لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۹ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۹:۳۸

چرا اعمال خشونت علیه زنان افغان همچو قضیهء ملاله مورد توجه قرار نمی گیرد؟


حملهء اخیر طالبان پاکستانی بر ملاله یوسفزی دختر نوجوان میان تعدادی زیاد از مردم افغانستان این سوال را ایجاد کرده که چرا اعمال خشونت جاری علیه زنان و دختران در این کشور همچو قضیهء ملاله مورد توجه قرار نمی گیرد.

ملاله یوسفزی، مبارز مشهور تعلیم و آموزش دختران در سوات پس از اینکه از سوی طالبان زخمی شد، برای معالجه به بریتانیا انتقال داده شد.

مردم و حکومت های کشور های مختلف جهان حمله بر یوسفزی را محکوم نموده حمایت خود را از وی ابراز داشتند.

هیلی ارشاد، یک تن از نمایندگان کوچی ها در ولسی جرگهء افغانستان به آژانس خبررسانی رویترز گفت:

« دختران و زنان در افغانستان با خشونت روزمره روبرو هستند، به روی آنها تیزاب پاشیده می شود و یا اعضای بدن آنها قطع می شود ولی باز هم چنان مورد توجه قرار نمی گیرند.»

این عضو ولسی جرگه هنگام صحبت با آژانس خبررسانی رویترز ابراز نگرانی کرده گفت که حکومت افغانستان چندان علاقمندی واقعی به تامین حقوق زنان ندارد.

او می گوید که از حقوق زنان چون ابزار سیاسی استفاده می شود ولی حکومت کابل این ادعای وی را رد می کند.

رییس جمهور حامد کرزی حمله بر ملاله یوسفزی را در چوکات خشونت علیه زنان کشور خود محکوم نمود.

او هفته گذشته گفت: مردم افغانستان این حمله را تنها بر ملاله یوسفزی نه، بلکه حمله بر تمام زنان افغان تلقی می کند.

رییس جمهور حامد کرزی در سال جاری یک بار قبل هم خشونت در برابر زنان را با چنین شدت محکوم کرده بود و آن هم هنگامی که یک دختر بیست و دو ساله به نام نجیبه به اتهام زنا از سوی طالبان در محضر عام مجازات شد.

این واقعه هم عکس العمل جهانی به دنبال داشت.

خانم ارشاد عضو ولسی جرگه به آژانس خبررسانی رویترز گفت: هیچ کس اینجا خارج از پرده های تلویزیون کدام توجهی به تامین حقوق زنان ندارد.

حکومت امارات متحد عربی برای انتقال ملاله یوسفزی جهت علاج در انگلستان یک طیارهء امبولانس را در اختیار حکومت پاکستان گذاشت.

حکومت بریتانیا گفت که تمام مصارف علاج او را حکومت پاکستان به عهده گرفته است.

رییس جمهور حامد کرزی پس از حمله بر یوسفزی به رییس جمهور پاکستان آصف علی زرداری گفت: این واقعه ثابت می سازد که هر دو کشور باید در برابر دشمن مشترک خود با هم یکجا مبارزه کنند.

در حالیکه ادامهء حملات راکتی و توپخانه یی پاکستان بر مناطق سرحدی افغانستان روابط کابل و اسلام آباد را بیشتر تیره ساخته است، آژانس خبررسانی رویترز می گوید که این ابتکار رییس جمهور کرزی می تواند یک گام مهم به سوی بهبود روابط دو کشور تلقی شود.

ثریا پرلیکا، یک تن از مدافعان حقوق زن در افغانستان به آژانس خبررسانی رویترز گفته است که وضعیت ملاله یوسفزی نسبت به هر کس دیگر برای ما قابل درک می باشد، ولی حکومت برای دفاع از حقوق زنان به شعار دادن اکتفا می کند و چندان فعالیت عملی ندارد.
XS
SM
MD
LG