لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳۰ حمل ۱۴۰۴ کابل ۱۱:۰۶

«کار جهت تهیه کود اخلاقی برای خبرنگاران جریان دارد»


فدراسیون خبرنگاران افغانستان از تصویب کود اخلاقی برای دست اندرکاران رسانه ها در آینده نزدیک خبر می دهد.

فدراسیون خبرنگاران افغانستان می گوید قرار است در آینده نزدیک به هدف بازنگری و اصلاح متن مسوده کود اخلاقی برای رسانه ها، با خبرنگاران چهار شهر بزرگ افغانستان مشوره شود.

به گفته مسوولان این فدراسیون، بیشتر از هشت ماه از آغاز کار تهیه مسوده کود اخلاقی برای خبرنگاران می گذرد.

ضیا بومیا عضو این فدراسیون به روز سه شنبه در یک نشست خبری در کابل گفت: مسوده کود اخلاقی برای رسانه ها پس از بازنگری دقیق تصویب خواهد شد و جنبه عملی را به خواهد خواهد گرفت:

« ما در چهار ولایت چهار نشست خواهیم داشت، نشست پنجم به اشتراک نمایندگان خبرنگاران تمام ولایت ها خواهد بود که طی آن ما کود های اخلاقی را تصویب می کنیم و به تمام خبرنگارن اعلان می کنیم.
کود های اخلاقی ، قوه اخلاقی دارد و اجباری نیست، بلکه خود ما تصمیم می گیریم که کدام کار را انجام دهیم کدام را انجام ندهیم.
این کار مربوط هر ژورنالیست و رسانه می شود.»


به گفته مسوولان این فدراسیون، این مسوده توسط 35 خبرنگار مسلکی تهیه شده و دارای شش فصل می باشد.

فدراسیون خبرنگاران می گوید: شش فصل این مسوده به موضوعاتی چون« خبرنگاران باید پاسخگو باشند، خبرنگاران باید استقلالیت وظیفوی داشته باشند، رعایت توازن، دقت در کار خبرنگاری و کاهش زیان ها» اختصاص یافته است.

وزارت اطلاعات و فرهنگ ضمن استقبال از طرح این مسوده، تاکید نموده که این مسوده باید به حکومت سپرده شود تا حکومت آن را طی مراحل نموده به قانون مبدل سازد:

« این مسوده تصویب می شود و نه طوری که روی کاغذ باقی بماند.
اگر قانون نباشد ضمانت اجراییوی آن چطور خواهد شد، پس باید به قانون تبدیل شود مانند قانون دسترسی به اطلاعات.»


اما فدراسیون خبرنگاران افغانستان با این پیشنهاد وزارت اطلاعات و فرهنگ مخالفت نموده می گوید کود اخلاقی فقط می تواند جنبه اخلاقی داشته باشد نه ضمانت اجراییوی.

فدراسیون خبرنگاران افغانستان دو سال پیش تاسیس شد و در حال حاضر 9 مجتمع خبرنگاری عضویت آن را دارند.

گزارش ها از تهیه کود اخلاقی برای رسانه ها در حالی شنیده می شود که ارقام خشونت در برابر خبرنگاران در دو سال گذشته بلند رفته است.

به اساس گزارش ها در دو سال گذشته، دولت، نیرو های خارجی، مخالفان مسلح و اشخاص و حلقات نا معلوم دیگر از عاملان عمده خشونت علیه خبرنگاران پنداشته می شوند.

صدیق الله توحیدی مسوول دیده بان رسانه های دفتر «نی» نیز از افزایش خشونت علیه خبرنگاران ابراز نگرانی کرده گفته است، رعایت کود اخلاقی از سوی خبرنگاران، به کاهش این خشونت ها کمک خواهد کرد.
XS
SM
MD
LG