لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۷ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۹:۳۲

«ثروت معدنی برای افغانستان یک نعمت باشد نه مصیبت»


حکومت بریتانیا از تلاش ها برای سرمایه گذاری در یک تعداد از پروژه های معادن، نفت و گاز در افغانستان حمایت می نماید. دیوید کامیرون صدراعظم بریتانیا روز چهارشنبه در لندن گفت، اداره انکشافی بین المللی بریتانیا یک پروگرام سه ساله را به مصرف 10 میلیون پوند جهت حمایت از وزارت معادن افغانستان تهیه خواهد نمود.

هدف ازین پروگرام سه سال، کمک به انکشاف سکتور معادن و ترکیبات هایدرو کاربن افغانستان است. بنوشته روزنامه فایننشیل تایمز چاپ لندن، کمپنی نفت دراگن یا (Dragon Oil) مستقر در لندن که منافع در کشور ترکمنستان نیز دارد در فهرست مرحله اول سرمایه گذاری ها قرار دارد. انتظار میرود این کمپنی مذاکراتش را با وزارت معادن افغانستان در اوایل امسال تکمیل نماید.

دیوید کامیرون روز چهارشنبه که در یک مجمع برای سرمایه گذاری ها در لندن صحبت می کرد، افغانستان را بحیث یک کشور سرشار از ثروت معدنی توضیح نمود. صدراعظم بریتانیا در صحبت مشترک با وحید الله شهرانی وزیر معادن افغانستان گفت، ما باید مطمین شویم که این ثروت معدنی یک نعمت باشد نه مصیبت برای افغانستان.

شهرانی وزیر معادن افغانستان گفت، افغانستان از لحاظ مواد معدنی بسیار غنی است، ولی اساساً تا هنوز کشف و شناسایی نشده است. بنوشته روزنامه فایننشیل تایمز، پیشرفت در انکشاف سکتور منابع طبیعی افغانستان یک هدف کلیدی مقام های بانک جهانی می باشد.

بانک جهانی به این باور است که حق الامتیاز و عواید که احتمالاً از ذخایر معدنی و نفت افغانستان بدست خواهد آمد ارزش آن سه تریلیون دالر تخمین گردیده که می تواند کلیدی برای ثبات مالی افغانستان بعد از خروج نیروهای خارجی در سال 2014 میلادی باشد.

در عین زمان آنها به ضرورت شفافیت کامل دارندگان جواز معادن و نفت گاز اشاره نمودند. جستاین گریننگ، سکر تر امور انکشافی بریتانیا گفت، بسیار مهم است که عواید و درآمد این پروژه ها به سکتور معارف و صحت عامه به مصرف برسد تا جلو واکنش علیه کمپنی های خارجی در افغانستان گرفته شده باشد.

ایالات متحده امریکا یک موجی از سروی ها و مطالعات جاذبه ای و مقناطیسی را در جریان سال های 2006 و 2008 میلادی در سر تاسر افغانستان انجام داد. هدف این بود تا به اساس مطالعات جیولوجیکی دوره شوروی، محل و موقعیت ذخایر معدنی و هایدرو کاربن در افغانستان مشخص شود.

اما اوضاع امنیتی، تاکنون مانع آغاز تلاش های انکشافی به مقیاس بزرگ شده است. کمپنی استخراج و ذوب فلزات چینایی که جواز استخراج ذخایر مس عینک را در سال 2008 میلادی بدست آورد، اخیراً مجبور گردید تا بعد از حمله در ساحه، کارگران چینایی را از آنجا بیرون بکشد.
XS
SM
MD
LG