لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۹ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۱۰

تبصره ها در مورد کشته شدن یک مشاور امریکایی در کابل


کشته شدن یک مشاور امریکایی توسط یک پولیس زن در کابل، در اکثر روزنامه های غربی سرخط ساز شده است.

اندیپندنت
روزنامهء بریتانیایی اندیپندنت به نقل از یک مقام افغان گزارش داده که قتل یک مشاور امریکایی توسط این پولیس زن در محوطه قوماندانی امنیه کابل، یکی از تازه ترین سلسله حملات نیرو های افغان بالای همکاران خارجی شان به حساب می آید.

اندیپندنت به نقل از عبدالجبار تقوا والی کابل گزارش داده است: این زن که توسط پولیس ملی افغان به نام نرگس معرفی شده، به یک محل ستراتیژیک در قلب کابل وارد شد و با تفنگچه خود، این مشاور امریکایی را که پس از خریداری از یک دکان باز گشته بود، هدف گلوله قرار داد.

پس از حادثه، این زن به توقیف خانه نیرو های افغان منتقل شد.

نرگس ساعاتی پس از آن این مشاور امریکایی را به قتل رساند که یک پولیس دیگر افغان در ولایت جوزجان، پنج همکار افغانش را در یکی از پوسته های همین ولایت به ضرب گلوله از پا در آورد.

روزنامهء اندیپندنت به نقل از فقیر محمد جوزجانی معاون والی جوزجان گزارش داده که می گوید: این پولیس پس از کشتن همکارانش، اسلحه آنها را دزدیده و به گروه طالبان پیوسته است.

اندیپندنت در بخشی از این مقاله گفته که افزایش این گونه حملات در صفوف نیرو های افغان، تردید ها را در مورد توانایی نیرو های افغان برای پذیرش تمامی مسوولیت های امنیتی در این کشور، پس از حضور یازده ساله نیرو های خارجی افزایش می دهد.

به نوشته روزنامه، رویداد های از این نوع، بی اعتمادی برخی از واحد های ناتو را در مقابل همکاران افغان شان افزایش داده است در حالیکه شماری دیگر از خارجی ها، از داشتن روابط نزدیک با اردو و پولیس ملی افغان راضی اند.

گاردین
روزنامهء بریتانیایی گاردین هم در یک مقاله، کشته شدن همین مشاور توسط یک پولیس زن در کابل را به بررسی گرفته است.

به نوشته روزنامه، شماری کمی زنان با گروه های شورشی در افغانستان که یک جامعه مرد سالاری است، در ارتباط استند.

گاردین گفته که طالبان به صورت فوری مسوولیت این حمله را به عهده نگرفته اند. سخنگوی نیرو های افغان می گوید: در مورد حادثه دوشنبه در قوماندانی امنیه کابل تحقیق خواهد شد.


اندیپندنت
در یک مقاله دیگر، روزنامه اندیپندنت، با این عنوان مقاله را نشر کرده است: «شاگردان افغان خانهء شان را بخاطر یافتن یک محل مصوون برای ادامه تحصیل ترک کرده اند.»

روزنامه در آغاز مقاله می نویسد: پس از آنکه شورشیان مکتبی را در شرق افغانستان به آتش کشیدند، حضرت الله در بازسازی آن کمک کرد و برای این مکتب فرش، تخته و تباشیر تهیه نمود.

اما زمانیکه طالبان با سلاح و پترول باز گشتند، صنف درسی حضرت الله، شاگرد صنف هفتم را به آتش کشیدند.

حضرت الله سپس تصمیم می گیرد که وقت ترک منطقه فرا رسیده است.

اندیپندنت اظهارات همین شاگرد چهارده ساله را نشر کرده که گفته است: ما دانستیم که اگر بخواهیم مکتب برویم، باید از این منطقه کوچ کنیم.

حضرت الله در ادامه گفته است: او با سه پسر دیگر از اقاربش، لباس و جای خواب خود را بسته بندی کردند. سپس والدین آنها، این شاگردان را به یک محلی دیگر انتقال دادند.

این شاگردان نوجوان، آوازه های را در مورد این محل شنیده بودند که شاگردانی که مکاتب شان توسط طالبان تخریب شده اند، به همین منطقه آمده اند.

در پانزده کیلومتری یک شهر شرقی افغانستان، آنها مکتب موسوم به پشتونستان را پیدا می کنند که در واقع دور تر از پناهگاه های شورشیان است و در واقع حضرت الله می خواهد که این فرصت را بیابد تا صنف هفتم را تمام کند.

اما مکتب نو حضرت الله هم یکی از نشانه های ناکامی حکومت افغانستان را نشان می دهد که نتوانسته ثبات را برای شاگردان و استادان در مناطقی وسیع این کشور که دوباره به دست طالبان افتاده، تامین کند.

اندیپندنت در ادامه می نویسد: با سوختاندن مکاتب توسط طالبان و هشدار برای شاگردان در جنوب و شرق، تحصیل کرده ها، مسیر آرزو های شان را تغییر داده اند.

چنانکه روزنامه به نقل از مقامات گزارش داده، بخشی از مشکل اینست که ایالات متحده امریکا، بسیار مکاتب را در محلات نا امن افغانستان ساخته است.

به نوشته روزنامه، بیش از نود درصد از میان پنجصد مکتب مسدود شده در افغانستان، در چهار ولایت جنوب شرق این کشور قرار دارد.
XS
SM
MD
LG