لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۹:۵۰

شمار گداها در سرک های شهر شبرغان روبه افزایش است


شمار گداها در سرک ها و جاده های شهر شبرغان روبه افزایش است و هیچ نشانه ای از تعیین سرنوشت برای آنان به چشم نمی خورد. بسیاری از اطفال گدا برای جلب توجه مردم به روش های خاصی می پردازند تا پول بدست بیاورند.

دختر هشت ساله ای که کالا هایش همه خاک آلود است در پیاده رو مقابل مسجد جامع شهر شبرغان در مرکز شهر روی زمین نمناک خوابیده از مردمی که از کنارش می گزرند پول گدایی می کند. ولی دختر نوجوان دیگری که کمی دور تر از این دختر هشت ساله ایستاده آنقدر می گیرید که تا دل مردم برایش بسوزد و چند افغانی بدست بیاورد.

او می گوید: پدرم وفات کرده مادرم مریض است، من خودم نان آور فامیل هستم از مادر یک دختر می باشم، نیمی روز مکتب می خوانم و دیگر اوقات گدایی می کنم. اما بیشتر این گداها حاضر نمی شوند در باره کار و خود شان با کسی حرف بزنند.

مسوولان می گویند: تعداد گداها در شهر شبر غان از قبل هم زیاد بود ولی به نظر می رسد در هفته های اخیر در تعداد شان افزایش قابل ملاحظه به وجود آمده است. صدر الدین مسوول بخش اطلاعات ریاست سره میاشت جوزجان گفت:

سال گزشته نظر به هدایت مرکز، ریاست سره میاشت جوزجان به جمع آوری گداها پرداخته بود و هدف این بود که معیشت این افراد در سره میاشت فراهم شود تا آنان مجبور نباشند به گدایی بپردازند مگر تعدادی کمی را ما توانستیم جمع آوری کنیم و بسیاری از این گدا یان حاضر نشدند که به سرمیاشت بیایند.

او می گوید: به نظر من این برنامه ناکام بود نتوانست گداهای شهر را جمع آوری نماید. بگفته صدر الدین مسوول اطلاعات سره میاشت جوزجان در میان گدایان شهر شبر غان تقسیم بندی های مختلفی وجود دارد. برخی از آن ها واقعاً محتاج اند که باید به آنها معاونت و کمک صورت گیرد. عده ای دیگر را معتادان مواد مخدر تشکیل می دهند، برخی گدایان هم وجود دارند که گدایی برای آنها حیثیت یک حرفه و پیشه را داشته و آنها به گونه ای میراثی آن را حفظ نمودند.

دسته ی دیگر از گدایان را در شهر شبرغان اطفال و کودکان خورد سن به ویژه شاگردان مکتب تشکیل می دهند. عبد الحی یشین رییس معارف ولایت جوزجان می گوید: تعدادی از شاگردان مکاتب که اولیای شان در فقر و ناداری بسر می برند مجبور می سازند تا اولاد شان دست به گدایی بزنند اما از درس و تعلیم عقب می مانند.

با وجود آن که ادارات مر بوط هرکدام به گونه ای از امکانات و کارکرد خود در قبال تطبیق فرمان رییس جمهور افغانستان مبنی بر منع گدایی که 3 سال قبل اعلام داشت سخن می گویند: مگر مشکل گدایی در شهر شبرغان و دیگر شهر های افغانستان همچنان به عنوان یک مشکل حاد اجتماعی به قوت خود باقی مانده است.


گزارشگر: محمد عالم رحمانیار
XS
SM
MD
LG