خبر ها
وزیر خارجهء امریکا به واتیکان رفت، اما انتظار نمی رود که با پاپ ملاقات کند
جان کری امروز در راه سفرش به کویت جهت شرکت در کنفرانس کمک های بشری به قربانیان سوریه، یک توقف چند ساعته در روم داشت و راهی واتیکان شد.
جان کری در واتیکان با یک مقام ارشد مذهبی به نام پیترو پارولی ملاقات می کند. واتیکان امروز خواهان آتش بس بدون قید و شرط در سوریه شد.
بشاراسد رهبر سوریه ماه گذشته نامهء را به پاپ فرستاد، ولی محتویات آن افشا نشده است. جان کری اولین وزیر خارجهء کاتولیک امریکاست که دراین اواخر از واتیکان دیدن می کند. بیش از سی سال قبل ایدموند مسکی وزیر خارجهء سابق امریکا که نیز کاتولیک بود از واتیکان دیدن کرده بود.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
حمله اوکراین بر یک پایگاه نیروهای هوایی روسیه

اوکراین میگوید که امروز شنبه، ۱۴ سرطان، بر یک پایگاه هوایی مهم روسیه حمله کرده است.
دفتر فرماندهی مرکزی نیروهای نظامی اوکراین گفته است که در این پایگاه، جیت های جنگی نوع Su-34 ، Su-35S و Su-30SM نگهداری میشدند.
مقامات روسی تا به حال در این باره به طور رسمی چیزی نگفته اند.
اردوی اوکراین همچنان گفته است که روسیه شب گذشته با ۳۲۲ طیارۀ بی پیلوت بر مناطق غربی اوکراین حمله کرده است.
از تلفات جانی در حملات شب گذشتۀ روسیه بر اوکراین هنوز گزارشی در دست نیست.
۱۶ کشته در نتیجه فروریختن یک ساختمان در شهر کراچی

عملیات جستجوی افرادی که در زیر آوار یک ساختمان فروریخته در شهر کراچی پاکستان گیر مانده اند امروز هم ادامه یافت.
در نتیجۀ فروریختن این ساختمان دیروز حد اقل ۱۶ تن کشته شدند.
مقامهای پاکستانی گفته اند، بخشهای از این ساختمان که هنوز فرونریخته، امن نیست و به باشنده های آن گفته شده که ساختمان را ترک کنند.
باشنده های محل گفته اند که باور دارند هشت تن هنوز در زیر آوار مانده باشند.
کراچی، یکی از شهر های پاکستان است که در آن به معیارهای ساختمانی توجه جدی نمیشود.
ترکیه سه شاروال مخالف حکومت را بازداشت کرد.

مقامهای حزب جمهوریت مردم ترکیه، که مخالف حکومت است، گفته اند که این افراد صبح امروز بازداشت شده اند.
مخالفان حکومت رییس جمهور رجب طیب اردوغان گفته اند که شاروالان شهر های آدانا، انتالیا و ادییامان، بازداشت شده اند.
پس از انتخابات محلی سال گذشته در ترکیه، که در آن حزب مخالف پیروزی چشمگیر به دست آورد، رییس جمهور رجب طیب اردوغان، فشار ها بر این حزب را افزایش داده است.
منصور یاوش، شاروال انقره، که عضو حزب مخالف حکومت است، در پیامی روی ایکس، تویتر سابق، نوشت "در کشوری که سیستم حاکم، قوانین را زیرپا میکند، نباید انتظار حاکمیت قانون و عدالت را داشت".
حکومت ترکیه میگوید که این بازداشت ها در ارتباط به قضیای اختلاس صورت گرفته است.
به همین سلسله در ماه مارچ امسال، اکریم امام اغلو، شاروال قدرتمند استانبول نیز از وظیفه برکنار و بازداشت شد.
بازداشت او واکنشهای گسترده و تظاهرات هزاران تن را در پی داشت.
کارشناسان ملل متحد خواستار توقف "خشونت و بدرفتاری" با افغانها در ایران شدند

