامیرون هم اخیراً در مورد تلاش های نظامی در افغانستان به نحوی از آنها ابراز نگرانی کرد.

به نوشته آبزرور، کامیرون گفت، نیروهای بریتانیایی و ایتلاف باید در این مورد فکر کنند که چقدر زود تر می توانند از افغانستان بیرون شوند.

روزنامهء آبزرور نوشته که ستراتیژی خروج نیروهای خارجی از افغانستان بیشتر به آموزش اردوی و پولیس افغان بستگی دارد. اما ریچارد باریت، مسوول بخش مبارزه با تروریزم سازمان ملل متحد گفته است که اردو و پولیس ملی افغانستان فعلاً خیلی ضعیف اند و به افسران مسلکی و مجرب ضرورت دارند.

او به آبزرور گفته است که حتی اگر کشورهای خارجی عساکر شان را از خطوط اول جنگ بیرون هم بکشند، بازهم ضرورت است تا برای مدت طولانی نیروهای افغان را آموزش بدهند.


واشنگتن پست

واشنگتن پست در مقالهء نوشته که آینده افغانستان به شراکت در معاملات تجاری متکی است.

نویسنده این مقاله نوشته که مناسب ترین تحلیل در مورد وضعیت افغانستان، همانا ستراتیژی به نام راه ابریشم جدید است. ستراتیژی که توسط مرکز مطالعات بین المللی جان هاپکینز تهیه شده و قوماندانی مرکزی ایالات متحده امریکا که بر روند جنگ نظارت می کند هم در تهیه آن خیلی کمک کرده است.

به نوشته واشنگتن پست، در قسمت تحقیق در مورد این راه جدید تلاش شده که بعد از آغاز خروج قوای امریکایی از افغانستان در سال 2011 میلادی، تصویری ترسیم شود که افغانستان به حیث یک راه مهم تجاری میان آسیا و اروپا نقش بازی کند. راهی که بتواند شمال را به جنوب و شرق را به غرب وصل کند.

اما به نوشته روزنامه این پلان زمانی عملی شده می تواند که شبکهء قطار آهن در افغانستان ایجاد شود و پایپ لاین های گاز از این کشور گذشتانده شود.

واشنگتن پست نوشته که از اهداف اصلی طرح ایجاد قطار آهن در افغانستان، وصل کردن ایران به هند و روسیه به پاکستان و چین به خلیج فارس خوانده شده است. چیزی که به باور نویسنده این مقاله واشنگتن پست، افغانستان را به یک مرکز قدرتمند مبدل خواهد ساخت.


XS
SM
MD
LG