لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۹ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۹:۰۵

پلان ملی کاری برای زنان در بلخ تطبیق نشده است


با گذشت چهار سال از تصویب و توشیح پلان ملی کاری برای زنان «نپوا» توسط رییس جمهور افغانستان تا اکنون هم تعداد زیاد از خانم ها و مسوولان ادارات دولتی از آن بی خبر اند.

به اساس استراتیژی ملی، دولت افغانستان در سال 2008 میلادی به منظور حمایت از تحقق تعهداتش در قبال تساوی جندر در کشور پلان ملی کاری برای زنان یا نپوا را آماده و بعد از تصویب شورای وزیران توسط رییس جمهور توشیح شد.

این پلان که برای ده سال ساخته شده بود اما با گذشت چهار سال تا اکنون در ولایت بلخ مقامات حکومتی و تعداد زیاد از زنان از آن بی خبر اند.

خانم ملالی عثمانی یکی از فعالان جامعه مدنی در ولایت بلخ می گوید: عدم تطبیق این پلان باعث شده که در بخش های مختلف که باید سهولت های لازم کاری برای زنان ایجاد می شد، کار عملی در آن بخش انجام نشده است:

« همان طوری که افغانستان در بخش های مختلف تطبیق پلان های خویش پسمان بوده در قسمت تطبیق پلان نپوا هم ما مشکلات زیاد داشتیم، شما فکر کنید تا اکنون با نام پلان «نپوا» کسی آشنا نیست.»

خانم عثمانی می گوید: این پلان ملی سه رکن اساسی یعنی امنیت زنان، حقوق زنان و تساوی حقوق شان در ادارت دولتی و رشد انکشاف فرهنگی و اجتماعی زنان را در بر می گیرد، اما زنان از این پلان بی خبر اند.

مقامات محلی در بلخ می گویند: با گذشت چهار سال اکنون تازه در مورد این پلان برنامه های آگاهی عامه آغاز شده است.

محمد ظاهر وحدت معاون والی بلخ علت بی خبری مقامات دولتی را از این پلان در زود نرسیدن قوانین و لواح از مرکز کشور به ولایات می داند:

« بعضی از قوانین و لواح که در مرکز تصویب می شود، دیر تر می رسد و یک مطلب دیگر اینکه بعضی از قوانین در قدم نخست به زبان خارجی نوشته می شود و بعداً به زبان های ملی پشتو و دری ترجمه می شود که این کار زمان گیر است، باید در این مورد وزارت امور زنان پاسخ گو باشد که چگونه یک قانون که در سال 2008 تصویب می شود فعلاً برنامه های آگاهی عامه برای آن گرفته می شود.»

در همین حال سرپرست امور زنان ولایت بلخ می گوید: وی تازه به این سمت تعیین شده و بعد از این تلاش خواهند نمود تا کاپی این پلان را به ادارات دیگر ارسال نماید.

خانم رابعه مرادی سرپرست امور زنان می پذیرد که از پلان ملی کاری زنان تعداد زیاد از زنان و مسوولان دولتی بی خبر اند.


از پلان ملی کاری زنان در حالی تعداد زیاد از مسوولان ادارات دولتی و زنان بی خبر اند که به اساس این پلان باید در ده سال برای زنان در ساحات مختلف کاری سهولت های لازم فراهم میشد، امنیت کاری آنها و حقوق شان تامین می گردید.

در حالی از عدم آگاهی در مورد پلان ملی کاری زنان در بلخ ابراز نگرانی می شود که در سال گذشته این ولایت بلند ترین آمار خشونت علیه زنان را داشت که باعث نگرانی نهاد های مدافع حقوق زنان شده بود.


عبدلطیف سهاک، بلخ
XS
SM
MD
LG