لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۳۱ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۴۰

سلطانی: گناز مطابق میلش در مورد زنده گی آینده تصمیم بگیرد


لطیفه سلطانی هم آهنگ کننده ی برنامه های حمایت و انکشاف حقوق زنان
لطیفه سلطانی هم آهنگ کننده ی برنامه های حمایت و انکشاف حقوق زنان
کمسیون مستقل حقوق بشر افغانستان روی جلوگیری از سلب آزادی گلناز تاکید کرده است.

لطیفه سلطانی هم آهنگ کننده ی برنامه های حمایت و انکشاف حقوق زنان در کمسیون مستقل حقوق بشر به روز شنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت، مطابق به موازین حقوق بشر باید به گلناز حق داده شود تا با هر کسی می خواهد ازدواج کند.

خانم سلطانی از صدور فرمان رییس جمهور کرزی در مورد رهایی گلناز استقبال کرد و چنین گفت:
«صدور فرمان رییس جمهور افغانستان در مورد رهایی خانم گلناز به عنوان یک خانم که ماندن او در زندان نه به نفع خودش است و نه به نفع طفلش است، از دید کمسیون کدام مشکل ندارد. اما اگر فرمان رییس جمهور بخاطر آزادی اگر مشروط باشد یعنی به بدل اینکه با شخص مهاجم ازدواج بکند، از دید کمسیون یک عمل غیر قانونی است چون مطابق قانون افغانستان هیچ فردی حق ندارد آزادی شخصی یک انسان را سلب بکند.»

گلناز پس از آنکه از سوی شوهر دختر عمه اش مورد تجاوز جنسی قرار گرفت، به اتهام زنا عقب میله های زندان افتاد. این زن دو سال از عمرش را در زندان سپری کرد و هفته گذشته بنابر فرمان رییس جمهور کرزی از حبس رها شد.

وزارت عدلیه ی افغانستان می گوید، گلناز به طور نا مشروط آزاد شده است. فرید احمد نجیبی سخنگوی این وزارت به رادیو آزادی گفت، حکومت گلناز را مجبور نساخته تا با شیر محمد که به جرم تجاوز بر گلناز در زندان به سر می برد، ازدواج کند:

«در فرمان از هیچ کدام فردی نامبرده نشده که خدا ناخواسته با او اجبار شده باشد که جبراً این شخص را تو باید نکاه کنی، زمانی که ما از پرسان کردیم او خود گفت بخاطر عزت و آبرویم به خاطر که در بین قوم اعاده حیثیت شوم شرط من اینست که او خواهر خود را برای برادرم به نکاه بدهد و من با او ازدواج می کنم.»

گلناز که در حال حاضر در یکی از خانه های امن در کابل شب و روز را با دختر اش سپری می کند، گفته که هر چند از شوهر دختر عمه اش نفرت دارد، اما مجبور است برای حل اختلافات میان دو خانواده شیر محمد را به عنوان همسر اش قبول کند.

«می خواهم با او نکاح کنم، هر چه با من شده، ظلم شده، تجاوز شده، حالا زنده گی ام خراب شده، می خواهم دخترم صاحب سرپرست و پدر شود. طوری نشود که او یتیم و من همین گونه باقی بمانیم.»

انتقاد هایی وجود دارد، که با وجود تلاش های نهاد های مسوول به هدف کاهش خشونت با زنان در افغانستان، میزان خشونت علیه این طبقه در حال افزایش است.

کمسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در ربع دوم سال روان میلادی، بیش از یک هزار قضیه ی خشونت علیه زنان را ثبت کرده است.

این در حالیست که به اساس گزارش ها، در تمام سال 2010 دو هزار و هفتصد قضیه ی خشونت با زنان در نزد این کمسیون ثبت شده بود.
XS
SM
MD
LG