لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۵:۰۳

بیشترین سانسور رسانه ها در ایران، بیلاروس و ازبکستان است


کمیتهء حمایت از ژورنالیستان یا سی پی جی، مقامات ارشد حکومت های ازبکستان، بیلاروس و ایران را در فهرست بدترین رهبران سانسور کنندهء رسانه ها در سطح جهان درج کرده است.

در گزارش که دیروز نشر شد، این کمیتهء سه کشور را به دلیل محروم ساختن ژونالیستان از دسترسی به اطلاعات موثق عمدتاً از طریق مسدود ساختن صفحات انترنیت مقصر دانست.

رابرت مهانی معاون این کمیته گفت که مسوولان در ایران صفحات انترنیت را به شدت سانسور کرده و دست به زندانی کردن ده ها ژورنالیست زده اند.

« ایران با استفاده از زندانی ساختن ژورنالیستان از پوشش خبرهای انتقادی جلوگیری کرده است. نشریات اصلاح طلبان غالباً منع می شوند و کارمندان شان به زندان فرستاده می شوند. نشرات ستلایت یا ماهواره و میلیون ها صفحهء انترنیت مسدود شده اند.»

در فهرست سال 2006 کمیتهء حمایت از ژورنالیستان، ایران در میان بدترین سانسور کننده گان رسانه یی نبود، اما از آن به بعد پس از کشور افریقایی ارتریا، کوریای شمالی و سوریه به حیث چهارمین بدترین سانسور کنندهء اطلاعات و معلومات شناخته شده است.

کمیتهء حمایت از ژورنالیستان می گوید که در ازبکستان، تمام رسانه های مستقل به صورت موثر از بین برده شده اند. معاون این کمیته همچنان افزوده است که پنج تن از خبرنگاران همین اکنون حبس طولانی مدت را در ازبکستان سپری می کنند. ازبکستان در فهرست ششمین بدترین کشور سانسور کنندهء رسانه ها در سطح جهان قرار گرفته است.

مهانی در مورد سانسور رسانه ها در ازبکستان می گوید:
« هیچ رسانهء مستقل در ازبکستان موجود نیست. دسترسی به صفحات انترنیتی بیرونی و حتی کلمات کلیدی مسدود شده اند. پنج تن از خبرنگاران حبس طولانی مدت را سپری می کنند و به خبرنگاران خارجی اجازهء فعالیت درین کشور داده نمی شود.»

کمیتهء حمایت از ژورنالیستان در مورد بیلاروس نوشته است که انتخاب مجدد السکاندر لوکاشینکا رهبر مستبد این کشور در انتخابات ریاست جمهوری ضربهء بود بر پیکر نیم جان آزادی مطبوعات در بیلاروس.

به گفتهء این مقام کمیتهء حمایت از ژورنالیستان، حتی پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در بیلاروس، رژیم به رهبری لوکاشینکا به صورت دوامدار ژورنالیستان را مورد تعقیب قانونی قرار می داد و همچنان در انجام تحقیقات در مورد قضیهء قتل حداقل سه تن از ژورنالیستان در بیلاروس ناکام مانده بود.

دیگر کشورهای موجود در فهرست کمیتهء حمایت از ژورنالیستان این هاستند: میانمار، عربستان سعودی، و کیوبا.

گزارش کمیتهء حمایت از ژورنالیستان یک روز بعد از آن نشر می شود که یک نهاد دیگر ناظر بر فعالیت رسانه ها موسوم به فریدم هاوس در ارزیابی خود در سطح جهان گفت که فیصدی افراد که به مطبوعات آزاد دسترسی دارند به پایین ترین سطح آن در تقریباً بیست سال گذشته کاهش یافته است.

در یک اعلامیهء جداگانه، نهاد نظارت بر آزادی ژورنالیستان که مقرش در عراق است گفته است که فشار بر ژورنالیستان عراقی در حال افزایش است و شمار دستگیری های غیرقانونی و خشونت علیه خبرنگاران افزایش یافته است.
XS
SM
MD
LG