لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۸ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۳۸

جریان های سیاسی از سیاست حکومت افغانستان انتقاد کردند


حامد کرزی رییس جمهور اسلامی افغانستان
حامد کرزی رییس جمهور اسلامی افغانستان
بعضی از احزاب سیاسی مخالف حکومت افغانستان به این باور اند که حکومت این کشور در دوازده سال گذشته سیاست چند گانه در پیوند به بعضی مسایل ملی و بین المللی داشته و در راستای ایجاد یک پالیسی مشخص موفق نبوده است.

حزب حق و عدالت می گوید که حکومت افغانستان در سال های اخیر باید پالیسی واضح را در برابر کشور های منطقه و جهان با توجه به منافع متقابل روی دست می گرفت.

معین مرستیال معاون این حزب به روز پنجشنبه در صحبت با رادیو آزادی در این مورد بیشتر گفت:
« متاسفانه حکومت افغانستان در مقابل کشور های منطقه و هم در ارتباط به قضایای که به طور آنی و فوری در این کشور به میان آمده اند برخورد مقطع یی کرده است. حکومت افغانستان در روابط با کشور های همسایه و منطقه و در بخش ایجاد حکومت داری خوب و برقراری امنیت در دوازده سال گذشته ناکام بوده است. »

به باور آقای مرستیال حکومت افغانستان باید در ایجاد روابط با کشور های که میان شان مخالفت وجود دارد توجه بشتر به خرچ بدهد. وی به امضای موافقت نامه ها با امریکا و ایران اشاره کرده گفت که این مساله از لحاظ امنیتی، سیاسی و اقتصادی به ضرر افغانستان تمام خواهد شد.

در همین حال کارشناسان می گویند که طی سال های گذشته نشست های زیادی بین المللی در مورد افغانستان برگزار شده اند اما به گفته آنها حکومت این کشور نسبت نداشتن یک سیاست و پالیسی روشن از این نشست ها استفاده لازم نکرده است.

از سوی دیگر بعضی از اعضای کمیسیون امور بین المللی ولسی جرگه می گویند، افغانستان می توانست از حضور گسترده جامعه جهانی در این کشور به نفع خود استفاده کند که نکرد.

سید اسحق گیلانی یک عضو این کمیسیون می گوید، حکومت افغانستان باید در دوازده سال اخیر با استفاده از حمایت امریکا از این کشور مشکلات اش را با همسایه های خود هموار می نمود.

زیرا به گفته وی همسایه های افغانستان همیش از مجبوریت این کشور به نفع خود کار گرفته اند.

اما حکومت افغانستان سیاست خارجی این کشور را در بیش از یک دهه گذشته روشن و استوار بر منافع متقابل می داند.

جانان موسی زی سخنگوی وزارت خارجه افغانستان در این مورد گفت، افغانستان پیوسته منافع همسایه های خود را در نظر گرفته و از کشور های همسایه هم این توقع را دارد.

از سوی دیگر بعضی از کارشناسان به این عقیده اند که نیاز اقتصادی افغانستان، این کشور را از داشتن یک سیاست مستقل خارجی باز داشته است.

احمد سعیدی یکی از این کارشناسان می گوید که به حکومت افغانستان لازم است تا بر بنیاد منافع خود و کشور های دیگر یک سیاست مشخص را در پیش گیرد.

افغانستان بعد از سال 2001 میلادی با حضور جامعه جهانی در این کشور، روابط اش را با کشور های منطقه و جهان وسعت بخشید.

افغانستان تا کنون با امریکا، فرانسه، بریتانیا، آسترالیا، جرمنی، هند و بعضی از کشور های دیگر اسناد مشارکت ستراتیژیک و توافقنامه همکاری های دوجانبه را امضا کرده و سه دور از مذاکرات را بر سر سند امنیتی با امریکا نیز انجام داده است

اما آگاهان و تحلیلگران مسایل سیاسی به این باور اند که حکومت افغانستان نتوانسته است که از روابط اش با جهان در راستای هموار نمودن مشکلات داخلی و خارجی اش استفاده لازم نماید و به همین علت است که به گفته آنها افغانستان هنوز هم با مشکلات سیاسی، اقتصادی، امنیتی و دیگر چالش ها دست در گریبان است.


ستار فروغ
XS
SM
MD
LG