کارشناسان سازمان ملل متحد در گزارشی گفته اند که صدها افغان و اقلیتهای مذهبی و نژادی در ایران به اتهام جاسوسی دستگیر شده اند.
در گزارش این کارشناسان آمده است که این دستگیری ها پس از جنگ ۱۲ روزه بین اسرائیل و ایران صورت گرفته است.
در گزارش از برخورد خشونتبار با مهاجران افغان نیز انتقاد شده و آمده است که آنها با برخوردهای اهانت آمیز و خشونتبار مواجه شده اند.
کارشناسان سازمان ملل متحد در گزارشی که امروز، شنبه ۱۴ سرطان، نشر شد از جمهوری اسلامی ایران خواسته اند که جلو چنین برخوردها را بگیرند.
مهاجران افغان در روزهای اخیر از بدرفتاری و خشونت توسط مقامها و شهروندان ایران شکایت کرده اند.
ایران به تازگی روند اخراج مهاجران افغان را شدت بخشیده است.
تازه ترین آمار ارائه شده از سوی سازمان ملل متحد نشان میدهد که تنها در اولین روز ماه جولای، بیش از چهل هزار افغان از ایران به افغانستان برگشته اند که اکثر آنها برخلاف میل خود شان اخراج شده اند.
پولند از جرمنی به دلیل اخراج یک پناهجوی افغان به این کشور انتقاد کرده است

به گفته مقامات پولندی، پولیس جرمنی یک پناهجوی افغان را اواخر شب و بدون همراه به سمت مرز پولند فرستاده است.
بر اساس گزارش روز جمعۀ رسانههای پولندی، این حادثه در حالی رخ داده که اختلافات بین جرمنی و پولند بر سر بازگشت هزاران پناهجوی غیرقانونی که از پولند وارد جرمنی شدهاند، افزایش یافته است.
سخنگوی وزارت داخلۀ پولند گفت که این حادثۀ اخیر توجیۀ کافی برای پولند است تا در هفتۀ آینده کنترلهای مرزی را از سر بگیرد.
پس از از ظهر پنجشنبۀ گذشته، نیروهای مرزی پولند بیانیهای صادر کرد و گفت که رابرت باگان، رئیس این اداره با دیتر رومن، رئیس پولیس فدرال جرمنی صحبت کرده است. این گفتوگو در مورد حادثهای بود که در شهر مرزی گوبن پولند رخ داد.
در این بیانیه آمده است: "پولیس جرمنی به جای منتظر ماندن برای گشت مرزی پولیس، یک شهروند افغانستان را در مرز رها کرد. چنین اقداماتی از سوی جرمنی غیرقابل قبول است و برخلاف تفاهمات قبلی ما است."
یاچک دوبرژینسکی، سخنگوی وزارت داخلۀ پولند نیز این بیانیه را تکرار کرد و گفت که این "وضعیتی غیرقابل قبول و غیرقابل تحمل" است.
او افزود: "این حادثه توجیۀ کاملی را برای طرف پولندی جهت از سرگیری کنترلهای مرزی فراهم میکند."
وزیر دفاع اسرائیل: طرح ما این است که ایران دیگر نمیتواند تهدیدی برای اسرائیل باشد

اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل به فرماندهان ارشد نظامی خود گفته است که اردوی این کشور در حال کار بر روی طرحی است تا اطمینان حاصل شود که ایران دیگر نمیتواند تهدیدی برای اسرائیل باشد.
طبق گزارش رسانههای اسرائیلی، اسرائیل کاتز در جلسهای با ایال زمیر، رئیس ستاد اردو و مقامات ارشد اطلاعاتی در تاریخ ۲ جولای گفته است: "ماموریت بعدی اردو، تدوین یک طرح دقیق و عملی است تا اطمینان حاصل شود که ایران قابلیتها و تأسیساتی را که سرنگون شده اند، بازیابی نمیکند."
همچنین، در بیانیهای که وزارت دفاع اسرائیل روز جمعه در مورد این جلسه منتشر کرد، آقای کاتز گفت که نیروهای دفاعی باید "از نظر عملیاتی و اطلاعاتی آماده باشند تا برتری هوایی بر تهران را حفظ کنند و از بازیابی قابلیتهای هستهای یا موشکی ایران جلوگیری کنند."
کاتز افزود که کشورش به سیاست "دفاع فعال" متعهد است و هرگز اجازه نخواهد داد که ایران دوباره به یک تهدید تبدیل شود.
فراخوان سازمان جهانی صحت برای افزایش ۵۰ درصدی مالیات بر نوشیدنیهای شیرین و الکولی و دخانیات

