لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۷ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۵:۲۰

در مورد خروج نیرو های بین المللی از افغانستان نگرانی های وجود دارد


در سال جاری افغانستان، تابستان دشواری را سپری کرد. قوت های خارجی خروج شان را از آن کشور آغاز کردند. برادر اندر رییس جمهور افغانستان در اثر یک سوقصد کشته شد. حمله کننده گان انتحاری به قتل مقامات افغان ادامه می دهند. طالبان یک هلیکوپتر امریکایی را سقوط دادند که در نتیجهء آن 30 امریکایی کشته شد. تلفات افراد ملکی در سطح بلند آن قرار دارد و تعداد زیاد افغان ها هراس دارند، بعد از آن که قوت های خارجی به خانه هایشان برگردند، کشور شان درگیر یک جنگ داخلی خواهد شد.

روزنامهء واشینگتن پوست می نویسد:
مقامات امریکایی با استفاده از هر فرصت ممکن تلاش می کنند، افغان های مطمین سازند که امریکا، افغانستان را بعد از آنکه قوت هایش آن جا را ترک کند، تنها نخواهد گذاشت.
هفته ها قبل زمانیکه راین کروکر سفیر جدید امریکا به کابل آمد، گفت:
«برای خروج از افغانستان عجلهء وجود ندارد.»

تصمیم بارک اوباما رییس جمهور امریکا مبنی برخروح 10 هزار سرباز امریکایی قبل از ماه دسامبر امسال و خروج 23 هزارتن دیگر در سال آینده، این هراس را در بین افغان ها به وجود آورده است که تعهد جامعهء بین المللی به پایان آن نزدیک شده است.

افغانان در زمینهء اینکه پولیس و اردوی افغانستان تا سال 2014 قادر به تامین امنیت در کشور شان خواهد بود، با ایتلاف به رهبری امریکا هم نظر نمی باشند.
یک تعداد دیگر افغانان در مورد این که بعد رفتن قوت های خارجی به خانه هایشان و خسیس تر شدن دونر ها یا مساعدت کننده گان بین المللی، اقتصاد افغانستان سقوط خواهد کرد، نگرانی دارند.

روزنامهء واشینگتن پوست می نویسد:
سید احمد خالد مجید یار یک محقق انستیتوت امریکن انترپرایس در واشینگتن که وظیفهء رهنمایی و آموزش افسران نظامی امریکایی را در زمینهء تروریزم، سیاست و فرهنگ افغانستان به عهده دارد، می گوید:
«حتی کسانی که در افغانستان مقام های بلند دولتی دارند و یا مالک تجارت های بزرگ می باشند، از افغانستان بیرون شده، یا سرمایه هایشان را خارج می کنند.»

سیدصلاح الدین آغا 64 ساله که یک معلم متقاعد در شهر کندهار در زادگاه طالبان می باشد، می گوید:
« قوت های خارجی هرگز نباید در افغانستان مداخله می کردند. حالا همهء کسانی که آن ها را می خواستند، با خطر بزرگ از جانب طالبان مواجه اند. اکنون طالبان قوی تر از هر زمان دیگر اند و ما باید با عواقب آن مقابل شویم.»
سیدصلاح الدین آغا می افزاید:
«اکثر مردم تصور می کنند که به آن ها خیانت شده و توسط خارجی ها استفاده شده اند»

روزنامهء واشینگتن پوست می نویسد:
برخی باشنده گان شهر جلال آباد و ولایت هلمند نیز اظهارات و احساسات مشابه دارند.

در گزارش اخیر گروپ بحران های بین المللی گفته شده است که جامعهء بین المللی باید یک بخش از مسوولیت پریشانی موجود را به عهده گیرد.
داکتر اشرف غنی احمدزی که مسوولیت پروسهء انتقال را در افغانستان به عهده دارد می گوید:
«در صورتیکه از همین اکنون یک پلان گزاری دقیق آغاز نشود، در سال 2014 زمانیکه قوت های خارجی کشور را ترک کنند، افغانستان می تواند متحمل یک ورشکسته گی عمیق اقتصادی شود.»
XS
SM
MD
LG