لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۹ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۱۵

شکایات در مورد معیاری نبودن موسسات تحصیلات عالی خصوصی در افغانستان


شماری از محصلین موسسات تحصیلات عالی خصوصی در کابل از پایین بودن کیفیت تدریس این موسسات تحصیلی شکایت می کنند.

سری زدم به شماری از پوهنتون های خصوصی در کابل تا از وضعیت محصلین این موسسات تحصیلی جویا شوم.

در صحبتی که با تعدادی از این محصلین داشتم آنان از پایین بودن کیفیت درس و بلند بودن فیس ماهوار این پوهنتون ها، شاکی به نظر می رسیدند.

برخی از این محصلین می گویند که موسسات تحصیلات عالی شخصی در کابل بیشتر توجه به جمع آوری پول دارند و در قسمت بلند بردن کیفیت درسی کار های لازم نمی کنند.

به گفته وزارت تحصیلات عالی در حال حاضر، از مجموع 65 موسسه تحصیلات عالی فعال در کشور، 30 موسسه آن در کابل فعالیت دارند.

مشکلات محصلین این پوهنتون ها را با مسوولان این نهاد های تحصیلی در میان گذاشتم.
این مسوولان انتقادات محصلین را بی بنیاد خوانده می گویند که تدریس آنان با کیفیت بلند و معیاری می باشد.

محمد فتح بابکرخیل مسوول پوهنتون خصوصی مشعل به این باور است که بازار اقتصاد افغانستان باز است و فیس پوهنتون ها نیز بر اساس همین سیاست تعیین می گردد.

انتقادات تنها از پایین بودن کیفیت تدریس و بلند بودن فیس پوهنتون های خصوصی نیست، بلکه عدم معیاری بودن صنوف درسی این پوهنتون ها موضوع دیگری است که محصلین از آن شکایت می کنند.

در این حال وزارت تحصیلات عالی افغانستان در صحبت با رادیو آزادی از ایجاد یک پالیسی و تعیین فیس معیاری برای موسسات تحصیلات عالی در سال آینده خبر می دهد.

در افغانستان پوهنتون های خصوصی تاریخچه ده ساله دارند، پیش از آن تنها پوهنتون های دولتی در کشور فعالیت می کرد.

اما یازده سال پیش با ایجاد مکاتب و افزایش علاقمندی جوانان به درس در پوهنتون های دولتی، این پوهنتون ها توانایی جذب تمام فارغان مکاتب را از دست داد و تقاضا برای ایجاد موسسات تحصیلات عالی خصوصی در کشور به میان آمد.
به گفتهء مقام های وزارت تحصیلات عالی، هر سال تعداد فارغین صنوف دوازدهم بیشتر می شوند و نیاز به پوهنتون های خصوصی نیز بلند می رود.

وزارت تحصیلات عالی می گوید که سال آینده 200 هزار فارغ صنف دوازده در امتحان کانکور اشتراک می کنند که از این جمله تنها هشتاد هزار آن به پوهنتون های دولتی کشور جذب می شوند.

لیزا حیدری
XS
SM
MD
LG