سازمان جهانی صحت (WHO) از کشورها خواسته است که مالیات بر نوشیدنیهای شیرین و الکولی و محصولات دخانی را طی ۱۰ سال آینده ۵۰ درصد افزایش دهند.
این امر هم درآمد صحت عمومی را افزایش میدهد و هم مصرف این مواد مضر را کاهش خواهد داد.
به گفتۀ سازمان جهانی صحت، این فراخوان که با عنوان "۳ برای ۳۵" شناخته میشود، در اول جولای در کنفرانس مالی ملل متحد در سویل اسپانیا اعلام شده است.
هدف آن این است که تا سال ۲۰۳۵ یک تریلیون دالر درآمد از طریق مالیات صحی جمعآوری شود.
این سازمان میگوید که مصرف نوشیدنیهای شیرین و الکولی و دخانیات ارتباط مستقیمی با بیماریهایی مانند دیابت و برخی سرطانها دارد و در زمانی که کمکهای توسعۀ بینالمللی کاهش یافته و بدهی دولتها افزایش یافته است، درآمد حاصل از این مالیاتها میتواند برای تقویت سیستمهای صحی کشورها استفاده شود.
تدروس ادهانوم، رئیس سازمان جهانی صحت گفت که این مالیاتها به دولتها کمک میکند تا با «واقعیت جدید» سازگار شوند و هزینههای سلامت را پوشش دهند.
آمادگی قزاقستان برای امضای تفاهمنامۀ ساخت راه آهن در افغانستان در روزهای آینده

صدر اعظم قزاقستان میگوید که کشورش آمادۀ سرمایهگذاری در ساخت راهآهن تورغندی-هرات در افغانستان است و تفاهمنامهای در این زمینه در روزهای آینده امضا خواهد شد.
این خبر روز جمعه، ۱۳ سرطان توسط سرویس مطبوعاتی قزاقستان اعلام شد.
پیش از این حکومت طالبان گفته بود که هیئت قزاقستان هنگام سفرش به افغانستان در آغاز ماه ثور امسال از آمادگی این کشور برای سرمایهگذاری در بخش های مهم از جمله ساخت خط آهن خبر داده است.
به گفتۀ حکومت طالبان، قزاقستان طرحی به ارزش ۵۰۰ میلیون دالر را برای ساخت خطآهن تورغندی – هرات – سپینبولدک در نظر دارد و در کنار آن آماده سرمایهگذاری در بخش معادن، نفت و گاز و تمدید لین انترنت در افغانستان است.
حکومت طالبان رسماً پیشنهاد میزبانی هجدهمین اجلاس سران ایکو در کابل را ارائه کرده است

این پیشنهاد از سوی ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیسالوزرای طالبان، در جریان هفدهمین اجلاس سران ایکو در آذربایجان ارائه شده است.
رسانههای آذربایجانی روز جمعه، ۱۳ سرطان گزارش دادند که ملا برادر به اعضای سازمان ایکو گفته است که شرایط برای سرمایهگذاری خارجی در افغانستان فراهم شده است و اگر اجلاس سران ایکو در افغانستان برگزار شود، فصل جدیدی برای همکاری بین کشورهای عضو باز خواهد شد.
این در حالیست که هیچ یک از کشورهای عضو ایکو تا هنوز حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.
سازمان ملل متحد بالای تصمیم جرمنی مبنی بر اخراج "افغانهای مجرم" انتقاد کرده است

روینا شامداسانی، سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز، جمعه ۱۳ سرطان، در شهر ژنیو سویس گفت برگرداندن افغانها به افغانستان "کار مناسب نیست".
او افزود که دفتر حقوق بشر سازمان ملل، موارد نقض حقوق بشر، از جمله محرومیت زنان از حقوق شان و موارد اعدام، از سوی حکومت طالبان را مستند سازی کرده است.
یک روز پیش از این، الکسندر دوبریندت، وزیر داخلۀ جرمنی گفته بود که پیش بینی میکند، جرمنی به طور مستقیم با حکومت طالبان در مورد برگرداندن افغانها به افغانستان، توافق کند.
پس از برگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱ میلادی، جرمنی روند برگرداندن افغانهای پناهجو را متوقف کرد، اما اخیراً دولت این کشور سیاست های سختگیرانۀ را در برابر پناهجویان در پیش گرفته است.
در گذشته شماری از پناهجویان افغان، در چندین شهر جرمنی، به ارتکاب جرایم جنایی متهم و یا مجرم شناخته شده اند.